Banca britanica Barclays va concedia peste 2.000 de persoane din cadrul diviziei de retail si a celei comerciale, dupa ce in ziua anterioara a anuntat ca va face disponibilizari in cadrul diviziilor de investitii bancare si management al investitiilor, potrivit AFP. Noile reduceri de personal urca la peste 4.000 numarul celor care isi vor pierde locul de munca in perioada urmatoare.

In aceasta dimineata, Reuters, citand o persoana apropiata situatiei, a anuntat ca Barclays va disponibiliza 2.100 de angajati din cadrul diviziilor de investitii bancare si management al investitiilor, acestia reprezentand 7% din totalul fortei de munca. Reprezentantii bancii au confirmat ca opereaza reduceri de personal pentru a asigura un numar adecvat al angajatilor avand in vedere actualele conditii de piata.

Sursa citata a precizat ca banca de investitii Barclays Capital va concedia 1.300 de angajati, sau 6% din personal. Din cadrul Barclays Wealth vor fi concediati aproximativ 500 de angajati, iar alti 300 vor parasi Barclays Global Investors.

Reducerile de personal au ca scop redimensionarea unor divizii grav afectate de criza financiara.

Pe de alta parte, un purtator de cuvant al Barclays a precizat ca banca va continua sa faca angajari selectiv, insa numai in acele divizii care sunt in crestere.

Conform Reuters, Barclays Capital are in prezent 20.500 de angajati, iar Barclays Wealth si Barclays Global Investors aproximativ 8.000, respectiv 3.800 de angajati.

Aproximativ 28.000 de locuri de munca din cadrul serviciilor financiare au fost reduse anul trecut in Marea Britanie, iar alte 34.000 ar putea fi desfiintate in acest an, potrivit Centrului pentru Economie si Cercetare in Afaceri.