Pentru a nu relua ce au scris altii mai pe larg, aduc in atentie cativa pasi:
- "Romania ar putea primi de la Fondul Monetar International un imprumut in valoare de aproximativ 20 miliarde de euro (25,3 miliarde de dolari), iar negocierile dintre autoritatile de la Bucuresti si FMI vor fi reluate miercuri, scria Financial Times in editia de marti. Imprumutul acordat tarii noastre se va intinde pe o perioada mai mare decat in cazul Ungariei, de 17 luni”.
- "Guvernul a transmis Comisiei Europene o scrisoare in care solicita inceperea oficiala a negocierilor pentru incheierea unui acord de finantare. Valoarea imprumutului va fi stabilita in discutiile cu oficialii CE si reprezentantii Fondului Monetar International".
- Uniunea Europeana ia in considerare acordarea unui imprumut de 75-100 miliarde de dolari Fondului Monetar International, pentru a creste capacitatea de creditare a FMI, potrivit Reuters care citeaza un document ce va fi prezentat la reuniunea liderilor UE din 19-20 martie. In document se mai arata ca UE sprijina dublarea resurselor FMI, pana la 500 miliarde de dolari, pentru a ajuta tarile care se confrunta cu deficite ale balantei de plati.
- Presedintele Traian Basescu a declarat joi la finalul reuniunii CSAT ca Romania are nevoie de imprumutul de la FMI pentru modernizarea tarii, dar si pentru a nu pune populatia intr-o situatie dificila. Seful statului a refuzat sa spuna ce suma va fi imprumutata de la FMI, precizand totusi ca se negociaza o perioada de gratie cu FMI intre 5 si 7 ani. "Nu va pot da o cifra, dar sunt adeptul valorificarii acestei perioade de criza in vederea modernizarii".
Mai apar argumentele 'modernizare', 'punerea populatiei intr-o situatie dificila'. Acesta din urma se refera probabil la spectrul somajului care ar ameninta populatia in cazul in care un Mittal, un Ford, un Renault, sau firme nemtesti si-ar inchide portile, luandu-si zborul spre alte zari. Odata cu firmele straine mari, producatoare in Romania, ar intra pe tobogan si furnizorii mai mici, autohtoni.
Poate sa fie adevarat. Insa producatorii auto, de exemplu, nu s-au ferit sa afirme ca au nevoie de bani pentru dezvoltare tehnologica, ceea ce nu se realizeaza in tara, ci indeobste, in tarile-mama. Deci banii vin si se duc, fara ca romanii de la banda sa profite prea mult de pe urma lor. Cel putin nu imediat, in clipele de criza.
Mai exista argumentul ca astfel sunt salvate locuri de munca si statul nu trebuie sa plateasca masiv ajutoare de somaj, din bani de la buget. E si acesta un argument, insa din cifrele numite de presedinte in discutia de la TVR, aflam ca 3 milioane de romani angajati in sectorul privat tin in spate alte vreo 14 milioane care nu cotizeaza, ci primesc de la stat: functionari, pensionari, minori. Cotizantii romani din strainatate sunt 'neoficiali', caci cifrele banilor trimisi in tara sunt aproximative si oricum, in momentul de fata, si ele sub impactul crizei. Si totusi, bugetul de stat e OK.
"In comunicatul Ministerului de Finante se arata ca asistenta financiara externa si 'masurile proactive ale autoritatilor romane' sunt o garantie de consolidare a stabilitatii financiare, pe termen mediu, "incurajand astfel, relansarea mediului de afaceri si recastigarea increderii investitorilor in potentialul economic al Romaniei". Suna frumos, insa un imprumut, fie el si de stat, e un imprumut. Indiferent ce initiale are camatarul (UE, FMI) datoria se plateste inapoi, la termen si cu dobanda. Din taxe si impozite.
