Uniunea Europeana ia in considerare acordarea unui imprumut de 75-100 miliarde de dolari Fondului Monetar International, pentru a creste capacitatea de creditare a FMI, potrivit Reuters care citeaza un document ce va fi prezentat la reuniunea liderilor UE din 19-20 martie. In document se mai arata ca UE sprijina dublarea resurselor FMI, pana la 500 miliarde de dolari, pentru a ajuta tarile care se confrunta cu deficite ale balantei de plati.

Documentul, care arata pozitia pe care o vor adopta liderii UE la summitul tarilor industrializate G20 din 2 aprilie la Londra, propune "dublarea resurselor FMI pentru ca Fondul sa isi ajute membrii rapid si flexibil daca se confrunta cu dificultati ale balantei de plati". Totodata, in document se arata ca "statele membre ale UE sunt pregatite sa asigure sprijin rapid si temporar pentru a sustine capacitatea de creditare a Fondului, sub forma unui imprumut in valoare totala de 75-100 miliarde de dolari.

Acest document, intocmit de presedintia ceha a UE, nu a fost insa aprobat si ar putea suferi modificari pana la reuniunea din 19-20 martie de la Bruxelles.