Gigantul bancar american Citigroup a raportat pierderi de 8,29 miliarde de dolari in ultimul trimestru al anului trecut, dupa ce in perioada similara a anului 2007 a inregistrat pierderi de 9,8 miliarde de dolari, potrivit AFP. Aceasta este cel de-al cincilea trimestru consecutiv in care Citigroup a consemnat rezultate financiare negative.

Veniturile bancii s-au diminuat cu 13% in acest trimestru, la 5,6 miliarde de dolari, ceea ce reflecta deteriorarea pietei de capital. Divizia de carduri de credite a inregistrat o scadere a veniturilor cu 27%, in vreme ce veniturile diviziei de credite de consum au coborat cu 22%.

Totodata, Citigroup a anuntat ca se va diviza in doua entitati, una dintre acestea urmand a se axa pe activitati bancare generale, iar cealalta pe brokeraj, management de active si consumer finance, potrivit Reuters.

In urma cu doua zile, grupul financiar american a aprobat fuziunea dintre divizia sa de brokeraj, Smith Barney, si divizia de management a activelor a Morgan Stanley. Structura nou creata in urma acestei fuziuni va fi cea mai mare companie de brokeraj din Statele Unite, avand peste 20.000 angajati si va gestiona active ale clientilor in valoare de 1.700 miliarde de dolari.

Pana in prezent, Citigroup a primit 52 miliarde de dolari din partea autoritatilor americane, 25 de miliarde de dolari din acestia din programul de salvare a sistemului financiar iar restul in urma unei injectii de capital.