Citibank Romania isi restructureaza reteaua de distributie si renunta la 30 din cele 39 de centre CitiFinancial, urmand sa ofere atat servicii corporate, cat si pentru populatie prin cele 17 agentii ramase si sa foloseasca 42 de centre de vanzare pentru a oferi credite prin intermediul brokerilor, potrivit NewsIn. Procesul de reorganizare a retelei de distributie, care se va desfasura in primul trimestru al acestui an, presupune concedierea a 80 - 90 de angajatii.

"Activitatea Citi in Romania este derulata tinand cont, in primul rand, de contextul economic din tara, iar deciziile de business sunt luate in raport cu asteptarile si nevoile pietei locale. In acest context, am decis reorientarea retelei de distributie in sensul folosirii unitatilor teritoriale Citibank ca puncte de distributie pentru intreaga gama de produse si servicii a bancii si transformarii centrelor destinate exclusiv vanzarii de credite in puncte de distributie ale unei retele de vanzari directe intr-un model de servicii externalizate catre brokeri", au declarat reprezentantii bancii citati de NewsIn.

"La sfarsitul acestei etape, Citibank Romania isi va deservi clientii prin intermediul a 59 de puncte de contact, in 35 de orase: 17 agentii ale bancii, capabile sa ofere servicii persoanelor fizice si clientilor corporate, si o retea de 42 de centre de vanzare, care vor distribui produsele de creditare prin intermediul brokerilor", mai precizeaza reprezentatii Citibank.

Anterior acestei reorganizari, Citibank oferea produse bancare pentru companii prin opt centre de afaceri, iar divizia pentru persoane fizice a bancii opera prin intermediul a 39 de agentii CitiFinancial si a 50 de centre de vanzari.

Clientii agentiilor inchise "vor fi alocati unitatilor din apropiere si vor fi notificati personal". In orasele in care banca isi va inchide agentii, institutia va continua sa ofere carduri de credit si imprumuturi pentru consumatori prin canale alternative.

La inceputul acestui an, Citibank Romania s-a transformat in sucursala a Citibank Europe cu sediul central in Irlanda, numele noii entitati fiind Citibank Europe plc, Dublin - Sucursala Romania. In urma acestei transformari, cea mai mare parte a operatiunilor bancii vor fi supravegheate de Autoritatea Irlandeza de Reglementare a Serviciilor Financiare.

Citibank Europe plc, Dublin - Sucursala Romania va ramane insa sub supravegherea Bancii Nationale a Romaniei in anumite domenii, in principal cele legate de lichiditate si de modul de desfasurare a activitatii.