Daniel Tudor a demisionat din functia de director general al Ardaf, decizie ce va deveni efectiva de la 1 februarie, iar pana la numirea altei persoane pe aceasta pozitie, conducerea companiei va fi asigurata de cei doi directori generali adjuncti ai societatii, Adina Bacioiu si Dan Bordeanu, informeaza NewsIn, care citeaza un comunicat transmis de Ardaf Bursei de Valori Bucuresti (BVB). Informarea nu prezinta motivele demisiei.

Daniel Tudor, care a ocupat functia de director general al Ardaf de la inceputul lui 2007, isi va exercita in continuare mandatul de presedinte al consiliului de administratie al societatii, fara sa fie implicat in conducerea executiva, se mentioneaza in comunicatul catre BVB.

In luna noiembrie a anului trecut, Consiliul Concurentei a autorizat preluarea controlului asupra asiguratorilor Ardaf si Rai de catre Generali PPF Holding. In iunie 2008, Generali PPF Holding anuntase ca achizitioneaza la pachet societatile Ardaf si RAI printr-un acord incheiat cu actualul actionar majoritar, fondul de investitii PPF Investments, tranzactie in urma careia va controla 72,7% din Ardaf si 99,9% din RAI.

Potrivit NewsIn, Ardaf Bucuresti a inregistrat in primele noua luni din 2008 pierderi de 50,76 milioane lei, cu 40% mai mari decat in aceeasi perioada din 2007, cand acestea au fost de 35,9 milioane lei.

Valoarea primelor brute subscrise realizate de companie a avansat la 285,7 milioane lei (78,5 milioane euro) in primele noua luni din 2008, depasind-o de peste trei ori pe cea din perioada similara din 2007. Despagubirile brute platite de Ardaf au insumat 126,28 milioane lei, de peste doua ori mai mari decat in intervalul echivalent din 2007.