UPDATE O delegatie de la Bucuresti se afla la Washington pentru a negocia un imprumut de la FMI. Ministerul de Finante a confirmat negocierile
UPDATE1: Biroul de presa al Ministerului de Finante a confirmat pentru HotNews.ro ca o delegatie din care face parte si Bogdan Dragoi se afla la Washington pentru a negocia un imprumut cu FMI.
Confuzie la Ministerul de Finante. Dupa ce initial au confirmat negocierile dintre o delegatie din Romania si FMI, reprezentantii biroului de presa al Ministerului de Finante au revenit spunand ca nu pot da mai multe amanunte in legatura cu acest subiect decat peste doua ore, iar persoana care a confirmat initial informatia pentru HotNews.ro era de la alt departament decat el de presa.
UPDATE 2: Mugur Stet, purtatorul de cuvant al BNR, a declarat pentru HotNews.ro ca viceguvernatorul Cristian Popa, care anterior a fost si la Bruxelles, se afla la Washington pentru o serie de discutii si analize preliminare.
Stet a subliniat ca delegatia romana nu se afla la Washington pentru a negocia un imprumut, ci va avea o serie de discutii si analize preliminare.
UPDATE3: Premierul Emil Boc a declarat ca Guvernul poarta discutii cu Comisia Europeana despre posibilitatea finantarii deficitului bugetar si ca, atunci cand va fi ceva "oficial" in legatura cu un demers similar cu FMI, va anunta.
"Daca va fi ceva oficial, veti fi informati. In acest moment avem discutii cu Comisia Europeana. Acestea sunt singurele discutii pe care le purtam, oficial, in momentul de fata. In sensul ca, asa cum si presedintele a fost ieri la Bruxelles, avem la nivelul Comisiei Europene discutii cu partenerii nostri cu privire la posibilitatile si modalitatile de finantare a deficitului", a spus Emil Boc.
La inceputul saptamanii trecute, guvernatorul Bancii Centrale, Mugur Isarescu, anuntase ca "BNR discuta, in prezent, cu Guvernul pentru a termina evaluarea legata de un imprumut extern, pentru a determina suma, calendarul de rambursare si costurile optime".
"Un eventual imprumut de la FMI va avea ca scop protejarea rezervelor valutare, nu finantarea economiei", a declarat Isarescu.
"Avem in vedere un imprumut de balanta de la UE, dar si imprumuturi de la institutii precum Banca Europeana de Investitii. In al treilea rand, luam in calcul finantarea de la FMI pentru protejarea rezervelor valutare si surse precum Banca Mondiala sau BERD".

Când marketingul ne păcălește să cădem în capcana consumului irațional/ Sunt diamantele valoroase sau nu?
Medicii de familie admit că unii dintre ei au refuzat să își programeze pacienții la vaccinarea împotriva COVID-19 și recomandă "utilizarea celorlalte 6 modalități de programare"
VIDEO Autostrada A1 Sibiu - Pitești: Cum arată acum lucrările avansate de pe prima secțiune
VIDEO. A lăsat jobul din City-ul londonez pentru a cumpăra o clădire monumentală părăsită de pe o insulă grecească, pe care a transformat-o în hotel de lux
VIDEO REPORTAJ Libearty Sanctuary, cel mai mare sanctuar de urși bruni din Europa/ Care este populația reală de urși? Cât de mare ar trebui să fie ea?
Traian Basescu, 16 ianuarie
PS:Basescule poti sa spui adio votului meu
Foarte bine ca ne imprumutam la FMI ca vad ca altfel nu mai exista nici o limita pentru cheltuielile bugetarilor...Asa va trebui sa jucam dupa regulile lor nu dupa regulile sindicatelor si ale politicienilor populisti si inconstienti!
Unde este imprumutul/ajutorul de la UE?! Chiar ma intreb daca au cerut ceva de la Bruxelles.
Las' ca macar stiu pe cine nu votez la iarna!
Uite aici:
http://video.google.com/videoplay?docid=7065205277695921912
Acum lasindu-te pe tine la o parte, explic pentru cei care gandesc: Cea mai mare timpenie pe care poate sa o faca un stat este sa inchida liniile de finantare externa. Exemplu edificator este cu Romania si Mexic in 1980, dupa criza din anii '70 :
Romania inchide liniile de creditare si plateste datoria pina in 1989 lasand populatia in fundul gol (actual locul 47 mondial)
Mexic, reesaloneaza datoriile si ajunge in momentul de fata pe locul 14 mondial
Creditul de la FMI il negociezi dar nu inseamna ca il iei decit atunci cind te arde buza. Pina atunci ti se da un certificat de buna purtare astfel incit moneda ta sa fie credibila pe plan international
Hai sa fim seriosi, exista mult mai multe solutii sa se faca rost de bani, decat imprumutul de la FMI. Astia nu vor binele statelor, doar le mulg de bani si le baga in criza prin politici financiare falimentare.
In afara de asta, voi chiar ii credeti pe astia care ne conduc? Nu avem nevoie de bani acum, sunt bani in trezorerie. Adica bugetul de stat are cash, din cate am aflat eu, vreo 30 miliarde lei noi. De ce opinia publica nu stie cati bani sunt in conturile bugetului de stat la un moment dat? Aceasta informatie ar trebui sa fie publica pe situl M Finante sau ANAF. Sa fie un contor acolo, sa vedem si noi cat se incaseaza si cat se cheltuie.
Orice euro are o acoperire economica. Tu il imprumuti, te folosesti de el si platesti pentru el o dobanda in functie de punctajul pe care il are tara in functie de contributia la fond in DST. Mai exact Ro poate sa imprumute 1,1 miliarde euro cu dobanda de 0,65%. Nu este rau, nu-i asa?
