SUA au cheltuit trei sferturi din cele 250 miliarde de dolari pe care le avea bugetate pentru recapitalizarea bancilor, scrie Dan Popa pe blogul sau. In 31 decembrie, Trezoreria a mai transferat 177,5 miliarde de dolari in conturile a 226 banci, alte 10 miliarde fiind promise Bank of America in contul preluarii Merrill Lynch.

Cele 250 miliarde ar trebui sa permita institutiilor financiare care beneficiaza de ele sa relanseze piata creditului, vitala pentru economia SUA. In schimbul banilor, bancile sunt obligate sa adopte o politica restrictiva cu privire la acordarea indemnizatiilor, salariilor si bonusurilor.

Fara legatura cu acest lucru, in Canada o familie intreaga (parinti plus 3 copii minori) s-a sinucis pentru ca nu puteau face fata ratelor bancare, acumuland o datorie de 85.000 de dolari canadieni, iar in SUA, pe fondul disperarii, cazurile de violenta domestica s-au inmultit ingrijorator.

Poate ca n-ar fi stricat ca o parte din sutele de miliarde de dolari pe care Trezoreria le arunca sa fie canalizati catre programe sociale care sa previna drame ca cele amintite mai sus.

Citeste si comenteaza pe Dan Popa's Weblog.