Commerzbank, a doua banca din Germania, va fi partial nationalizata, a anuntat institutia financiara, citata de AFP, guvernul german urmand a prelua 25% plus o actiune din titlurile institutiei finaciare in schimbul a zece miliarde de euro. Banca germana a fost puternic afectata de criza finaciara.

Banca germana a primit deja ajutor public din partea autoritatilor, constand in 15 miliarde de euro in garantii si o recapitalizare de 8,2 miliarde de euro.

Situatia Commerzbank a fost ingreunata si de preluarea la inceputul lunii septembrie a Dresdner Bank, divizia de servicii bancare a grupului german de asigurari si servicii bancare Allianz SE, pentru care a platit putin peste 5 miliarde de euro.

In cel de-al treilea trimestru al acestui an, banca a raportat o pierdere neta de 285 milioane de euro, dupa un profit de 339 milioane de euro anuntat in aceeasi perioada a anului 2007.

Commerzbank are sediul la Frankfurt si sucursale in aproape toate tarile europene, mai ales in Marea Britanie, Luxemburg, Polonia, Spania si Elvetia. Commerzbank a fost prima banca din Germania care si-a deschis un sediu la New York, in 1971.