Romania duce tratative cu Comisia Europeana si Fondul Monetar International pentru evaluarea unui eventual imprumut, a anuntat miercuri ministrul Finantelor, Gheorghe Pogea, citat de Mediafax. Sunt verificate structura, volumul si conditionalitatile acestui posibil imprumut, a precizat el.

"Suma o s-o stabilim dupa ce vedem toate conditiile. Daca nu ne convin, poate nu-l luam", a declarat ministrul.

Bucurestiul a admis abia miercuri ca ar fi abordat creditorul mondial FMI, desi sursele anuntau inca de luni ca o delegatie romana s-ar afla la Washington pentru a purta discutii in acest sens. Este vorba despre viceguvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Cristian Popa, si secretarul de stat in Ministerul Finantelor Publice, Bogdan Dragoi.

Purtatorul de cuvant pentru Europa al FMI, Angela Gaviria, declara zilele trecute ca delegatia romana se afla la Washington, de luni pana miercuri, pentru a discuta cu FMI despre evolutia economiei, in contextul provocarilor cu care se confrunta aceasta.

"Romania poarta discutii cu FMI pe probleme de imprumuturi aditionale", a spus insa ministrul de externe german, Frank-Walter Steinmeier, dupa o intalnire la Berlin cu omologul sau roman, Cristian Diaconescu. "Sper ca vor avea succes", scria marti Reuters.

La sfarsitul saptamanii trecute, Cristian Popa si Bogdan Dragoi au mers si la Bruxelles, pentru un dialog preliminar cu reprezentantii Comisiei Europene privind un sprijin financiar pentru Romania.