Grupul financiar KBC din Belgia a primit un ajutor financiar in valoare de doua miliarde de euro din partea guvernului flamand, dupa scaderea puternica a actiunilor bancii, potrivit AFP. Guvernul flamand va primi actiuni fara drept de vot in schimbul acestei sume de bani.

Reprezentantii KBC au declarat ca fondurile vor fi folosite, doar daca va fi necesar, pentru a mentine la un nivel adecvat capitalurile bancii.

"Grupul ramane solid din punct de vedere financiar dupa ce am obtinut in aceasta dimineata acest ajutor financiar", a declarat Andre Bergen, directorul executiv al KBC. Acesta se afla sub presiuni pentru a creste capitalul bancii, dupa ce actiunile KBC s-au depreciat timp de sase sedinte consecutive, in contextul in care investitorii au fost ingrijorati din cauza posibilitatii ca banca sa se confrunte cu pierderi si mai puternice, din cauza activelor riscante.

KBC a primit deja 3,5 miliarde de euro de la autoritatile belgiene la sfarsitul lunii octombrie. Reprezentantii bancii au anuntat ca termenii si conditiile noii injectii de capital sunt similare celei din luna octombrie.