Nu dobanda este problema, faza este ca se baga o gramada de restrictii de ordin administrativ, adica nu mai pot toti ciobanii sa-si bage mina in banul public ca la ei acasa.
Imi este lene sa mai scriu...dar te informez ca euro se va stabiliza in raport cu leul.
Chiar nu se vede pretul platit pentru integrarea in EU?
Ce se aude cu micsorarea redeventelor la exploatarea resurselor minerale??? Pana mai ieri toti bizonii fesenisti de pe forum rageau ca apucatii ca tariceanu a vandut petrolul pe redevente mici??
2. instinctul de adulare a unui "tatuc".
3. spiritul pupincurist nativ al romanilor.
Evident este o lupta cu morile de vant...
o sa trebuiasca sa dac de 3 ori mai multi bani inapoi...
daca nu avem bani acum, vom avea bani in 5-10 ani cand trebuie sa dam imprumutu inapoi???
acum o sa vedem mariri de impozite, scumpiri, privatizari la firmele americane (daca a mai ramas ceva), toate licitatiile castigte de americani, etc
cum sa te imprumuti la banca unui stat (sa fim seriosi FMI nu e mondial nici in ruptu capului), care are cele mai mari datorii externe din toate statele lumii, sa nu mai vorbim ca de la ei a inceput criza...
Dobanda este de 0,65% pentru 1,1 miliarde euro si este de 2,95% pentru o suma de 8 miliarde de euro (vezi cazul Ungariei)
In articol se vb de un acord, adica banii nu se vor lua miine, dar in perioada de criza este bine sa stii ca poti sa-i iei de undeva. Poate prin Iunie-Iulie nu-ti mai da nici camatarii.
P.S. Nu ma plateste nimeni sa va explic, fac asta din proprie initiativa pt ca m-am saturat sa aud la TV cum toti incompetentii isi dau cu parerea....
dar eu am unele indoieli
Asa a patit si Ungaria, care a muscat din felia cu dolari ai FMI in toamna, iar acum are TVA de 23% de la 20...
Io zic sa ne veselim si sa-l pupam pe Basescu pe ochisorul cel chior si pe Baseasca Jr. (Lenuta) pe buzele ei senzuale discret siliconate... ca tot vine Ziua FeMeIi.
"Datoria externa a mai facut un salt spectaculos anul trecut, atingand un record de 72,5 miliarde de euro"
"Rezerva valutara a BNR a scazut cu 92 mil. euro in februarie, la 25,9 mld. euro"
Si, cine pricepe englezeste, sa caute info pe net despre Latvia, tara membra UE, aflata in pragul colapsului financiar. Asta, pe intelesul tuturor inseamna intrare in incetare de plati - adica nu sunt bani la trezoreria statului pentru politie, armata, invatamant, sanatate, si tot ce tine de sectorul bugetar; adica KAPUT totul, in afara de anarhie si miscari de strada). La sedinta UE de ieri de la Bruxelles, nimeni, dar absolut nimeni de la UE nu i-a pasat de situatia catastrofala in care se afla Latvia. Ultima lor speranta este sa capete ceva bani de la FMI. Am facut digresiunea asta pentru cei care isi mai fac iluzii cu UE-ul asta ca , chipurile, te ajuta in situatii limita. UE = CEA MAI MARE CACEALMA.
In concluzie, cei care poarta bretele, sa treaca urgent la curea. Si s-o stranga cat mai tare!
Asa incat...nu ne au FMI-stii si BM-stii la mana ca pe ceilalti: sarbii care stau numai in strada, letonii si ungurii obisnuiti cu un standard de viata mai ridicat s.a.m.d.
superabsolvent in strainatate
bagator de seama la telemobil
secretar de stat finante / bali
director in primaria capitalei
din nou secretar de stat / fonduri europene
si acum negociator cu FMI, uraaaa :((
pacat ca s-a dus manescu, ar fi fost mandru de floarea tarii, ai nostrii ca brazii, ca brazii cu ochi albastrii
Gheorghe Gherghina a mai fost secretar de stat in Ministerul Finantelor in mandatul lui Mihai Tanasescu, iar Bogdan Alexandru Dragoi (28 ani) a detinut aceasta functie in timpul Guvernului Tariceanu, fiind desemnat de PD.
Dar sa vedem ce performante a avut tanarul Bogdan Dragoi in mandatul de secretar de stat anterior? Citim intr-un material de presa din 2007 despre tepuirea nerusinata a statului roman in afacerea Sidex Galati:
----citat:
Dar cea mai tare coincidenta este urmatoarea: cine credeti ca a fost persoana din Ministerul Finantelor care a acceptat sa plateasca aceasta suma (24 milioane dolari) si chiar a platit-o catre Mittal Steel? Raspuns: secretarul de stat PD Bogdan Dragoi, nimeni altul decit fiul lui Dan Dragoi, care este SEFUL BALLI ROMANIA! O alta coincidenta: cel mai bun prieten al unui sef PD este nu numai Dragoi, dar si Gheorghe Bebe Ionescu, fost director general FPS, autorul celebrei facilitati pentru care Sidex a pierdut in instanta internationala litigiul cu Balli. Si, nu-i asa, ei sint liberi, secretari de stat, deputati, ofiteri si protejati de catre DNA din motive, nu-i asa, de "siguranta nationala".
--incheiat citatul.
sursa: Hotnews, 11.04.2007
http://www.hotnews.ro/stiri-arhiva-1097758-sidex-cum-ramas-vinduti-banii-luati.htm
Minciuni si mocirla
Se pare ca 'elita' noastra ne vinde....
Huooo....Huooo.... revolutieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
eeeeeeeeeeeee