BRD-Groupe Societe Generale si-a majorat de luni dobanzile la depozitele in lei si euro pentru persoane fizice si juridice, a anuntat banca. Institutia practica acum o dobanda de 13,50% pentru depozitele persoanelor fizice in valoare de cel putin 1.000 de lei, constituite pe 30 de zile, si de 13,75% pentru depozitele de peste 1.000 lei, constituite pe o perioada de 90 de zile, in timp ce pensionarii au la aceleasi produse dobanzi de 13,75% si respectiv 14%. La depozitele de cel putin 1.000 euro constituite pe 30 de zile dobanda este de 7% pe an, iar cea pentru depozitele pe 90 de zile este acum de 7,25%.

Dobanzile la produsul de economisire „Depozit 1000” in lei si euro sunt fixe, garantate pentru intreaga perioada de constituire.

Cresteri importante au cunoscut si dobanzile oferite la conturile curente PractiCont, disponibile in cadrul pachetelor de produse si servicii pentru persoane fizice. Astfel, dobanda la contul curent PractiCont in lei, disponibil in cadrul pachetului Select, este acum de 10,5% pe an (cu 5,25% mai mare decat dobanda parcticata anterior), iar remuneratia contului curent Practicont + in lei, disponibil in cadrul Pachetului Premium, a urcat cu 3 puncte procentuale, pana la 11% pe an.

BRD a marit si dobanzile la disponibilitatile clientilor persoane juridice. Depozitele de peste 10.000 RON constituite de firme sunt acum remunerate cu 13,75% pe an la termenul de 30 de zile si cu 14% pe an la termenul de 90 de zile. Depozitele in valoare de peste 10.000 EUR constituite de companii beneficiaza acum de dobanzi de 6% pentru termenul de 30 de zile si de 6,25% pentru termenul de 90 de zile. Aceste dobanzi sunt de asemenea garantate pe intreaga perioada de constituire.

BRD-Groupe Societe Generale are active ce depasesc 12 miliarde euro. Banca are peste 2,6 milioane clienti si opereaza o retea de peste 900 de unitati. BRD are cea de-a doua capitalizare bursiera la BVB.

Depozitele OTP Bank la contul de economii au urcat la 12,5% pentru lei si 5,25% pentru euro

Totodata, OTP Bank Romania, companie membra OTP Group, a anuntat luni majorarea dobanzilor pentru contul de economii, la 12,5% pentru lei si 5,25% pentru euro.

Contul de economii de la OTP Bank ofera posibilitatea obtinerii unor niveluri superioare de dobanda comparativ cu contul curent, iar retragerea sumelor de bani se poate face in orice moment, fara a pierde dobanda acumulata si fara comisioane de intretinere lunara, se arata intr-un comunicat al bancii.

Acest produs pus la dispozitie de catre OTP Bank Romania aduce si o serie de avantaje suplimentare clientilor, dintre care amintim:

Pentru acest produs al OTP Bank Romania nu se percep comisioane la deschiderea si lichidarea contului si nici comisioane de intretinere lunara. Reprezentantii bancii au precizat ca dobanzile de mai sus sunt valabile de la primul ban depus in acest cont, iar impozitul pe veniturile obtinute din dobanzile acumulate pentru acest cont este zero.