Un spectacol de varietati ce se juca in Las Vegas de aproape 50 de ani isi va prezenta ultima reprezentatie la sfarsitul lunii martie, potrivit CNN. "Les Folies Bergere" va avea ultimul sau spectacol pe 28 martie, iar managerii de la Tropicana Resort sustin ca de de vina este actuala criza financiara.

"Realizezi ca este recesiune cand dansatoarele cu picioare lungi din Las Vegas nu mai reusesc sa vanda suficiente bilete pentru a ramane in afaceri", afirma CNN, care precizeaza ca "Les Folies Bergere" si-a luat numele dupa celebra sala de spectacole din Paris.

Prima reprezentatie a spectacolului a avut loc in Las Vegas in Ajunul Craciunului din 1959, fiind criticat la inceput drept "scandalos" pentru ca dansatoarele apar topless pe scena.

Pe site-ul hotelului, spectacolul este prezentat drept "o extravaganta muzicala nemuritoare, ce reprezinta esenta industriei de spectacole sexy si clasice din Las Vegas".

CNN precizeaza ca sfarsitul spectacolului este un exemplu al dificultatilor economice cu care se confrunta Las Vegas. Turismul si piata imobiliara, doua industrii esentiale din oras, au cunoscut scaderi importante in ultimele luni. De asemenea, vanzarile la cazinourile din Nevada au coborat cu 15%.