Directorii AIG sunt amenintati cu moartea si apeleaza la firme private de securitate, dupa scandalul bonusurilor
"Cum ma simt?", spune James Haas, repetand intrebarea care i-a fost adresata de reporteri. "Ma simt oribil. Este vorba despre o invadare completa a vietii mele private".
"Trebuie sa intelegeti ca sunt copii implicati. Am fost amenintat inclusiv cu moartea", spune el, dar vocea ii scade in intensitate si pare gata sa izbucneasca in lacrimi.
"Nu am avut nimic de-a face cu creditele-problema. I-am spus directorului general Edward M. Liddy ca voi renunta la aceste bonusuri", spune el, incheind conversatia cu ordinul: "Lasati-mi vecinii in pace!".
Prea tarziu. Jean Wieson, care traieste in acelasi cartier de 24 de ani, a parcat in fata locuintei dlui Haas. Este furioasa pentru milioanele de dolari platite in contul bonusurilor directorilor, pentru greselile care au ingenuncheat American International Group si pentru cele 170 de miliarde de dolari cheltuite pentru salvarea firmei de la faliment.
"Imi este sila. Este dezgustator ce au facut acesti oameni. Ar trebui obligati sa dea inapoi fiecare cent pe care l-au primit", spune ea.
Bonusurile primite de-a lungul anilor au facut din directorii AIG cetateni de vaza ai comunitatilor in care traiesc. Ei detin case imense, cum este cea a lui Haas, cu trei seminee si o vedere superba asupra portului. Unii dintre ei sunt recunoscuti pentru donatiile facute pentru sustinerea artei si pentru scolile private.
Acum, acesti directori sunt considerati nocivi. Firme private de securitate stationeaza in fata caselor lor. Angajatii AIG au fost sfatuiti sa nu afiseze in public legitimatii ale companiei, sa renunte la orice pungi sau alte obiecte care au sigla AIG si sa evite sa iasa din sediile firmei daca observa demonstratii de strada.

Paradoxul pandemiei: internările s-au prăbușit în 2020, dar numărul infecțiilor nosocomiale a crescut față de 2019 - date oficiale la nouă luni
De ce căutăm urme de viață pe Marte și ce ar însemna pentru omenire dacă le-am găsi
Găurile negre supermasive, formate din materie întunecată? / Internauții au decodat mesajul secret al roverului Perseverance / GTA ar putea fi interzis în SUA /
S-au apucat mai mulți români de yoga în pandemie? „De acasă se muncește mai mult decât de la birou. Faptul că urmează ora de yoga, mă forțează să-mi închid laptopul”
INTERVIU Un an de la primul caz de COVID-19 în România / De ce a scăzut drastic numărul îmbolnăvirilor în ultimele 2-3 luni și ce ne așteaptă: Al treilea val nu va fi de intensitatea celui de-al doilea / Testele rapide ar trebui distribuite gratuit medicilor de familie, am ști clar numărul real de cazuri
Atitudinea lor este laudabila si ar trebui copiata si de alte popoare, cum ar fi al nostru.
Ar trebui sa facem si noi demonstratii puternice in strada blamand bancile din Romania pentru jaful pe care l-au realizat, asupra buzunarului romanilor.
este de stiut ca au profitat de preteztul "Criza Mondiala" pentru a mari dobanzile si a inventa tot soiul de comisioane, dandu-se apoi lovite ca " nu mai au bani sa dea" si ca sunt "extrem de afectate" de criza.
ori totul este o marsavie pusa la cale impreuna cu BNR a carei putere plaeste in fata Mostrilor Bancari Internationali.
Astfel, bancile prezente in Romania au raportat profituri de zeci si sute de milioane, si continua sa faca miliarde pe spinarea bietilor romani inselati de reclamele mincinoase prin care i-au determinat sa se imprumute cu sume mult prea mari fata de cat ar putea suporta un muncitor.
