Federal Reserve a anuntat miercuri ca va cumpara obligatiuni pe termen lung emise de Trezorerie in valoare de maxim 300 de miliarde de dolari, in urmatoarele sase luni, relateaza AFP.

Imediat dupa acest anunt, Bursa din New York a revenit pe verde, indicele Dow Jones crescand cu 1,33%, in timp ce Nasdaq a castigat 1,92%.

Scopul acestor cumparari, care ar trebui sa conduca la reducerea dobanzilor pe termen lung, este "sustinerea ameliorarii conditiilor pe piata de credit", precizeaza Fed, intr-un comunicat publicat in prima zi a reuniunii Comitetului de politica monetara.

Fed, care si-a reafirmat angajamentul de a utiliza toate mijloacele pe care le are la dispozitie pentru reluarea cresterii economice, a precizat ca va majora fondurile programului de rascumpare de instrumente financiare garantate prin ipoteci cu 750 miliarde dolari, pana la 1.250 miliarde dolari.

Scopul acestui program de rascumparare de actiuni emise de gigantii ipotecari Fannie Mae si Freddie Mac este reducerea costurilor creditelor imobiliare.

Asa cum era de asteptat, banca centrala a mentinut dobanda cheie in intervalul de fluctuatie 0 - 0,25%, in vigoare din decembrie.