Proiect de Ordonanta de Urgenta: Impozit minim obligatoriu trimestrial de 1.625 lei pentru microintreprinderi

de Claudia Pirvoiu, Ella Moroiu, I.M.     HotNews.ro
Vineri, 3 aprilie 2009, 13:03 Economie | Finanţe & Bănci


 documente
(03 Apr 2009) PDF, 152KB
Firmele din Romania vor fi obligate sa plateasca noi impozite. Potrivit unui proiect de ordonanta de urgenta privind rectificarea bugetara, microintreprinderile vor trebui sa contribuie cu cel putin 1.625 lei pentru fiecare trimestru, prin impozitul forfetar care va fi introdus incepand cu 1 mai, potrivit proiectului de Ordonanta de Urgenta "cu privire la rectificare bugetara  pe anul 2009 si reglementarea unor masuri  financiar-fiscale" obtinut de HotNews.ro.

Proiectul va mai fi dezbatut luni, de catre Ministerul de Finante impreuna cu partenerii sociali si in urma acestor discutii va fi publicat pe site-ul MFP.

Din mai pana la sfarsitul anului, impozitul va fi de 4.333 lei, chiar si in conditiile in care companiile au pierderi. Din 2010, impozitul forfetar anual va fi de 6.500 lei. In cazul microintreprinderilor, impozitul pe venit va creste de la 2,5% la 3% in 2009, iar valoarea impozitului forfetar este identica, pe trimestre. Astfel, in situatia in care impozitul datorat de firme este mai mic decat 1.625 lei trimestrial, acestea sunt obligate la plata acestei sume.

Impozitul forfetar se aplica microintreprinderilor si firmelor din domeniile: tranzactii imobiliare; activitati de inchiriere si leasing; activitati de investigatii si protectie; comert cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor; comert cu ridicata, cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete; comert cu amanuntul, cu exceptia autovehiculelor si motocicletelor; hoteluri si alte facilitati de cazare; restaurante si alte activitati de servicii de alimentatie; activitati de servicii in tehnologia informatiei; activitati de servicii informatice; activitati juridice si de contabilitate; industria alimentara; fabricarea bauturilor; activitati ale directiilor (centralelor), birourilor administrative centralizate; activitati de management si de consultanta in management; activitati de arhitectura si inginerie; activitati de testari si analiza tehnica; activitati ale agentiilor turistice si a tur-operatorilor; alte servicii de rezervare si asistenta turistica; activitati de secretariat, servicii suport si alte activitati de servicii prestate in principal intreprinderilor; activitati sportive, recreative si distractive; transporturi rutiere si alte activitati de servicii.

De asemenea, firmele, in afara microintreprinderilor, la care impozitul pe profit este mai mic decat 0,5% din veniturile inregistrate, sunt obligate la plata unui impozit de 0,5% aplicat asupra veniturilor inregistrate, dar nu mai putin de 6.500 lei anual.

Proiectul legislativ vizeaza si contribuabilii care desfasoara activitati de natura barurilor de noapte, cluburilor de noapte, discotecilor, cazinourilor sau pariurilor sportive. Firmele la care impozitul pe profit din aceste activitati este mai mic decat 5% din venituri sunt obligati la plata unui impozit de 5% aplicat acestor venituri inregistrate. In aceasta categorie intra si persoanele juridice care realizeaza astfel de venituri in baza unui contract de asociere.

Impozitul forfetar va fi aplicat de la 1 mai. Pentru perioada 1 mai - 30 iunie, firmele vor plati cel putin 1.083 lei. Pentru ultimele doua trimestre, impozitul forfetar va fi de 1.625 lei pentru fiecare trimestru. Astfel, pentru intregul an 2009, firmele platesc statului minim 4.333 lei, indiferent daca fac sau nu profit.

Pentru trimestrul al II-lea, se compara impozitul pe profit datorat la sfarsitul trimestrului cu impozitul stabilit prin aplicarea cotei prevazuta la art.18 alin.(2) asupra  veniturilor inregistrate in perioada 1 mai – 30 iunie 2009 si cu limita de 1.083 lei; Pentru trimestrele al III-lea si al IV-lea se compara impozitul pe profit datorat la sfarsitul fiecarui trimestru cu impozitul stabilit prin aplicarea cotei prevazuta la art.18 alin.(2) asupra veniturilor inregistrate in trimestrul respectiv si cu limita de 1.625 lei aferenta fiecarui trimestru”, se arata in proiect.

