Romaniei ii va fi greu sa adere la un "club cu reguli stricte" cum este zona euro, in conditiile in care tara noastra nu este in stare sa construiasca nici autostrazi. Declaratia a fost facuta, miercuri, in fata studentilor Facultatii de Stiinte Economice din cadrul Universitatii “Babes-Bolyai” din Cluj, de guvernatorul BNR, Mugur Isarescu.

"Cand intri intr-un club, inainte de a intra in acel club trebuie sa respecti regulile clubului. Noi vorbim acum de largirea zonei euro, dar pe plan mondial se vorbeste si de dezintegrarea zonei euro pentru ca sunt tensiuni suficiente care apar", a afirmat Mugur Isarescu, citat de NewsIn.

"Nu exista o singura taxa unitara, una singura. Si cand s-a facut propunerea de a introduce un impozit european stiti ce reactie a fost. tarile au renuntat la un simbol al suveranitatii, care este moneda nationala, dar nu renunta la un singur impozit", a mai adaugat el.

In opinia lui Mugur Isarescu, aderarea Romaniei la zona euro ar fi un lucru bun, insa exista si dezavantaje. El a dat exemplul unor tari ca Italia si Grecia, care, din cauza scumpirii alimentelor, iau in calcul posibilitatea de a iesi din zona euro.