Grupul financiar Citigroup i-a acordat directorului executiv Vikram Pandit compensatii de 10,82 milioane de dolari in 2008, an in care banca a solicitat guvernului doua pachete de salvare, in valoare de peste 45 miliarde de dolari, potrivit Reuters. Aproximativ 7,7 milioane de dolari din suma primita de Vikram Pandit reprezinta un bonus acordat in luna ianuarie 2008, la cateva luni dupa ce a devenit directorul executiv al grupului.

Totodata, Pandit a primit un salariu de un milion de dolari si actiuni in valoare de 1,6 milioane de dolari.

Seful Citigroup nu a primit prime in 2008 si a declarat ca nu va accepta plati sub forma de stimulente si ca va fi de acord cu un salariu anulal de baza de un dolar pana cand Citigroup redevine profitabila.

Luna trecuta, Citigroup a ajuns la un acord cu autoritatile americane privind conversia in actiuni ordinare a unui pachet de titluri preferentiale in valoare de 25 miliarde de dolari. In urma acestei conversii de actiuni, Guvernul SUA va detine aproximativ 36% din actiunile ordinare ale grupului financiar, iar actionarii existenti vor beneficia de 26% din actiunile preferentiale.

In acelasi timp, autoritatile americane nu intentioneaza sa injecteze imediat fonduri suplimentare.