Raiffeisen International a inregistrat anul trecut un profit consolidat de 982 milioane de euro, in crestere cu 17% fata de anul 2007, potrivit datelor companiei. Un factor cheie pentru obtinerea acestui rezultat l-a reprezentat venitul net din dobanzi, care a crescut cu aproximativ 34%, pana la 3,2 miliarde de euro.

Venitul net din comisioane a urcat la aproximativ 1,5 miliarde de euro, cu peste 20% fata de nivelul din anul precedent. Profitul din tranzactionare a crescut cu 31%, la 168 milioane de euro, in timp ce cheltuielile administrative generale au crescut cu 21%, la 2,6 miliarde de euro.

In 2008, Raiffeisen International si-a majorat volumul depozitelor atrase de la clienti cu 9%, la 44,2 miliarde de euro. In acelasi timp, creditele si avansurile pentru clienti au crescut cu 18%, la 57,9 miliarde de euro.

Provizioanele pentru pierderi din deprecierea activelor au fost majorate anul trecut la 780 milioane de euro, mai mult decat dublu fata de suma din 2007, de 357 milioane de euro.

Raiffeisen International este al doilea jucator pe piata bancara din Europa Centrala si de Est, dupa Unicredit, avand subsidiare bancare in 15 tari din regiune. Pe piata romaneasca, grupul are afaceri bancare prin Raiffeisen Bank Romania si Raiffeisen Banca pentru Locuinte, dar si alte operatiuni, precum managementul activelor.