Rezervele valutare ale Bancii Nationale a Romaniei (BNR) se situau la finele lunii februarie la nivelul de 25,91 miliarde de euro, fata de 26 miliarde de euro la sfarsitul lunii ianuarie. Potrivit datelor BNR, scaderea s-a datorat unor intrari de 3,473 miliarde de euro, in vreme ce iesirile au totalizat 3,565 miliarde de euro.

Intrarile au reprezentat modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, alimentarea contului Ministerului Finantelor Publice, alimentarea contului Comisiei Europene, venituri din administrarea rezervelor internationale, operatiuni pe piata interbancara. In acelasi timp, iesirile au reprezentat modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, plati din contul Comisiei Europene, plati de rate si dobanzi aferente datoriei publice externe directe si garantate de stat, operatiuni pe piata interbancara.

Rezerva de aur s-a mentinut la 103,7 tone. In conditiile evolutiilor preturilor internationale, valoarea acesteia a crescut la 2,48 milioane de euro, de la 2,37 miliarde de euro in luna anterioara.

Rezervele internationale ale Romaniei, valute plus aur, au ajuns la sfarsitul lunii februarie la 28,40 miliarde de euro, comparativ cu 28,38 miliarde de euro la sfarsitul lunii ianuarie.

Platile scadente in luna februarie in contul datoriei publice externe, directe sau garantate de Ministerul Finantelor Publice, insumeaza 112 milioane de euro.