In afara expunerii directe in afacerea Madoff de 75 milioane de euro pe care Unicredit a anuntat-o oficial, oficialii bancii au mai adaugat marti "un mizilic" suplimentar de 1,078 miliarde de dolari (804 milioane de euro) prin intermediul filialei sale Pioneer Investments.

In Spania, procurorii spanioli anticoruptie ancheteaza cea mai mare banca locala, Banco Santander, cu privire la pierderea de peste 2,3 miliarde euro, din depozitele si investitiile clientilor, consemnata in urma fraudei de care este acuzat fostul presedinte al Nasdaq, Bernard Madoff, potrivit WSJ.

Cu toate acestea Madoff e liber bine mersi.

Un judecator american a respins luni cererea Parchetului de a-l incarcera pe fostul presedinte Nasdaq Bernard Madoff, relateaza AFP. Judecatorul federal Ronald Ellis a ordonat un inventar detaliat al obiectelor de valoare detinute de Bernard Madoff si i-a interzis orice transfer de active, conform textului deciziei, publicat pe site-ul tribunalului federal din New York.

Bernard Madoff, in varsta de 70 de ani, a fost arestat la 11 decembrie anul trecut si acuzat de o mare frauda de tip piramidal in valoare de circa 50 de miliarde de dolari, care a provocat pierderea averilor unor banci, persoane private, universitati sau organizatii evreiesti de caritate.

El a fost eliberat in schimbul unei cautiuni de 10 milioane de dolari, garantata in special prin apartamentul sau din Manhattan, unde a fost consemnat la domiciliu.

Parchetul cerea incarcerarea sa, acuzandu-l ca a trimis bijuterii unor apropiati.

Comenteaza pe Dan Popa's Weblog.