Guvernul danez a prezentat marti un proiect de reforma fiscala care vizeaza, in principal, reducerea impozitelor cu 26 miliarde de coroane (3,5 miliarde de euro) in 2010, pentru a stimula economia afectata de criza economica mondiala, potrivit AFP.

"Vrem sa reducem impozitele pe venit cu 23 miliarde de coroane, impreuna cu alte elemente in valoare de trei miliarde, ceea ce inseamna ca taxele vor fi reduse cu 26 miliarde de coroane", a declarat Anders Fogh Rasmussen, premierul danez.

Propunerea de reforma fiscala, care vine la cateva zile dupa ce guvernul a anuntat ca va pune la dispozitia companiilor 8,1 miliarde de euro prin amanarea platii unor taxe cu sase luni, va pune la dispozitia danezilor 12 miliarde de coroane anul viitor, a mai spus Rasmussen.

"Aceasta va contribui la stimularea activitatii economice in Danemarca, la cresterea numarului de locuri de munca si la imbunatatirea situatiei economice a familiilor", a precizat premierul danez. El a mai spus ca noua reforma fiscala va crea 19.000 de noi locuri de munca.