Moneda nationala a deschis sedinta de joi la 4,22/EUR. Acest nivel a fost cu 150 de pips sub cel de la inchiderea sesiunii precedente, leul beneficiind de imbunatatirea apetitului pentru risc generata de progresele inregistrate de planul de stimulare fiscala din SUA. La o jumatate de ora de la deschidere leul a revenit la 4,24/EUR, nivelul de la finalul sesiunii de miercuri si a ramas in jurul acestuia pentru urmatoarele ore. Dupa ora 12:00 moneda nationala s-a imbarcat pe o traiectorie de depreciere usoara.

Datele slabe, vanzarea de bunuri de folosinta indelungata si de pre piata fortei de munca din SUA au amplificat deprecierea monedei nationala. Leul a inchis sedinta la 4,25/EUR dupa publicarea unor date privind piata imobiliara din SUA ce s-au situat sub asteptarile pietei.

Ratele de dobanda pe termen scurt au deschis sedinta la 15/18%. Acest nivel s-a situat peste cel inregistrat in sedinta precedenta insa este posibil ca ratele de dobanda pe termen scurt sa inregistreze o corectie usoara in sesiunea de astazi. O scadere a fost deja vizibila pe piata FX swap unde randamentele implicite au coborat cu 50pb.