Banca Centrala a Braziliei a fost autorizata sa foloseasca 10 miliarde de dolari din rezervele internationale, pentru sustinerea creditarii interne, orientata spre incurajarea businessului local, scrie Dan Popa.

Iata masurile pe care guvernul brazilian le-a decis joi seara. Le trec aici ca poate noul premier se va gandi si la aceste variante inainte de a nationaliza valuta scrasnindu`si dintii sau va demonstra atata transparenta incat sa i se vada inflexibilitatea din sange.

Asadar,

* Banca Centrala a fost autorizata sa foloseasca 10 miliarde de dolari din rezervele internationale, pentru sustinerea creditarii interne, orientata spre incurajarea businessului local

* a eliminat Impozitul pe Produse Industrializate (IPI), care se achita la cumpararea masinilior de cilindree mica (asa numitele masini populare), impozit care era de 7 %. In cazul masinilor de peste 1000 de cm cubi , impozitul a fost redus la jumatate. *Impozitul pe venit a fost redus , fiind favorati mai mult cei cu salarii mici, astfel incat sa le ramana mai multi bani in buzunar, cu care acestia sa isi poate mentine nivelul de consum, incurajand astfel cererea.

*Impozitul pe operatiunile financiare a fost si el coborat de la 3 % la 1,5 %

Saptamana viitoare vor urma alte masuri , potrivit oficialilor brazilieni.

Citeste si comenteaza pe Dan Popa's Weblog.