S-au dat credite "masluind' adeverintele de venit si gasindu-se tot felul de subterfugii prin care sa poata eluda legea, si astfel natiunea romana a devenit Sclava Mafiei Bancare, care acum, - repet- se da lovita de moarte.
In special bancile grecesti au sarit "calul" cu mult peste bunul simt ( daca poate fi vorba de asa ceva in acest caz ), urmate de cele austriece si cea franceza.
Practic, in mai putin de jumatate de an cetateanul roman a ajuns in pragul disperarii si saraciei datorita actiunilor inconstiente ale guvernatilor care au fost si care sunt.
BNR-ul a devalorizat in mod voit leul marindu-se astfel ratele la banci, acoperind golul de incompetenta al guvernului, apoi au intervenit si bancile ( ca nu le ajunge profitul de sute de milioane de Euro ) si au marit dobanzi, comisioane, etc.
Dintr-o natiune care parea ca infloreste acum- ce vedem?- altceva decat o natiune muribunda.
Este trist, revoltator si nimanui nui pasa !
Si alta numita in general echitate, sau mai neaos bun-simt.
In foarte multe cazuri cei din varful ierahiilor corporatiste au renuntat la ele. De ce?
Pentru ca asta aduce MULTI bani si putere, si spre deosebire de alte categorii (de la politicieni la militari, de la medici la constructori), in general societatea nu prea are mijloace de a-i constrange sa le respecte.
Din cand in cand mai apare cate un dezastru si se afla ceea ce se intampla in spatele usilor inchise. A se vedea Enron, Worldcom, Siemens etc. Acum a venit randul AIG.
Presiunea opiniei publice in problema acestor bonusuri este enorma. Si mi se pare normal - ei ca manageri sunt raspunzatori de starea companiei. Care este in faliment si a fost nevoie de bani publici pentru a rezista. Iar acum primesc bonusuri imense pentru nemaipomenita "performanta". Discutii pe marginea veniturilor si bonusurilor imense pe care unii CEO le primesc chiar si cand duc compania la faliment sunt demult, dar acum e vorba de bani publici, intr-un moment in care oameni din clasa medie ajung sa doarma in strada.
Cred ca in conditiile date administratia Obama este aproape obligata sa reactioneze. Asta nu inseamna ca trebuie sa o faca ilegal, insa problema este ca exista putine metode de a actiona.
Nu sunt de acord cu abuzurile (in genul celor asociate cu detinutii de la Guantanamo), dar da, legile se mai si schimba. Genocidul nu exista ca fapta penala pana cand nu a aparut necesitatea de a-l incrimina.
Iar cat despre smiorcaielile prezentate, ce sa zic, indivizii isi merita soarta...
Ce nu inteleg e urmatorul lucru: lumea nu protesteaza cand AIG primeste cadou
170.000.000.000
si se enerveaza ca
180.000.000 (o miime din suma respectiva) sunt cheltuite ca bonusuri.
Daca ar exista o proportie furia ar trebui sa fie de 1000 de ori mai mare in ce priveste bail-outul lui AIG. Iar AIG a primit doar o mica parte din cele peste
1.000.000.000.000 cheltuite pt banci
si din cele peste
4.000.000.000.000 cheltuite pe razboaie
Poate ca de aici atitudinea diferita a turmei. Parerea mea e ca amindoua actiunile sunt toxice pentru economia licuriciului si poate determina o reactie "in cascada".
Nu dati cu parul, indeosebi cei de peste balta, e parerea mea...
Oamenii reactioneaza violent din cauza ca le-a fost incalcat un PRINCIPIU, din cauza ca aici este o problema de "etica", reactioneaza violent la NEDREPTATE!
Si cum ziceam in prima postare: daca si ai nostri ar reactiona la fel... - numa' ca ai nostri din pacate se multumesc sa zica: "bai, al dreacu'! ai vazut ce otz e?"
Multumesc.