John Thain a renuntat sa mai ceara bonusul de 10 milioane de dolari , invocat pe motiv ca ar fi evitat o criza extrem de grava a Merrill Lynch, desi institutia urmeaza sa fie preluata de Bank of America.

Posibilitatea de a i se acorda colosala suma a fost considerata "socanta" de catre minsitrul justitiei din statul New York.

Directorul general al Merrill Lynch, John Thain, a sugerat celorlalti directori ca ar trebui sa incaseze un bonus de pana la 10 milioane de dolari la sfarsitul acestui an, in conditiile in care banca americana a acceptat sa fie preluata de Bank of America, pentru a evita falimentul.

Cu toate acestea, fuziunea dintre cele doua institutii financiare va forma un gigant bancar, care va detine pozitia de lider de piata pe aproape toate segmentele sistemului financiar american.

Actionarii celor doua banci au aprobat, vineri, preluarea Merrill Lynch, printr-o tranzactie considerata dificila, cu un grad ridicat de risc.

In septembrie, Merrill era considerata “urmatoarea pe lista” dupa Bear Stearns si Lehman Brothers, deoarece situatia si problemele cu care se confrunta institutia financiara erau similare cu factorii care au dus la falimentele celor doua banci de pe Wall Street. In acest context, Thain a incercat sa ii convinga pe ceilalti directori ca merita bonusul cerut, pentru ca a participat la evitarea unei situatii de criza majora la Merrill Lynch, au declarat pentru Wall Street Journal surse apropiate oficialului.

Citeste si comenteaza pe blogul lui Dan Popa.