Impozitul transforma patronii in asistati sociali
T
oate aceste prevederi au pus pe jar mediul de afaceri. "Acest proiect nu tine seama de capacitatea economica a firmelor. O firma care are o cifra de afaceri de 50.000 de lei care are venituri nete foarte scazute, undeva la nivelul unui salariu mediu, va fi bagata in faliment.

Si astfel, cineva care are o astfel de firma se transforma in asistat social", a declarat petru HotNews.ro, Ovidiu Nicolescu, presedintele Consiliului National al Intreprinderilor Mici si Mijlocii (CNIMMR). Potrivit acestuia, mai corect ar fi ca impozitul de 1.625 lei sa fie aplicat in functie de cifra de afaceri. Presedintele CNIPMMR a mai spus ca ar trebui facuta o diferentiere intre firme. "Nu este normal sa fie bagate in aceeasi oala. Ar trebui aplicat sistemul francez, care presupune mai multe transe de impozit in functie de cifra de afaceri".

Proiectul vizeaza in special firmele care declara pierderi duble fata de profit, pentru a nu-si mai plati darile la stat. Nicolescu considera ca ar trebui ca impozitul sa fie perceput firmelor care nu au mai platit impozit pe profit mai mult de un an. "Daca a platit pana anul trecut, iar anul trecut nu a mai platit inseamna ca a fost lovit de criza financiara, nefiind vorba de rea vointa. Trebuie tinut cont de antecedentele fiscale", a precizat Nicolescu. Din cele 617.500 de firme din Romania, 242.000 au declarat pierderi.

Nu vor mai fi deduse cheltuielile cu automobilele

Secretarul general al Asociatiei Oamenilor de Afaceri, Constantin Pirvan, considera ca proiectul de ordonata contine "o chestie ambigua, ciudata". Este nu vor mai fi deductibile cheltuielile cu automobilele. Nu se va mai deduce taxa pentru achizitiile de vehicule rutiere motorizate si pentru orice achizitii de bunuri destinate vehiculelor aflate in proprietatea sau in folosinta persoanelor impozabile, inclusiv pentru achizitia de carburanti, lubrifianti, piese de schimb si componente destinate intretinerii, reparatiilor sau modificarilor in regie proprie.

Exceptie fac vehiculele care se inscriu in oricare din urmatoarele categorii: vehiculele utilizate in scop comercial, respectiv in vederea revanzarii; vehiculele utilizate pentru transportul cu plata de persoane, inclusiv pentru activitatea de taxi; vehiculele utilizate pentru prestarea de servicii cu plata, inclusiv pentru inchirierea catre alte persoane, instruirea de catre scolile de soferi, transmiterea folosintei in cadrul unui contract de leasing financiar sau operational.

"Noile prevederi incearca sa acopere gaurile din economie. Sunt niste propuneri de sume care nu stiu ce efect numeric vor avea", a declarat pentru HotNews.ro, Constantin Pirvan. Acesta a mai afirmat ca toate aceste modificari vor fi dicutate in cateva zile cu partenerii sociali.Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

46439 vizualizari

 • +25 (31 voturi)    
  Nu e corect!! (Vineri, 3 aprilie 2009, 13:10)

  dorel [anonim]

  Se stie...multe dintre micro au fost create pentru a se emite o factura sau doua...fiindca oamenii au vrut sa intre in economia alba si nu cea neagra...si acum statul le da la gioale!!Guvernul ar trebui sa permita ca firmele sa opteze in aprilie daca se declara in continuare micro sau devin cu 16%!!!!NU se poate introduce aceasta suma de plata la firme cu incasare ZERO(80% din micro)!Jumuleala pe fatza!!!
  • -12 (24 voturi)    
   Si marmota invelea ciocolata???? (Vineri, 3 aprilie 2009, 13:42)

   Tartarin [anonim] i-a raspuns lui dorel

   Si marmota invelea ciocolata ?????

   Si Sterling este microintreprindere....:)

   Si o anume firma din Brasov este tot o microintreprindere de care nici macar filiala de la Londra (microintreprinderea din Brasov face parte dintr-o corporatie internationala) inca nu a auzit de ea, dar in schimb a auzit de filiala din Polonia...:)

   Managerul londonez credea ca Brasov se afla in Polonia :) !!!

   Apropo, filiala din Polonia are acelasi administrator ca si cea din Romania, administrator care a fost mult timp manager la filiala din Londra, e cunoscut la Londra dar cei de la Londra nu au auzit de filiala din Brasov .....:) care nu s-a desfiintat :) :) !!!! inca.....

