Guvernul se intalneste, miercuri, cu partenerii sociali pentru a-si prezenta viziunea asupra bugetului de stat pe 2009. Totodata, ministrul de Finante, Gheorghe Pogea, discuta, din nou, cu fiecare membru al cabinetului Boc despre sumele pe care le va primi fiecare minister in parte. De asemenea, miercuri seara, va fi o noua intalnire in Coalitie, pentru ultimele concluzii pe bugetul de stat 2009 care ar urma sa primesca aprobarea Guvernului in sedinta de joi.

Azi-noapte tarziu, dupa ce conducerea coalitiei PDL-PSD a discutat mai multe ore la sediul Guvernului, in sedinta Biroului Politic Coordonator al Coalitiei, proiectul bugetului de stat pe 2009, nu a aparut niciun raspuns oficial la informatiile care au generat discutii aprinse marti toata ziua, ca salariile ar putea fi inghetate pentru sase luni. Vicepresedintele PD-L, Gheorghe Flutur, a confirmat insa ca Executivul ia in calcul o asemenea varianta.

„Au fost discutate mai multe scenarii. In acest sens, chiar i s-a cerut ministrului de Finanţe sa prezinte mai multe variante. Evident ca a fost discutata si varianta unui moratariu pe o perioada de timp pentru a vedea evolutia economiei. Nu s-a luat nicio hotarare in acest sens. S-a discutat si elaborarea urgenta a Legii bugetului pe 2009. Maine seara vom veni cu o decizie si cu un raspuns la acest capitol”, a declarat vicepresedintele PD-L, Gheorghe Flutur, la incheierea intalnirii.

Sedinta a fost condusa de cei doi presedinti ai formatiunilor din coalitie, Emil Boc si Mircea Geoana. La discutii a participat, timp de o ora, si presedintele Traian Basescu.

De altfel, presedintele a declarat, marti, intr-un interviu la Radio Romania Actualitati, ca salariile din sistemul bugetar ar putea fi inghetate pe sase luni.