The Financial Times relateaza in editia de marti ca Romania ar putea primi de la Fondul Monetar International un imprumut in valoare de aproximativ 20 miliarde de euro (25,3 miliarde de dolari), iar negocierile dintre autoritatile de la Bucuresti si FMI vor fi reluate miercuri. Imprumutul acordat tarii noastre se va intinde pe o perioada mai mare decat in cazul Ungariei, de 17 luni.

Un pachet multilateral de sprijin, scrie Financial Times, va avea drept scop evitarea crizei economice "intr-unul dintre cele mai sarace state membre ale Uniunii Europene".

In perioada 11-25 martie, o delegatie a Fondului va vizita Romania pentru discutii asupra programului de finantare multilaterala, sustinut de Uniunea Europeana si Banca Mondiala si alte institutii financiare internationale.

FMI confirma misiunea la Bucuresti

FMI confirma intr-un comunicat ca vor fi prezenti la Bucuresti in aceasta perioada, cu o delegatie condusa de Jeffrey Franks, pentru continuarea negocierilor cu Romania in vederea unui posibil ajutor tehnic si financiar.

Potrivit FMI, de miercuri incep discutiile asupra conditiilor macroeconomice care vor fi urmate de negocierea unui “potential program” al fondului pentru Romania.