   Dar am eu grija ca aceasta firma sa nu ramana fara publicitate :) :) !!!!!

   Sa traiti bine !!!!!!! Viitorul suna Bineeeee !!!!!

   CONNEX odihneste-te in pace !!!!!
   • -33 (47 voturi)    
    Bogatii trebuie impozitati. (Vineri, 3 aprilie 2009, 14:02)

    Trotki [anonim] i-a raspuns lui Tartarin

    Eu propun ca toti romanii care castiga peste 5000 ron pe luna sa fie impozitati cu 60% din venit. E timpul ca cei bogati sa renunte la masini scumpe si concedii in strainatate atat timp cat exista ataia saraci care au nevoie de ajutor financiar.
    • +29 (35 voturi)    
     catre trotki (Vineri, 3 aprilie 2009, 14:24)

     ciupacabra [anonim] i-a raspuns lui Trotki

     deci cei care muncesc si sunt capabili sa faca bani sa trimita castigurile catre cei care nu muncesc si nu au facut nimic in viata lor. De aceea romania este o tara de asistati !
     Traiasca RSR !
     • -22 (38 voturi)    
      Cine castiga peste 5000 de ron pe luna.. (Vineri, 3 aprilie 2009, 14:28)

      Trotki [anonim] i-a raspuns lui ciupacabra

      E un porc capitalist. Cu 3000 de ron pe luna poti trai excelent , restul e lacomie instinctuala. M-am saturat de porcii capitalisti bogati.
      • +12 (22 voturi)    
       porci capiatlisti... (Vineri, 3 aprilie 2009, 14:46)

       George [anonim] i-a raspuns lui Trotki

       ...dar care dau de mancare (salarii) celor multi si taxe si impozite la stat sa manance imbuibatii de la putere!
       • -14 (24 voturi)    
        Capitalismul inseamna exploatarea omului (Vineri, 3 aprilie 2009, 15:07)

        Trotki [anonim] i-a raspuns lui George

        Un om nu ar trebui sa munceasca mai mult de 25 de ore pe saptamana dar exploatatorii capitalisti introduc 40-50 de ore de munca grea. Daca s-ar intrioduce pe plan mondial saptamana de lucru de 25 de ore efectele ar fi benefice. Dar porcii capitalisti nu doresc ca oamenii sa aiba mult timp liber ca sa citeasca si sa gandeasca deoarece ei au nevoie de sclavi abrutizati de munca care executa ordine fara cracnire.
        • +12 (14 voturi)    
         Daca n-ar fi capitalisti... (Vineri, 3 aprilie 2009, 15:48)

         George [anonim] i-a raspuns lui Trotki

         ...ce ar face cei ce vor sa citeasca, sa gandeasca (adaug eu si sa manance si sa se imbrace stc.). Nu uita, multi nici nu stiu ce sa faca imediat dupa ce deschid ochii dimineata. Si daca nu ar fi capitalisti care sa plateasca impozite si taxe, de unde invatamant gratuit, de unde sanatate gratuita, de unde bani pentru armata si multe altele...?
         • -4 (16 voturi)    
          poftim? (Vineri, 3 aprilie 2009, 16:32)

          mirunamara [utilizator] i-a raspuns lui George

          Tu din tara scrii? Sistemul de invatamant si de sanatate gratuit al carei tari il proslavesti tu? Mai baiete, ia mai mergi pe la scoala sa vezi cum copiii cumpara creta si manuale si parchet in clasa si usi. Si asta dupa ce parintii - nu bogati! - platesc impozite! Si mai platesc parintii aia si C.A.S. ca sa ajunga sa stea la usa medicului tau gratuit cate 4 ore cu copilul cu 40 grade febra si sa fuga ingroziti apoi acei parinti la un medic privat care sa ii primeasca - tarif de acum 3 ani, intre timp nu am mai avut nevoie, cu 500.000 lei vechi consultatia de 10 minute! Daca cunosti capitalismul la fel de bine cum cunosti sistemul sanatir si cel de invatamant, GRATUITE, DUPA TINE, e de inteles de ce iubesti atat de mult capitalismul.
          • +5 (5 voturi)    
           faptul ca niste imbecili "gospodaresc" fondurile (Vineri, 3 aprilie 2009, 17:48)