In presa germana acest gest este interpretat ca o masura de evitare a falimentului de stat. O spune explicit Die Welt, o spun Focus si Bild. Sursele citate sunt renumite agentii de presa, ca Associated Press (AP) si Agence France Press (AFP). Der Standard-ul austriac, FAZ, TAZ, FTD o spun mai voalat. 100 de referinte pe tema "Staatsbankrott Rumänien" (printre alte asa-zise falimente de stat ale altor tari mai noi in UE - Letonia, Ungaria - dar si prezumtiv Italia) umplu netul in ultimele zile, multiplicate la infinit pe forumuri de discutii.
Cu o astfel de abordare, radical diferita, a unui gest financiar, de catre autoritatile de la Bucuresti si presa straina, e greu sa stii ce sa crezi.
E greu sa crezi ca ratingul de tara al Romaniei stampilate in frunte cu FALIMENT sta sub auspicii roz.
E greu sa crezi ca omului de rand din Germania si din spatiul virtual global nu-i ramane in minte acest stigmat.
Ce-si zice neamtul? Ca "ramanem la cele stiute": Romania, una dintre cele mai sarace tari ale Europei, primita cu chiu cu vai in "clubul select", acum intinde mana si la banutul comunitar.
( linia dreapta care uneste doua puncte ) si pe care o poti reinoi la 100.000 km fara regrete financiare !
mai bine presa germana isi numeroteaza criminalii in serie ,ca au ajuns sa nasca monstri bravele femei germane care se framanta de situatia din Romania !
NU, nu-i asa, publicatiile de specialitate vb de Ungaria cu mult inaintea prabusirii, de Polonia (desi se lauda ca-i oaza de stabilitate) la fel, de Ucraina ce sa mai vb. Asa ca faptul ca se scrie mai mult de Romania este cred motivul ca latul se strange.
Lasati-l pe Bocanila, ca-i avocat: a doua natura a lui este sa minta! Lasati-l pe Basesteanu' ca v-a mintit repetat cu un ochi plangand cu unul razand!
Deschideti ochii! Cititi printre randuri, cititi din urma ce si cum s-a intamplat la altii.
Nici macar Isarescu nu mai este demn de crezare.
Frica imi este ca FMI-ul va impune ca BNR sa nu mai intervina la curs: vai , vai si amar de datornicii in EUR!
Ganditi cu mintea voastra: de ce guvernul nu are curaj sa ia masuri de dreapta, de ce mareste taxele si impozitele unei populatii de 3 mil de muncitori buni platnici? Pentru ca simte rece pe ceafa, simte falimentul! FMI-ul i-a demonstrat cu cifre la Poganila ca este prost, acum dupa luni de trambitare: vom avea 9 % crestere, apoi 6,5%, apoi 2,8%, iata ca vi se zice adevarul -1,5%. Si teama imi este ca adevarul este mai negru de atat.
Daca aveti case la tara, nu le vindeti macar 2 ani de zile!
Of of saracu neam romanesc.....
Vosganian estimeaza cresterea economica a Romaniei din 2009 la 6,5%
Romania ar putea avea in 2009 o crestere economica de 6-6,5%%, a estimat, miercuri, ministrul economiei si finantelor, Varujan Vosganian, apreciind ca economia romaneasca traverseaza cea mai buna perioada a sa din ultimii 18 ani.
"In prezent, economia Romaniei inregistreaza cei mai buni parametri din istoria sa moderna. Iar daca in 2009 vom inregistra o crestere economica de 6,5%, nu inseamna o prabusire, sau hard landing (aterizare fortata n.r.), cum se vehiculeaza, ci tot un avans al economiei. Nimeni nu creste cu 9% tot timpul", a declarat Vosganian.
http://www.bloombiz.ro/business/vosganian-estimeaza-cresterea-economica-a-romaniei-din-2009-la-6-5-
BUCUREŞTI / 22:32, 20.10.2008
Premierul Călin Popescu Tăriceanu a declarat, luni, că datele prezentate de economiştii cu care a discutat la Guvern pe tema crizei financiare globale indică pentru anul viitor o creştere economică de 4-6%, cu condiţia ca salariile să nu fie majorate la un nivel care nu poate fi susţinut economic.
