Membru al comisiei bancare din Senatul SUA: Ar trebui sa lasam bancile sa moara, nu sa bagam bani in ele!
Pentru Shelby, administratia Obama este pe punctul de a face aceeasi greseala pe care au facut-o japonezii in anii 1990, cand Tokyo a recapitalizat sistemul bancar, franand insa cresterea economica.
“Ar trebui sa ingropam micile banci, daca e cazul. Ar trebui sa le ingropam si pe cele mari, daca situatia o cere. Sa dam acest semnal pietei!”, a precizat Richard Shelby.
Intrebat de soarta Citigroup, care a primit pana acum din banii publici peste 45 miliarde de dolari, Shelby a spus : “Citi a fost intotdeauna un copil cu probleme “.

Când marketingul ne păcălește să cădem în capcana consumului irațional/ Sunt diamantele valoroase sau nu?
Medicii de familie admit că unii dintre ei au refuzat să își programeze pacienții la vaccinarea împotriva COVID-19 și recomandă "utilizarea celorlalte 6 modalități de programare"
VIDEO Autostrada A1 Sibiu - Pitești: Cum arată acum lucrările avansate de pe prima secțiune
VIDEO. A lăsat jobul din City-ul londonez pentru a cumpăra o clădire monumentală părăsită de pe o insulă grecească, pe care a transformat-o în hotel de lux
VIDEO REPORTAJ Libearty Sanctuary, cel mai mare sanctuar de urși bruni din Europa/ Care este populația reală de urși? Cât de mare ar trebui să fie ea?
Aici e vorba de oameni responsabili pentru plasamente riscante, pentru credite neperformante, de presiunea politica de a acorda credite, de conspiratie, coruptie
Este evident de ce marea finanta l-a sustinut pe Obama sa le umple gaurile lor facand gaura la popor.
Acesti infumurati gnostici cred ca se pot juca cu societatea cu economia, ca pot prosti poporul la nesfarsit. Prapastia ce vine va fi mai mare decat ne inchipuim si cateodata incep sa cred ca totul e pus la cale cu o placere criminala, sadica, satanica...
Acum este simplu de explicat ce se va intimpla: , oamenii obisnuiti vor plati pentru ca miliardarii sa-si salveze ce au furat.
De asta lumea nu vrea sa ajute acesti escrocii sa fie ajutati.
Dar ma indoiesc ca vei intelege ceva.
Bancile pina acum au incasat banii de la stat si nu au transmis acesti banii celor care cer credite.
Deci la ce bun bancile?
Daca nu cumva e prea tarziu!
Sint primi care majoreaza taxele, dobinzile, inventeaza noi taxe si sint primii care ti iau banii.
Institutiile bancare ar trebui sa fie numai de stat.
a) bancile si-au adjudecat prin instrumentele de creditare TOT capitalul privat pe urmatorii (multi) ani;
b) batalia se da acum pe lichiditatile ramase, respectiv ale statului, pe care le inghit direct, sub forma de recapitalizari, ajuoare, injectari, etc...
a) interventia masiva a statului submineaza capitalismul liber, capitalism care ,deci, si-a cam atins dramatic limitele si e transformat intr-o butaforie
b) finantistii si economistii s-au dovedit a fi diletanti
c) analistii s-au dovedit a fi bufoni
d) libertatea pietei, un instrument periculos pentru societate
Si ma intreb: cu exceptia societatilor de productie, care obiectiv ar avea desfacere, dar din motive de finantare au probleme-celelalte, care nu pot supravietui,cred ca nu vor trai nici dupa ajutor.
Ca atare, banii vor fi aruncati in domenii fara viitor.
Iar bancile-in aceasta situatie profita foarte mult ,erorile fiind facute de conducerile lor.
Adica ,ele castiga si cand economia merge si cand nu merge!
Deci ,putem concluziona ca dicteaza pietei, ceea este ilogic si antisocial.
Gresesc?
Acum, ca nu mai sunt pe cai, zic ca nu e bine! Niste papagali!
2. Nu capitalismul liberal a sucombat, ci capitalismul oligarhic-mafiot, cel in care un grup mic de oameni a actionat organizat pentru manipularea preturilor in folosul grupului, cu pagubirea restului cetatenilor.
3.La originea acestei "crize" se afla BANUL, nu capitalismul. Banul a fost scos de sub controlul popular, al cetatenilor, preluat si manipulat, miseleste, de catre gruplul restrans al stapanilor bancilor. Capitalism liberal nu inseamna si abilitarea "grupului" de a creea bani, de a acorda credite fara acoperire, nu inseamna ca statul are dreptul sa participe la ceasta "creatie".
4. Din pacate, avand in vedere masurile care se iau pe mapamond pentru "iesirea din criza" sunt putine sperante ca ne vom indrepta catre un calitalism "de tip liberal", bazat pe munca, inovatie si economisire, in care capitalul sa se afle in proprietatea clasei mijlocii, majoritara in sociatate, clasa care sa-si impuna propriul stat si propriile valori morale, fundamental opuse celor "infierate" de dl Armaghedon.
5. Stiti ca economistul roman Anghel Rugina a prevazut actuala criza cu 20 de ani in urma si ca a prezentat si remediul, singurul valabil atunci, acum si in veacul vecilor?