Multa lume ii acuza pe fostii bancheri de top pentru lacomia de care au dat dovada, lacomie din cauza careia Wall-Street-ul (si nu numai) a ajuns pe marginea prapastiei. Problema este ca, desi multi dintre acesti CEO sau executivi de top au fost concediati, oamenii nu au plecat cu mana goala ca deh, ”rezultatele” trebuie rasplatite. Vorbim despre pachetele compensatorii primite de unii dintre “performeri”. De multe ori, cu cat pierderea a fost mai mare, cu atat bonusul de exit primit de catre acestia a fost mai mare.

Anglia se afla in aceste zile in mijlocul unui scandal cat casa legat de pensia pe care Sir Fred Goodwin, fost CEO al Royal Bank of Scotland, o va primi din partea bancii. Joi, in ziua in care RBS a raportat cea mai mare pierdere inregistrata vreodata de o companie engleza, respectiv $34.6 Mld, s-a aflat si ca banca ii va plati lui Sir Fred pe viata o pensie anuala de aproape 1 milion de dolari, bani care vor veni de la platitorul englez de taxe, avand in vedere ca RBS a fost nationalizata.

Scandalul a crescut in intensitate cand, desi opinia publica si presa i-au cerut sa renunte la o parte din pensie, Sir Fred a refuzat spunand ca “am facut suficiente concesii cand am demisionat” adaugand ca isi merita banii. Acum, dintr-un anumit punct de vedere, il inteleg: nimic nu ii va mai sterge imaginea de cel mai prost CEO din istoria Angliei, iar in aceste conditi, renuntarea la o parte din bani nu i-ar spala deloc imaginea publica. De ce sa ramana si fara bani, si cu onoarea “nereperata”? Voi ati da banii inapoi?

Dupa cum spuneam, as vrea sa fiu fost CEO.

Citeste restul articolului si comenteaza pe Khris.ro.