"Concluziile între cei mai optimişti şi cei mai pesimişti aş spune că sunt global bune. Unii au susţinut că economia românească va avea la anul un ritm de creştere de 6% şi cei mai pesimişti au spus «noi nu credem, credem că va avea doar 4%».
Media ar fi 5%, care în contextul unei crize economice la nivel european şi mondial reprezintă o performanţă nu bună, ci foarte bună", a spus Tăriceanu într-o emisiune a postului Antena 3.
El a arătat că acest rezultat va fi posibil cu o condiţia să nu fie înregistrate "derapaje" de genul creşterii salariilor fără susţinere economică.
Şeful Guvernului s-a întâlnit, luni, la Palatul Victoria, cu analişti economici pentru consultări asupra măsurilor care trebuie adoptate în vederea limitării efectelor crizei financiare.
La începutul lunii octombrie, şeful Guvernului afirma că actuala criză financiară internaţională poate determina în 2009 o reducere a volumului de exporturi româneşti şi o încetinire a ritmului de investiţii autohtone şi străine, pe fondul unei creşteri economice de 6%, în scădere comparativ nivelul din 2008, dar peste media UE.
El arăta că previziunile Guvernului şi cele ale Comisiei Naţionale de Progonoză indică pentru anul viitor un ritm de creştere economică în jur de 6% din PIB, în scădere comparativ cu "nivelul excepţional" de 9% din acest an, dar cu mult peste media europeană.
NB: pana la aceasta data cresterile salariale ale profesorilor NU s-au aplicat/ deficitul bugetar este rezultatul NET al guvernarii PNL.
Europarlamentar bulgar: "Excedentul bugetar - MARELE AVANTAJ AL BULGARIEI, pe perioada de criza"
Euractiv, 22 Februarie 2009
http://www.euractiv.ro/uniunea-europeana/articles|displayArticle/articleID_16485/Europarlamentar-bulgar-Excedentul-bugetar-marele-avantaj-al-Bulgariei-pe-perioada-de-criza.html
DEFICITUL PNL in 2008
*Liviu Voinea*: Deficitul bugetar era 1,3% din PIB in 2004, acum este nu 5,3,
ci 6,6 după calculul deficitului structural şi cel mai probabil anul
ăsta peste 7.
Traian Basescu: "Stiti ce ministru de Finante excelent a avut Romania? Mihai Tanasescu. In 2004, an electoral, Mihai Tanasescu a lasat Guvernului urmator un deficit de 1,53%. Asta in conditiile in care PIB-ul Romaniei nu era atunci nici jumatate din cat este acum."
atunci esti mai prost decat un BULGAR :
- esti PNL-ist -
Din tara "falimentului de stat", un sincer: "Hai sictir!"
in rest merge totul struna :))
Mai bine ar face un control anti coruptie dupa aia sa ne dea bani.
Articolul din Focus se ocupa cu generalitati, acolo isi scoate capusorul alta oaie neagra, intreaga Europa de est. Seful guvernului ceh, Mirek Topolanek incearca se exlice ca nu exista un "caz special Europa de est", dar nimeni nu se incurca in amanunte de genul asta.
Articolul din Bild nici nu merita citat, Bild e un fel de Libertatea nemtesc - cu mentiunea cele doua articole, din Bild si Die Welt, nu sunt foarte diferite dpdv al continutului si al calitatii, ceea ce spune ceva despre standardele jurnalistice ale Die Welt.
Intrebarea e, cine n'are ce face intr'o sambata dimineata in Germania (sambata e foarte linistit), ia Bildzeitung'ul in mana si scrie un articol la HN din al carui titlu reiese ca Mr. President are niste explicatii de dat. Ce sa explice, de ce scrie die Welt sau Focus ce scrie si cum scrie?
Personajul amintit se insoara si prietenii lui, curiosi,il intreaba daca nevasta-sa a fost fata mare.
