Un articol excelent despre Marea Criza din SUA

de Dan Popa     Dan Popa's Weblog
Luni, 12 ianuarie 2009, 10:23 Economie | Finanţe & Bănci


Un foarte bun articol despre cum s-a ajuns in SUA la Marea criza din anii '30, ca si despre similitudinile cu Romania puteti citi aici. "Anii '20 au reprezentat pentru americani o perioada de consum feroce. Americanii cumparau orice, de la masini, aparate de radio si aspiratoare, la bilete de cinema si excursii in Europa, deci nu este de mirare ca actiunile companiilor de orice fel au crescut la bursa intr-un mod complet necontrolat", scrie Dan Popa, pe blogul lui.

Optimismul in ceea ce priveste evolutia economiei era atat de mare incat, la alegerea sa in 1928, presedintele Hoover a declarat ca "America se afla astazi mai aproape de triumful bogatiei asupra saraciei decat a fost in toata istoria sa", iar la inceputul anului 1929, John Jacob Raskob, CEO General Motors, a scris un articol numit "Toata lumea trebuie sa se imbogateasca", in care a sugerat ca orice american poate deveni bogat daca va investi saptamanal la bursa 15 dolari, desi la momentul respectiv venitul unui muncitor nu depasea 17-22 dolari/saptamana.

Nota: recunoasteti in cele spuse mai sus o parte din Romania anilor 2004-2008?", se intreaba Khris, in textul sau.

Comenteaza pe Dan Popa's weblog.
Material sustinut de KRUK Romania

Datoria - un cuvânt la fel de urât precum lunea din săptămâna lucrătoare

Definiția cuvântului datorie, conform DEX-ului, este una simplă: sumă de bani sau orice alt bun datorat cuiva. Dar dincolo de o definiție seacă, datoria este un cuvânt care transmite de cele mai multe ori o stare negativă. “Am o datorie” - știi că trebuie să dai ceva înapoi, o obligație care trebuie să fie îndeplinită. Fie că ai o datorie la un prieten, la o bancă sau la furnizorul de utilități, datoria apare ca urmare a unei nevoi într-un anumit moment, iar veniturile nu îți permit să acoperi acea nevoie. Soluția cea mai la îndemână pare a fi împrumutul. Dar este oare chiar cea mai bună soluție?

7844 vizualizari

 • 0 (0 voturi)    
  Dan Popa (Luni, 12 ianuarie 2009, 11:23)

  releu [anonim]

  este un candid: acum spune cum ar fi trebuit daca, dar si asa, tot invers avdn in vedre, pentru ca era evident , ca partial se va schimba, in urma nuor evolutii promitaoare afectate in a cincea parte de inconsistenta cresterii acolo unde trebuia sa dar au intervenit factori incongruenti... Cel putin el ne spune de la inceput pe blogul sau, ce ar vrea , si cu ce rezultate poate.

  Insa acest Khris:
  Nota: recunoasteti in cele spuse mai sus o parte din Romania anilor 2004-2008?", se intreaba Khris, in textul sau.

  nu a citit motto-ul blogului lui Popa si nici in general mu a citit nimic despre aceasta criza, insa crede ca Romanai este de vina

  Mare e gradina lui Dumnezeu...
  • +5 (5 voturi)    
   Sa ma ia Toma Caragiu daca-nteleg comentariul (Luni, 12 ianuarie 2009, 11:43)

   Horia [anonim] i-a raspuns lui releu

   "Demitizarea exaustivă şi relational caduca. Incongruenţa fenomenologică şi introspectiv cromatic."


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version