           zaboo [anonim] i-a raspuns lui mirunamara

           nu are NICIO legatura cu cine plateste "grosul" taxelor!! sa fie clar! si daca mamutii socialisti au ramas adormiti in sistem si nu vor sa il lase sa fie curatat (e valabil si la profesori, si la medici) - nu e vina platitorului de taxe! si daca parintii aia grijulii fac posibile meditatiile si incurajeaza profii sa nu isi mai faca treaba in clasa iarasi nu e vina alora care platesc taxe! si daca bagam bani la greu in buzunar la medici ca sa ne bage in seama IARASI NU e vina alora care platesc taxele! NU sunt ei de vina si nicidecum sistemul capitalist - ci NOI ca le permitem "alesilor" si putorilor sa faca ce fac! iar cand a sarit cineva sa schimbe ceva - l-ati aplaudat pe iliciov ca a adus minerii sa faca curatenie in Piata Universitatii! AICI duce lipsa de solidaritate cu cei care incearca sa schimbe ceva!!
           • +1 (1 vot)    
            si cum ai face? (Sâmbătă, 4 aprilie 2009, 11:21)

            mofluz [utilizator] i-a raspuns lui zaboo

            cam ce ai facut tu sa te opui mamutilor socialisti? cu cate rosii/oua/cartofi ai aruncat in cladirea guvernului, cate petitii ai depus, cate procese ai deschis? e simplu sa dai din gura cand nu ai incercat sa te lupti legal, sa vezi cat de bine infipti sunt ei in madularele tale, si cum nu ai nici o sansa sa ii invingi.
            • 0 (0 voturi)    
             n-ai tu nici idee cate am facut (Duminică, 5 aprilie 2009, 6:09)

             zaboo [anonim] i-a raspuns lui mofluz

             numai ca inca nu mi-ai zis ce legatura are asta cu sistemul capitalist si functionarea lui si cu porcii capitalisti despre care se dezbatea nitel mai sus - ca doar de la asta s-a plecat cu discutia! sau nu? facem ca iliciov: incepem o fraza si terminam alta?? asa te-ai obisnuiti tu de cand cumperi creta si rabzi acolo si te razbuni pe forumuri pe unii ca noi!!
             • +2 (2 voturi)    
              cod fiscal (Luni, 6 aprilie 2009, 12:26)

              adrian [anonim] i-a raspuns lui zaboo

              vad ca nu spune nimeni nimic despre faptul ca aceasta ordonanta este o modificare a codului fiscal. asta inseamna ca nu poate intra in vigoare "de maine" ci abia peste 6 luni! trebuie atacata la curtea constitutionala
          • 0 (2 voturi)    
           jos comunismul (Duminică, 5 aprilie 2009, 2:54)

           atreus [anonim] i-a raspuns lui mirunamara

           ce interesant?! Si eu care credeam ca starea jalnica a infrastructurii din romania, a serviciului sanitar si a scolii sunt o mostenire a anilor intunecati de comunism... Du-te in franta daca iti place asa mult comunismul, sau nu iti place ca iti dau marxistii foc la casa si la masina?!
         • +1 (1 vot)    
          invatamant (Vineri, 3 aprilie 2009, 18:26)

          emi [anonim] i-a raspuns lui George

          Sunt parinte si am un copil la gradinita de stat. Platesc in fiecare luna 140 lei acolo plus parchet, mobila, scaune, covor, perdele, apa (da ai citit bine...APA), totul achitat de noi parintii. Aaaa ce sa mai vorbim de caiete de colorat, creioane, plastilina, etc...Repet: este gradinita de STAT!
          • -1 (1 vot)    
           privat vs. stat (Duminică, 5 aprilie 2009, 2:58)

           atreus [anonim] i-a raspuns lui emi

           si banui ca e de calitate proasta, educatorii sunt plictisiti si nu isi fac treaba iar copilul vine acasa mai putin educat decat a plecat... In schimb la o gradinita de stat platesti tot atat sau poate mai mult dar oferta este cu totul alta, tehnici de stimulare a inteligentei, limbi straine etc. Deci, unde e mai bine? privat sau stat? Sincer!
          • 0 (0 voturi)    
           stai ca-ti dau eu gratis (Sâmbătă, 3 aprilie 2010, 0:24)

           iou [anonim] i-a raspuns lui emi

           Nu stiu sa fie inclus in salariul vreunui angajat roman vreo taxa pentru invatamant, de exemplu.
           V-a obisnuit prost nea nicu sa stati si sa primiti minimul, cat sa nu dati ortu popii, iar serviciile de la stat sa le primiti de-a pomana. Iar dezobisnuirea decurge greu al naibii.
           Stati si cad casele pe voi asteptand sa vina IGO-ul sa le repare. Numai ca surpriza, n-o sa vina nimeni! Trezirea cat inca nu v-a picat tavanul in cap!
           La munca!
        • +4 (6 voturi)    
         pt trotki (Vineri, 3 aprilie 2009, 19:45)