Luindu-si un aer de mare filozof acesta raspunde:
-Unii zic ca da....altii zic ca nu !!
Exact asta e si cazul cu situatia financiara a Romaniei. Fiecare crede ce vrea in functie si de interesele pe care le are.
Imi aduc aminte din anii '90, cind acest derbedeu pusese panouri cu sloganul 'Aici sint banii dumneavoastra'. Vorbea acest derbedeu plin de tupeu cum o sa impinzeasca Romania cu autostrazi. Asta a fost motivul imprumuturilor masive ale Min. Transporturilor, fluturat p.limii la televizor.
La peste 10 ani de atunci nu am vazut nimic din ce a promis. In schimb au rasarit peste noapte umbraresti si casuneni, ciocu mic si videni plini de succesuri.
La fel a facut si cit a fost primar in Bucuresti.
Mai bine imi vad de treaba mea, decit sa-mi aduc aminte.
Insa ma deranjeaza ca eu trebuie sa platesc enorm din buzunarul meu si sa amanetez viitorul meu si al copiilor mei ca acest derbedeu semianalfabet sa-si umple buzunarele lui si ale gastii care o patroneaza.
Nimeni nu vrea sa observe ca traiul de zi cu zi a devenit un lux in Romania de astazi.
Asta as, ca sa fie limpede o treaba: nicidecum autostrazi! Drumuri de acces pentru cine trebuie De aia n-avem nici acum autostrazi! Si vom avea numai cand se vor umple sacii si va creste cascavalul.
"Eu am fost cel care AM SEMNAT DOCUMENTATIA SI AM OBTINUT FINANTAREA pt. Autostrada Soarelui in 2000 , in Guvernul Isarescu."
• Eu am obtinut finantarea pt. Autostrada Soarelui (Miercuri, 24 septembrie 2008, 23:44)
Traian Basescu: De ce credeti ca nu s-a obtinut niciun ban de la UE pentru autostrazi? Sunt bani controlati, nu se utilizeaza oricum. Pe cand banii de la buget sunt administrati discretionar
de Alina Neagu HotNews.ro
Miercuri, 24 septembrie 2008, 20:22 Revista Presei | Radio TV
http://revistapresei.hotnews.ro/stiri-radio_tv-4506774-traian-basescu-credeti-nu-obtinut-niciun-ban-pentru-autostrazi-sunt-bani-controlati-nu-utilizeaza-oricum-cand-banii-buget-sunt-administrati-discretionar.htm
Daca tot ai multa scoala de copy-paste, poti sa spui cit a fost costul pe km de autostrada construita, la exmplul dat de tine ?
Sau costul contractului de intretinere al autostrazii Soarelui ?
Sau nele firmelor care au 'cistigat' acest contract de intretinere de ani buni de zile ?
Sau costul reparatiei autostrazii Pitesti - Bucuresti finalizat in 2000 unde a taiat panglica ministrul Boagiu ?
Cit a costat aceasta reparatie pe km ?
Cine a angajat acest credit si si-a asumat responsabilitatea lui dar a fugit cind a trebuit facuta receptia ?
Sint cam multe intrebari pentru lacheii PeDeLici plini de succesuri.
Asuma-ti un nume, stimate lacheu anonim si iti voi raspunde eu.
Finantari "anterioare" ...!? :)))))))
Existau autostrazi "anterioare" Autostrazii Soarelui?
Autostrada finantata de basescu a fost administrata 6 ani de PSD si PNL (2001-2004; 2007-2008) si doar 3 ani de PDL (2000 si 2005-2006); intrebati-va intre voi de ce n-ati terminat-o.
Contract/19-11-1999
CONTRACT DE FINANŢARE între România şi Banca Europeană de Investiţii şi Administraţia Naţională a Drumurilor (AND) - Proiect autostrăzi, semnat la Luxemburg la 16 noiembrie 1999 şi la Bucureşti la 19 noiembrie 1999
TU ai facut autostrazi, ai facut spitale, ai facut politia sa functioneze,
TU ai cheltuit TOATA cresterea economica
Ce-ai facut cu ea ?
