Romania duce tratative cu Comisia Europeana si Fondul Monetar International pentru evaluarea unui eventual imprumut, a anuntat miercuri ministrul Finantelor, Gheorghe Pogea, citat de Mediafax. Sunt verificate structura, volumul si conditionalitatile acestui posibil imprumut, a precizat el.
"Suma o s-o stabilim dupa ce vedem toate conditiile. Daca nu ne convin, poate nu-l luam", a declarat ministrul.
Bucurestiul a admis abia miercuri ca ar fi abordat creditorul mondial FMI, desi sursele anuntau inca de luni ca o delegatie romana s-ar afla la Washington pentru a purta discutii in acest sens. Este vorba despre viceguvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Cristian Popa, si secretarul de stat in Ministerul Finantelor Publice, Bogdan Dragoi.
Purtatorul de cuvant pentru Europa al FMI, Angela Gaviria, declara zilele trecute ca delegatia romana se afla la Washington, de luni pana miercuri, pentru a discuta cu FMI despre evolutia economiei, in contextul provocarilor cu care se confrunta aceasta."Romania poarta discutii cu FMI pe probleme de imprumuturi aditionale", a spus insa ministrul de externe german, Frank-Walter Steinmeier, dupa o intalnire la Berlin cu omologul sau roman, Cristian Diaconescu. "Sper ca vor avea succes", scria marti Reuters.
La sfarsitul saptamanii trecute, Cristian Popa si Bogdan Dragoi au mers si la Bruxelles, pentru un dialog preliminar cu reprezentantii Comisiei Europene privind un sprijin financiar pentru Romania.
Sau a scapat "dl min" adevarul: Romania trebuie sa ia bani (chiar daca nu are nevoie) dar vor sa vada mai intai ce se castiga pe plan extern?
FMI= o forma de mulgere a tarilor lumii in folosul SUA. Intai te obliga sa iei credit , adica hartii de dolari scoase din tiparnita. Ce misto pt SUA , tot ce au de dat e hartie colorata in verde.
Apoi tarile tarile trebuie sa faca export la greu de bunuri concrete casa poata plati dobanzile si sumele initiale.
Concluzia ? Pe final noi dam fizical assets contra hartie scoasa din tipografie.
Noroc ca la vara SUA o sa se prabuseasca economic si dolarul o sa devina ca valoare hartie igienica .
din cate imi aduc aminte stimabilii ministrii vin domeniul privat.
sau ma insel eu?
si pe functiile de conducere din domeniul public directori de institutii - majoritatea provin din domeniul privat.
deci gandeste putin inainte de a vb
Singurele lor aptitudini sunt acelea de a da mita, pentru obtinerea de contracte grase cu statul.
Pe mine ma amuza tare pasiunea cu care cei care lucreaza in privat, cred ca sunt mai profesionisti, uitand in ce mediu lucreaza, de fapt nestiind in ce mediu lucreaza.
Pe cine din privat sa intrebi ? pe cei de la CEZ, Rompetrol, Romtelecom sau pe care, da-mi exemple ?