Ministrii Cabinetului Boc, premierul si guvernatorul BNR discuta, vineri, despre necesarul, sursele de finantare, dar si despre modalitatea in care finantarea externa poate fi aplicata economiei romanesti, a declarat primul ministru inaintea intalnirii, potrivit NewsIn.

"Cred ca la tema pe care o abordam avem trei subteme, prima ar fi despre necesitatea acestei finantari externe, a doua - componenta sa (conditii, costuri, eventual impact economic) si ultima - despre programul de masuri si despre oportunitati, in sensul dureri, dar si avantaje, sanse pe care le avem", a afirmat si guvernatorul BNR.

La intalnire participa ministrii Finantelor, Comunicatiilor, Afacerilor Externe, Educatiei, Sanatatii, Agriculturii, Economiei, Internelor si Dezvoltarii.

Intalnirea de vineri este prima reuniune a Comitetului interministerial pentru asigurarea finantarii interne si externe a Romaniei. Potrivit premierului Emil Boc, acest comitet infiintat miercuri prin hotarare de Guvern, va fi cel care va decide in privinta contractarii unui imprumut si a necesarului de finantare, potrivit Rador.

Liderii coalitiei au stabilit, joi, ca protejarea intereselor economice ale populatiei, absorbtia fondurilor europene, finantarea investitiilor prevazute in bugetul de stat si proiectia bugetara multianuala sa fie luate in calcul in cadrul oricaror discutii pe tema contractarii unui imprumut extern.