Dar vad ca aschia nu sare departe de copac.
Succesuri maxime, observ ca ai greseli de scriere. De altceva nu te mai intreb.
Se vede apartenenta la PartiduluiDeLimbrici.
Daca eu asa fi in situtia asta
Se mai intampla si la tine : tu este, la Partidului, eu asa fi
Sunt numai din acest articol. Parerea mea e ca nu se pun. Nu ti le-am reprosat niciodata desi erau si inalte texte.
Vede el Dumnezeu si o sa aveti o plata pe masura ticalosiilor voastre nemasurate.
Cand mai cititi chestii cu "coruptia" sau cu "tara falimentara" inseamna doar atat: "Nici azi nu va vedeti banii inapoi". Daca i-ar durea de coruptie, au mijloace legale sa intervina.
ipocrizia occidentului este fara margini.
ei au fost principalii beneficiari de pe urma coruptiei de la noi, pe care implicit o intretin.
incet incet ne desteptam si noi...
deocamdata ne dau la gioale, dar li se va intoarce lor...
Trebuie sa-l dam inapoi cu dobanda. Mica fata de altele si e clar ca alte tari nu-l pot lua, dar totusi imprumut, nu cadou. Oricum, macar ca putem lua imprumutul asta masiv si e un semn de norocul pe care il avem ca suntem in UE, si nu in afara.
Cat priveste continutul articolelor, tind sa dau crezare presei germane si nu politicienilor din Romania. Acesta este un reflex pe care l-am dobandit in cei apropape 20 de ani care au trecut de la revolutie.
Cine a scris chestia asta este un Prost!
A intinde mana = a cersi.
Ori un imprumut este o afacere!
O afacere profitabila, in mod cert, creditorului.
Despre ce vorbim?
Bade, ma leshi?
Iar nemtii sa-si vada de Fritzl-ii si de Kretschmer-ii lor...
La UE am platit contributia pana acum tot fara sa folosim niciun ban din cauza PNL
din cauza PNL am ajuns mai prosti decat Bulgaria
DEFICIT BUGETAR = banii platiti de noi
Dar risipiti de PNL
EXCEDENTUL Bulgariei in 2008
Europarlamentar bulgar: "Excedentul bugetar - MARELE AVANTAJ AL BULGARIEI, pe perioada de criza"
Euractiv, 22 Februarie 2009
http://www.euractiv.ro/uniunea-europeana/articles|displayArticle/articleID_16485/Europarlamentar-bulgar-Excedentul-bugetar-marele-avantaj-al-Bulgariei-pe-perioada-de-criza.html
DEFICITUL PNL in 2008
*Liviu Voinea*: Deficitul bugetar era 1,3% din PIB in 2004, acum este nu 5,3,
ci 6,6 după calculul deficitului structural şi cel mai probabil anul
ăsta peste 7.
Traian Basescu: "Stiti ce ministru de Finante excelent a avut Romania? Mihai Tanasescu. In 2004, an electoral, Mihai Tanasescu a lasat Guvernului urmator un deficit de 1,53%. Asta in conditiile in care PIB-ul Romaniei nu era atunci nici jumatate din cat este acum."
Se vede apartenenta la PartiduluiDeLimbrici.
Ce tara misto si plina de misto.
Daca eu asa fi in situtia asta, as munci si in concediu si as reduce cheltuielile zilnice.
Incerc sa vorbesc pe limba ta, este chiar asa de greu sa intelegi ?
Sa traiesti bine, mai draga !
Adica PSD + PDL sint plini de succesuri.
Orice BULGAR e mai destept ca PNL
1 August 2007
= Cum se finanteaza deficitul bugetar
Postat in Indicatori de Emil Stoica pe 1 August 2007, la ora 12:45 am
http://stoica.hotnews.ro/cum-se-finanteaza-deficitul-bugetar.html
Die Welt face parte din acelasi trust de presa, se vrea mai serioasa, insa voalat are aceleasi intentii de bine ca si bild zeitung.
nu dati 2 bani pe ce spun asemenea publicatii, probabil scriu si ei sa distraga atentia de la problemele bancilor germane.
