EximBank a redus cu 50% comisioanele pentru produsele de garantare, asigurare si finantare si a inghetat dobanzile la nivelul lunii septembrie, pentru a veni in sprijinul agentilor economici care resimt efectele crizei economice, se arata intr-un comunicat al institutiei financiare. Masura a fost luata pentru a sustine companiile romanesti, in special IMM-uri si exportatori.

"Actualul context al pietei financiar-bancare obliga mai mult decat oricand EximBank, banca al carei capital este majoritar de stat, sa isi ia rolul in serios si sa fie printre primele institutii ce gasesc solutii prin care sa contribuie la restabilirea echilibrului acestei piete. Doar printr-o atitudine responsabila a tuturor institutiilor care pot avea un cuvant de spus, vom putea traversa in siguranta aceasta perioada”, a declarat Carmen Radu, presedinte si director executiv EximBank.

EximBank are o retea formata din noua sucursale situate in Bucuresti, Bacau, Brasov, Constanta, Cluj, Craiova, Timisoara, Buzau si Oradea si doua agentii in Deva si Alba Iulia.

Actionarul majoritar al bancii este Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului, care controleaza 95,37% din capitalul social al institutiei. Restul actiunilor sunt controlate de cele cinci societati de investitii financiare.