Imprumutul extern ce ar urma sa fie contractat de Romania de la FMI este necesar pentru a apara cursul de schimb, a declarat, miercuri, Florin Pogonaru, presedintele Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania, potrivit NewsIn. Pogonaru considera indispensabil imprumutul de la Fondul Monetar in conditiile in care, spune el, bancile din afara au inceput sa atace monedele tarilor emergente.

"Banii de la FMI sunt necesari pentru apararea cursului, iar acordul cu Fondul trebuia facut mai devreme. Suma ceruta trebuie folosita pentru a preintampina panica si atacurile asupra leului", spune presedintele Asociatiei Oamenilor de Afaceri, citat de NewsIn.

Florin Pogonaru a adaugat ca politicienii trebuie sa decida in ce fel vor fi folositi banii obtinuti din creditul extern si daca pe langa firmele de stat vor fi sprijinite si cele private.

El a adaugat ca statul trebuie sa gaseasca metode pentru a-i ajuta si pe cei care au luat credite in euro pentru locuinte, iar acum platesc mai mult, din cauza deprecierii monedei nationale.