         zhao [anonim] i-a raspuns lui Trotki

         efecte intr-adevar f benefice... :)).si cand o sa ma chemi sa-ti zugravesc apartamentul o sa pun de 10 ori pretul actual ca sa am ceva profit. Apropo, eu sunt un porc capitalist. Din decembrie si pana acum am avut doar o lucrare mica asa ca am castigat 320 ron la negru. Ia zi exploatatule tu cat ai castigat in perioada asta.
         • 0 (2 voturi)    
          intrebare (Duminică, 5 aprilie 2009, 21:37)

          gimini [utilizator] i-a raspuns lui zhao

          Si din ce traiesti, taica?! Tai frunza la caini?! Te intreb de curiozitate, chiar nu-mi inchipui cum e sa traiesti cu 100 de ron pe luna...
          • -1 (1 vot)    
           De ce te miri? (Luni, 6 aprilie 2009, 8:36)

           George [anonim] i-a raspuns lui gimini

           Probabil tu esti un "intretinut de stat" (bugetar), care citesti ziarul la servici, bei o cafeluta linistit, ai un salariu maricel sau chiar mare, si te miri cum altii traiesc cu asa putin! Omul e de admirat, castiga prin munca lui, ba mai da si impozite la stat, impozite din care ti se plateste salriul tau! Rusinos mod de a gandi ai!
        • 0 (2 voturi)    
         ce (Vineri, 3 aprilie 2009, 20:29)

         baronul stanganbuch [utilizator] i-a raspuns lui Trotki

         sa citeasca ma? marx?elena ceausescu?
        • -1 (3 voturi)    
         Daaaa, corect (Sâmbătă, 4 aprilie 2009, 21:54)

         daniel [anonim] i-a raspuns lui Trotki

         Asa-i, ar trebui sa cerem toti ajutorul de somaj cuvenit, sa munceasca doar porcii de capitalisti (apropo, si la studii trebuie sa intram in somaj, desi uite unde duc lecturile de tinerete in draga limba rusa !). Mai lipseste doar "gaozarilor", si tabloul e complet (cum o fi invatat oare lucrul la calculator, internetul - inventiile capitalistilor ?! Aaaa, da, pentru a-i distruge din interior !)
        • -1 (1 vot)    
         anti-comunist (Duminică, 5 aprilie 2009, 2:51)

         atreus [anonim] i-a raspuns lui Trotki

         avand in vedere ca gandirea cere totusi un efort este putin probabil ca oamenii sa gandeasca efectiv si constructiv in timpul liber. Nu o sa ai prea mult succes cu sloganuri comuniste in Romania. Poti insista cat vrei, romanii sunt asa de satui de promisiuni comuniste incat vei obtine in cel mai bun caz niste rosii stricate. Iar a lua de la bogati si a da la saraci produce criza globala (dupa cum vedem) pentru ca adesea saracii sunt saraci pentru ca habar nu au cum sa gestioneze resursele
         Pace buna!
        • 0 (0 voturi)    
         25 de ore (Sâmbătă, 3 aprilie 2010, 0:30)

         iou [anonim] i-a raspuns lui Trotki

         25 de ore sunt de acord sa muncesti tu, dar sa muncesti 25 de ore din 25 pe saptamana. Tare mi-e insa teama ca si 5 ore de munca efectiva pe saptamana ar reprezenta un progres enorm fata de cat munceai pe vremea idolilor tai. Nu confunda statul la servici cu munca.
      • +6 (8 voturi)    
       nu ati inteles capitalismul (Vineri, 3 aprilie 2009, 14:55)

       un_om_de_cal [utilizator] i-a raspuns lui Trotki

       Cred ca nu ati inteles capitalismul, sau de ce acesta functioneaza mai bine decat comunismul (din punct de vedere economic).

       Daca toata lumea ar castiga cam la fel de mult, atunci cei care ar face performanta intr-un domeniu nu ar mai putea fi rasplatiti. In acest caz, motivatia de a munci scade. Daca lenesul ala castiga la fel de mult ca si mine, de ce sa nu fiu si eu lenes?

