Fondul de investitii al lui Bernard Madoff, Bernard L. Madoff Investment Securities LLC, a fost anchetat de cel putin opt ori in ultimii 16 ani de catre comisia valorilor mobiliare din SUA (Securities and Exchange Commission) si de alte autoritati de reglementare, potrivit Reuters care citeaza Wall Street Journal. Anchetele SEC au avut ca punct de plecare o serie de email-uri primite de la un fond de hedging din New York, care descria ca "foarte neobisnuite" practicile folosite de fostul sef al NASDAQ.

Autoritatea de Reglementare a Industriei Financiare, care supravegheaza firmele de brokeraj, a raportat in 2007 ca unele parti ale firmei lui Madoff par sa nu aiba niciun client.

Conform Wall Street Journal, Madoff a fost intervievat de cel putin doua ori de catre SEC, autoritatile nereusind insa sa descopere frauda in valoare de 50 miliarde de dolari, despre care anchetatorii cred ca a fost demarata la inceputul anilor '70.

Potrivit Comisiei de supraveghere a pietelor de capital, Bernard Madoff a actionat pe baza unei scheme piramidale, sau Ponzi. Astfel, cu promisiunea unor castiguri mari drept momeala, fraudulentul a luat bani de la investitori noi pentru a plati mai devreme alti investitori. Aceasta se intampla pana in momentul in care nu mai poate gasi noi investitori si intregul sistem se prabuseste, iar cei mai noi investitori pierd toata suma investita.

Bernard Madoff, in varsta de 70 de ani, se afla in arest la domiciliu in apartamentul sau din Manhattan. El a fost acuzat in data de 11 decembrie de ceea ce ar putea deveni cea mai mare frauda de pe Wall Street.