Pentru a se proteja impotriva efectelor tot mai dezastruoase ale crizei, oficialii chinezi au trecut la aplicarea unui plan de masuri care sa ajute moneda, sa creasca incasarile la buget si sa puna la adapost economia tarii de viitoare socuri.

*A lansat o campanie nationala de verificare a stocurilor la alimentele de baza. Fiecare depozit va fi verificat, pentru a se evalua cu maxima rigoare situatia prezenta. ”Vom verifica fiecare depozit din tara pentru ca nu ne permitem sa avem surprize in ceea ce priveste stocurile de alimente de baza. Acestea sunt primul element in mentinerea stabilitatii sociale”, a declarat intr`o videoconferinta vicepremierul Li Keqiang.

*A interzis companiilor de stat sa investeasca in produse financiare derivate, dupa ce anul trecut mai multe asemenea companii au anuntat pierderi financiare.

*A urcat taxele la export pentru marfurile care au cele mai mari ponderi in comertul exterior chinez, adica textile, metalurgie, informatica si electronica.

*Va continua sa investeasca in certificate de Trezorerie americane, seful Bancii Centrale aratandu`se interesat sa investeasca si in obligatiuni ale FMI, daca Fondul se va finanta in acest mod.

Via

Citeste si comenteaza pe Dan Popa's Weblog.