Presedintele Camerei Reprezentantilor, Nancy Pelosi, a declarat marti ca este dispusa sa introduca un al doilea plan de salvare economica, informeaza www.politico.com. Pelosi nu a oferit insa detalii privind amploarea unui asemenea pachet sau calendarul aplicarii unei masuri economice cu un impact major.

"Trebuie sa lasam usa deschisa pentru a vedea cum evolueaza situatia", a declarat Pelosi la Comitetul de Coordonare si audiere asupra economiei.

Ea subliniat totusi ca este necesar ca planul de relansare economica in valoare de 787 de miliarde de dolari lansat luna trecuta sa-si produca efectele inainte de a face promisiuni in privinta unui al doilea plan.

In 14 februarie cele doua camere ale Congresului american au adoptat un plan de relansare economica evaluat la 787 de miliarde de dolari, prima victorie legislativa majora a presedintelui Barack Obama.

Dupa mai multe negocieri, Senatul si Camera Reprezentantilor, dominate de democrati, au anuntat ca au ajuns la un acord asupra unui text de compromis. Presedintele Camerei Reprezentantilor, Nancy Pelosi, declara atunci ca textul planului de relansare "poate fi rezumat intr-un singur cuvant: slujbe". "Noi locuri de munca pentru cei 3,6 milioane de americani care au fost concediati de la inceputul recesiunii", a spus ea.