Un senator republican din Comitetul pentru Buget a declarat ca Administratia Obama este pe drumul cel bun pentru a salva sistemul financiar al tarii, insa a adaugat ca propunerile bugetare ale liderului de la Casa Alba vor falimenta SUA, informeaza YahooNews.

Senatorul Judd Gregg (New Hampshire) a afirmat, in timpul emisiunii "State of the Union" de la CNN, ca planurile de cheltuieli propuse de Obama in mijlocul recesiunii vor lasa generatiei urmatoare o tara unde va fi "prea costisitor" sa locuiesti.

Gregg a declarat, de asemenea, ca nu regreta ca s-a retras dupa ce a fost nominalizat pentru functia de secretar al Comertului. Republicanul a decis sa se retraga dupa ce a realizat ca nu poate sprijini "complet" politicile economice ale Administratiei Obama.

Declaratia lui Judd Gregg a venit la doar o zi dupa ce presedintele Obama a cerut adoptarea unui buget care "va pune natiunea pe drumul unei prosperitati de durata". In timpul discursului sau video saptamanal, liderul de la Casa Alba a facut referire la californienii pe care i-a intalnit in aceasta saptamana, in timpul vizitei pe Coasta de Vest. "Barbatii si femeile din California nu sunt atat de preocupati de stirile zilei din Washington, cat sunt in legatura cu incercarile foarte reale si serioase cu care se confrunta familiile lor".

Temerile acestor oameni care locuiesc "in afara Washingtonului" sunt luate in calcul in "bugetul pe care l-am trimis Congresului luna trecuta", a afirmat Obama, adaugand ca "nu vede bugetul doar ca simple numere pe pagina sau o lista de programe. Este un proiect economic pentru viitorul nostru".