Oare nu s-a schimbat nimic in tara asta? Ba da: se fura tot mai "expert".
a ce au facut predecesorii si intrigile marunte. de
creat(construit) ceva util, nu se pricep(e si mai greu decit de inchis sau vindut ceva de-a gata,construit de altii).ar trebui sa-si aplice propriul principiul propus de ei in campania electorala: nu te tii de cuvint?- alta persoana competenta sau formatiune! au in coalitie
oameni,de la cealalta formatiune,care de bine de rau au pus in functiune, in anul 2004,autostrada
bucuresti-fetesti(130km).sa se retraga,daca sunt
neputinciosi,sa lase locul acestora!
nu se vede ca cu sistemul actual:de weeknd-numai 3-4 zile de lucru pe saptamina,birocratie mai mare decit direct productivi,sa, nu se poate intretine tara.inainte de "89 s-a luat imprumut pt.tehnologie-s-au ridicat obiective,agricultura mergea,nu era obezitate birocratica,imprumuturile externe erau modice fata ce se doreste acum si cu toata industria si agricultura de atunci care zbirnaia abia s-u returnat banii,dar,acum
cind totul e mort se doreste o suma colosala,fara a avea o idee clara de reforma.vai,vai....vrei sa faci
economie,turism,sa, te lovesti de drumuri, autostrazi.am taiat padurile,importam 80% din produsele agricole.mai nou,pe baza de nepotism si partid,se legifereaza incompetenta ocuparii posturilor din ministere,sa.sistemul de legi al statului e virusat.statul apare anesteziat.concluzie, ne trebuie lideri competenti,constructivi, reformatori, cu chef de munca,nu sforangii electorali.altfel,hales bules....
Cum se vede stilul in falimentul unei societati ...care este considerata motorul Uniunii Europene !
Cum am scos si noi un succes pe poarta Made in Romania ni s-a pus eticheta - de catre aceeasi presa germana - ca mana a doua a lor este mai buna ca cel romanesc ! Si ca sa fie credibili au inventat teste manarite !
Si acum cand economiile vestice sunt deja in recesiune - e chiar complicat sa explici cum economia romaneasca are in ca crestere POZITIVA !
Si atunci SIGUR ESTE IN FALIMENT !
LOGIC , NU !
Eleganta nu a fost punctul lor forte ...si nici previziunea ! Ca daca era previziunea - economia germana era in crestere acum !
Si poate acum invatam si noi ce inseamna vestul - de aici de la noi de-acasa !
Veniti in UE ca sa va vindem noi tot nu ca sa cumparam de la voi - sau cand branza se imputineaza intai sa planga mama voastra din Est si apoi sa planga mama din Vest !
Despre aceasta este povestea cu cei trei porcusori din care sigur cel german nu are casa de piatra !
Lasa sa le luam banii si apoi mai vedem.
E foarte greu sa te indrepti dupa risipa criminala a lui Iuda Tariceanu dar eu sper ca o sa se iasa la liman cu o guvernare pragmatica, onesta, zgarcita, asa cum s-a pornit.
Observ ca nu mai sunt atacuri la guvern.
Ar trebui folosite si caile de recuperare a banilor talhariti de marii mafioti ai tarii : Tamara Nastase, Felix Voiculescu, Miki Spaga, Paturiciu, Iuda Tariceanu, DIP, Mitrea, Copos, fam Paunescu, etc. Efectiv nu inteleg de ce nu se iau banii inapoi de la acesti talhari dovediti. Ar fi suficienti pentru o imbunatatire a starii economice actuale care se deterioreaza de la saptamana la saptamana. Daca mai stam mult cu ochii la soare vom ajunge la pamant (sau sub pamant). Nu prea intelegem dar asta e viitorul nu prea indepartat dupa atatea falimente si somaje.
