Anul asta am fost foarte cuminte, Mosule. Mi-am platit ratele la timp, mi-am dat darile la stat si la administratorul de bloc, desi sa stii mosule ca au fost si copii rai. Uite, de pilda Theodor. Primise ditamai jucaria, Mosule, dar a dat cu ea de pamant si a plecat. A dat, cum ar spune prietenul lui Traianel, cu mucii in fasole, Mosule. Ce cadou sa-i mai dai unuia ca Theodor? Ca asta ori plange ampulea, ori pleaca fara sa scoata o vorba. Din senin, Mosule.

La tine e altceva, ca macar stie lumea cand vii si cand pleci. Da' cu Theodor asta ne-am trezit din senin si peste cateva ore nu mai era. Azi il vedem si ..uie, cum era sa scrie Poetul.

Acuma vad ca i-ai luat jucaria si i-ai dus-o altui copilas, Emil. Asta, Mosule, sa stii ca habar nu are s-o foloseasca. Eu cred ca o sa-l roage pe Traianel sa-i arate permanent cum trebuie sa te joci cu ea. Mosule, n-am nimic cu tine, da' Emil asta nu prea a avut jucarii din astea la viata lui. Asta inca mai crede Mosule ca economia e ca un pudel mic si ascultator, care da nu din coada, ci din PIB.

Da' daca-l musca javra, Mosule? Te-ai gandit la asta? In fine, nu vreau sa te plictisesc Mosule, ci doar sa te mai intreb ceva. Cum naibii faci tu de le dai tuturor alora de-s mai ai naibii, tot felul de jucarioare mari si scumpe cu care sa se joace, iar astora de-s cuminti si cu platile la zi, le aduci numai balegute? Ca ne-am saturat Mosule, sa cautam unde-i calutul. De cate ori l-am cautat, am dat peste orice animal, numai peste calut nu. Ori, in cursa in care am pornit, magarii sa stii ca nu te ajuta prea mult, Mosule. Si nici boii, sa stii.

Citeste si comenteaza pe Dan Popa's Weblog.