UBS, cea mai mare banca elvetiana, a raportat marti pierderi de 13 miliarde de euro (19,69 miliarde de franci elvetieni) in 2008, si a anuntat ca va concedia inca 2.000 de angajati, potrivit AFP. Doar in ultimul trimestru al anului trecut, banca a inregistrat pierderi de 8,1 miliarde de franci.

Reprezentantii UBS, una din cele mai afectate banci de criza financiara, au anuntat ca cea mai mare parte a concedierilor care vor avea loc in acest an vor viza divizia de investitii, responsabila in mare parte de pierderile suferite de institutia financiara. In urma acestor noi concedieri, numarul total de locuri de munca eliminate incepand cu octombrie 2007 a ajuns la 11.000.

Marcel Rohner, directorul executiv al bancii, a reasigurat investitorii ca, dupa doi ani consecutivi de pierderi, UBS va redeveni profitabila in 2009.

Cu toate acestea, banca a anuntat ca va ramane "precauta" si va continua sa reduca atat costurile cat si riscurile.

UBA a traversat o perioada nu foarte fasta in ultimii doi ani, cu deprecieri de active si pierderi de miliarde de euro, care au fortat institutia sa ceara anul trecut un ajutor de la stat in valoare de aproape 60 miliarde de dolari.