Guvernul este preocupat de mentinerea cotei unice de impozitare la nivelul de 16%, in cadrul negocierilor cu FMI si Comisia Europeana pentru contractarea unui credit extern, a declarat joi premierul Emil Boc, in cadrul conferintei Mediafax Talks about Auto Industry.

"Pot sa va asigur ca suntem preocupati de mentinerea cotei unice, este un bun castigat al mediului economic din Romania si este un bun castigat al sistemului financiar romanesc. Este un bun care ne-a permis sa avem crestere economica in anii anteriori", a declarat primul ministru.

El si-a exprimat convingerea ca mentinerea cotei unice "poate constitui si premisa relansarii cresterii economice in Romnia", in timp ce o majorare a acesteia ar putea bloca acest proces.

Boc: Creditarea va fi reluata in aceasta primavara

Seful Executivului a apreciat ca procesul de creditare va fi deblocat in primavara acestui an, existand sanse ca economia sa se relanseze daca politicile Guvernului vor fi corelate in continuare cu cele ale BNR.

"Sunt optimist ca in primavara fenomenul creditarii va fi deblocat", a declarat Emil Boc, in cadrul conferintei Mediafax Talks about Auto Industry.

O declaratie similara a fost facuta anterior de guvernatorul BNR, Mugur Isarescu.