Guvernul de la Budapesta a stabilit principalele elemente ale unui program de sprijinire a persoanelor care, din motive independente de ele, au dificultati in achitarea ratelor la banci, pentru creditele imobiliare contractate, anunta Rador.

Potrivit purtatorului de cuvant al guvernului de la Budapesta, Bernadett Budai, Executivul a decis ca statul sa garanteze, pentru o perioada de maximum doi ani, plata unei parti a ratelor lunare, in cazul celor care au contractat credite imobiliare si au dificultati in restituirea banilor din cauza ca si-au pierdut locul de munca.

Cei care se afla intr-o astfel de situatie vor avea posibilitatea sa solicite bancilor reducerea ratelor, timp de doi ani.

Practic, Guvernul va garanta diferenta dintre valoarea ratei initiale, stabilita prin contract, si cea redusa.

De acest sprijin vor putea beneficia, insa, doar persoanele care, din motive independente de ele, au ramas fara loc de munca, dupa data de 30 septembrie 2008, care nu detin alte imobile si care nu au contractat un credit mai mare de 20 de milioane de forinti (67.000 euro). Proiectul de lege va fi inaintat Parlamentului.