Marian Sarbu: Nu vom accepta ca FMI sa ne impuna inghetarea pensiilor, despre salarii vorbim dupa 15 aprilie
"Nu vom fi de acord cu inghetarea cresterii pensiilor. Sper ca FMI sa nu se impotriveasca masurii de crestere a pensiilor cu rata inflatiei. Ma voi intalni cu reprezentantii Fondului, vineri, la 9:30, pentru a discuta despre cinci subiecte propuse de reprezentantii Fondului. Este vorba despre politica salariala, posibilele reforme din piata muncii, politica de pensii, politica de somaj si sprijinul acordat categoriilor sociale defavorizate", a declarat, joi seara, Marian Sarbu, la Realitatea Tv, potrivit NewsIn.
Ministrul Muncii a subliniat ca punctul de pensie va creste la 718 lei de la 1 aprilie si la 738 de lei din octombrie, asa cum a fost convenit in legea bugetului asigurarilor sociale. In plus, spune Marian Sarbu, pensia minima garantata va creste de la 1 aprilie la 300 lei si de la 1 octombrie la 350 lei.
In ceea ce priveste cresterile salariale, Marian Sarbu a afirmat ca discutiile pe aceasta tema nu se vor purta mai devreme de 15 aprilie, cand este asteptata legea salarizarii bugetarilor.

EXCLUSIV Câți bani pentru investiții au primit în ultimii 10 ani spitalele-vedetă ale pandemiei. Care a fost cel mai "răsfățat" spital din prima linie
Katalin Karikó, biochimista care a dezvoltat tehnologia mRNA, despre durata de eficacitate a vaccinului BioNTech - Pfizer, pentru HotNews.ro: „Dacă cei vaccinați nu se infectează, nu vom avea nevoie de o altă doză”
Profesorul Radu Gologan, după prima etapă a Olimpiadei de Matematică, organizată online: „Am descoperit uluiți extrem de multe fraude. Părinți care contestă corupția din România își impun copiii prin corupție”
INTERVIU Paun Rohovei, însărcinatul cu afaceri al Ucrainei: Rusia a pregătit infrastructura militară din Crimeea pentru desfășurarea armelor nucleare / Obiectivul Moscovei - transformarea Crimeii într-un „portavion de nescufundat”
„Recensământul bugetarilor”. Liviu Mălureanu, președinte ANFP: Prin proiectul bugetar vrem să mapăm toți bugetarii, câți sunt, ce salariu au și ce fac / Concursuri naționale pentru posturile din administrație INTERVIU
Valoarea nominala nu mai reprezinta nimic in conditiile eventualei devalorizari a leului, se transpune in scaderea puterii de cumparare.
Idexarea nu creste nici pensia nici salariul, doar le mentine puterea de cumparare, dar nici astea nu se fac in mod corespunzator, din moment ce formularea "cu rata inflatiei" (incerta, necunoscuta) este de fapt limitata la 5% prin lege, cand in realitate rata inflatiei poate sa fie mai mare.
Cu tot respectul pentru cei batrani si veniturile (celor mai multi) aproape de limita de saracie si mizerie, cresterea pensiilor trebuie facuta ca un program consistent, pe termen lung, nu in prag electoral si nici intr-un caz in mijlocul unei crize financiare cand ar trebui sa incerce reducerea cheltuielilor bugetare...