Frederic Oudea, directorul general al Societe Generale, a reconfirmat miercuri angajamentul grupului francez fata de Romania, subliniind ca va acorda lichiditati subsidiarei sale BRD, in caz de nevoie. Totodata, acesta a precizat ca incheierea acordului cu FMI reprezinta o veste foarte buna pentru Romania.

"As vrea sa confirm angajamentul nostru pentru Romania. Suntem aici pe termen lung, sa sustinem economia si sa ne continaum dezvoltarea ca banca de top in aceasta tara. Am fi fost angajati fata de Romania chiar si fara acordul FMI", a declarat Oudea.

El a mai spus ca in cazul in care BRD va avea nevoie de lichiditati acestea ii vor fi furnizate de actionarul majoritar.

"Nu cerem lichiditati din Europa de Est pentru a ne finanta activitatile, nu avem nevoie de lichiditati. Activitatile din Romania sunt echilibrate, daca vor fi probleme vom fi in stare sa furnizam lichiditati. Lichiditatea grupului e in stare perfecta", a spus Oudea.

Directorul general al Societe Generale a completat spunand ca grupul nu are nicio problema in a accesa lichiditati.

Frederic Oudea considera ca incheierea acordului cu FMI este o veste foarte buna pentru Romania, care confirma increderea comunitatii internationale in tara noastra si capacitatea Romaniei de a se dezvolta.

Patrick Gelin, presedintele-director general al BRD - Groupe Societe Generale, a precizat ca acordul cu FMI ar trebui sa duca la o scadere a ratelor dobanzilor la lei, prin diminuarea rezervelor minime obligatorii.

"Ne trebuie o reducere a dobanzilor. Trebuie sa fie o dobanda decenta, ceea ce nu este cazul in prezent", a declarat Patrick Gelin, care considera ca dobanzile la lei ar trebui sa fie de cel putin 10-12%.

Totodata, Frederic Oudea a precizat ca reprezentanti ai Societe Generale se vor intalni joi la Viena cu misiunea FMI. Jeffrey Franks, seful delegatie de negociere a FMI, a anuntat miercuri ca delegatia Fondului Monetar International se va intalni la Viena cu principalele banci care opereaza in Romania pentru a le cere sa nu isi reduca expunerea.