"Preşedintele a dat dispoziţie să se renunţe la achiziţionarea de aparate de aer condiţionat, frigidere sau televizoare, precum şi a oricăror obiecte care nu sunt absolut necesare. De asemenea, ne vedem nevoiţi să corectăm informaţia privind o legătură între eventualul moment al sfinţirii bisericii reconstruite din cadrul ansamblului Palatul Cotroceni şi numele doamnei Maria Băsescu, soţia preşedintelui României, sau Ziua Marinei Române. Principalul hram al ctitoriei voievodului Şerban Cantacuzino este Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, iar acesta a rămas neschimbat”.
Si-a luat "Logan", se relaxeaza pe plaiurile natale, onest, isi face singur piata cand il lasa tonomatele chivute, cheltuieli reduse, exemplu de chibzuinta si bun simt.
Cine poate, sa citeasca articolul. Eu admit ca insularii imi cuceresc admiratia doar cand le cad bombele pe cap, in darzenia lor neegalata, insa anglo-saxonismul este azi mai nociv decat fusese sovietismul vreodata: de la aia am invatat sa biruim (la nevoie pana la desfiintare), astia ne vara pe gat cum sa ne legam o piatra de moara de acesta si sa ne avantam de pe pod. Asa cum au preluat dobitocii manariile financiare - ca doar veneau din raiul succesurilor! - asa preiau si halcile regurgitate de asa-zise "informatii" si le inghit pe nemestecate. Macar se pot consola cu faptul c-au temperatura corpului ...
Eventualele framantari sociale si foamea p... limii ii avantajeaza sa iasa apoi cu grohaituri contra conducerii actuale, sa-i dea jos pentru a se cocota din nou ei. Ii mai crede oare cineva dupa cate talharii au facut, golirea visteriei, vanzarea bogatiilor la straini, tradare si mafie grosolana ?!
= Cum se finanteaza deficitul bugetar
Postat in Indicatori de Emil Stoica pe 1 August 2007, la ora 12:45 am
http://stoica.hotnews.ro/cum-se-finanteaza-deficitul-bugetar.html
Daca nu vom reusi sa facem ordine ferma in fiscalitate, pana la sfarsitul acestui an, atunci sa cerem alipirea la Slovacia, sa fim "biciuiti" de rigoarea celor ce conduc aceasta micuta tara. Sigur, ar fi mai bine sa ne oferim supusenia fata de Germania dar ei nemtii, prea ar pune saua pe noi.Am risca sa ne pierdem valorile nationale (manele,etc.).Stiu ca este iluzoriu ce propun. Borfasii se vor opune vehement, vor chema populatia la arme, sa salveze tara de navalirea dusmanilor, de cei ce vor sa ne fure putinul ce ne-a mai ramas neinstrainat. Vor angaja ziaristi, preoti si poeti sa le apere averile. Vor face apel la solidaritate nationala, vor spune ca avem noi hotii nostri, ca nu avem nevoie de imixtiunea strainilor, ca stim sa ne furam bine unii pe altii, ca putem fi profesori pentru intreaga Europa.
Hotii propun ca solutie reducerea la 10% a cotei de 16%. Numai cele cateva tari intrate definitiv sub controlul mafiei mai practica asemenea cote de impozitare. Niciuna dintre tarile serioase nu aplica o asemenea trasnaie, toate aplica impozitul progresiv. Cei cu venituri foarte mari platesc 35 -40%.
Altii, spera ca prin modificarea constitutiei, cu scopul instaurarii republicii prezidentiale (ei il propun pe militarosul "tatar' (conform sursei Severin) Traian Basescu ca un prim astfel de presedinte) si prin alcatuirea parlamentului dintr-o singura camera, formata din numai 250 de parlamentari, s-ar putea face rapid ordine in tara.. Mafiotii se opun categoric unei astfel de forme de guvernamant, instiga populatia sa apere exemplara democratie din Romania, libertatea de a fura si de a nu da socoteala nimanui, sub protectia celor mai iscusiti avocati.