       Si prin spirala asta se ajunge la din ce in ce mai putina munca, pana cand ne trezim ca producem de cateva ori mai putin decat lumea occidentala si ne intrebam de ce suntem asa saraci.
       • -10 (18 voturi)    
        Munca ar trebui facuta si din placere. (Vineri, 3 aprilie 2009, 15:02)

        Trotki [anonim] i-a raspuns lui un_om_de_cal

        Daca esti pastron si castigi 10.000 euro pe luna ar trebui sa pastrezi maxim 2000 de euro iar restul de 8000 euro sa il folosesti pentru probleme gen eradicarea foametei din Africa sau alte probleme de acest fel
        • +11 (17 voturi)    
         Tu esti rupt de realitate (Vineri, 3 aprilie 2009, 15:48)

         x [anonim] i-a raspuns lui Trotki

         Patronul alal de care spui poate si-a riscat casa sa puna pe roate o afacere si nu a dormit noptile.
         Deci , pentru riscul si efortul lui trebuie rasplatit.
         De ce sa imparta banii cu tine care stai seara la televizor si bei binemersi o berica fara sa i nici o grija ?
         Patronul ala se gindeste cum sa iti dea tie salariu care stai la o berica fara nici o grija
         etc etc
         Hai pa si coboara cu picioarele pe pamint si nu mai sta la berica
         • 0 (2 voturi)    
          raspuns lui trotki (Duminică, 5 aprilie 2009, 16:41)

          lila [anonim] i-a raspuns lui x

          Dar cred ca berica este cam lunga pentru tine, si o sa dispara in viitor pentru ca disparitia micilor intreprinderi va genera un blocaj, si nu o sa mai ai bani nici macar de berica. O firma mica inseamna cateva locuri de munca nu inseamna neaparat PROFIT asa cum este in mintea sceleratului de pogea. Asta este diferenta.
        • +7 (9 voturi)    
         esti dus rau (Vineri, 3 aprilie 2009, 19:33)

         arici [anonim] i-a raspuns lui Trotki

         bai baiete, ia meri tu in congo, si vinde mititei. Ce pana mea? adica cel capabil si muncitor nu poate castiga ca trebuie sa-l tine in brate pe ala puturos si lenes care se plange tot timpu ca statu tre sa-i dea si lui, pe pana mea. tu cat castigi? 150 lei, pai taticule ia lasa-ti tu 25 lei si restul de 125 da la saracii care au retele de cersetori, sau la cine vrei daca asta te face fericit.... atata timp cat unul de asta iti asigura tie salaru ciocu min si treci la munca putoare ordinara ce esti
        • 0 (2 voturi)    
         ... (Vineri, 3 aprilie 2009, 22:25)

         roman [anonim] i-a raspuns lui Trotki

         ..si pentru eradicarea prostiei!
         • -1 (1 vot)    
          eradicarea prostiei... (Duminică, 5 aprilie 2009, 3:04)

          atreus [anonim] i-a raspuns lui roman

          aia gaura neagra!!!
        • -1 (3 voturi)    
         :)) (Vineri, 3 aprilie 2009, 23:51)

         kk [utilizator] i-a raspuns lui Trotki

         Eşti un troll frustrat sau poate şi chiar plătit să scri prostii. Oricum spor la făcut bani "porc capitalist" :)
        • 0 (2 voturi)    
         Du-te dracului de prost sianalfabet cazut din luna (Duminică, 5 aprilie 2009, 0:53)

         Marx [anonim] i-a raspuns lui Trotki

         repet du-te dracului de prost si analfabet cazut din luna

         Nu asa se rezolva problemele..gata dam o lege si acoperim golurile... tiecare maruntis si comportament economic trebuie studiat minutios pentru a da o solutie cat mai corecta...

         legat de foametea din africa...baiete, tezeste-te la realitate:
         1. n-o sa se intample niciodata ce zici tu
         2. e si vina lor in mare...nu au economie, nu au ce baga in gura, dar is fac 11 copii...pt ce?!? de singuratate?? ca spera ca unul din asa multi o sa dea lovitura ca sa poata trai restul familiei de pe spinarea aceluia...nu e logic sa nu aduci copii in lume sa sufere degeaba daca nu ai cu ce sa ii hranesti?

         !!!
         sa zicem ca 1 din 5 din patroni is fac profitul "curat"...de ce acel 1 din cei 5 sa dea bani la africanii care nu fac mai nimic decat se impusca intre ei apoi cer de mancare...pentru ce ...e drept asa?
        • +2 (2 voturi)    
         africa (Duminică, 5 aprilie 2009, 3:02)

         atreus [anonim] i-a raspuns lui Trotki

         foametea din africa se poate eradica in momentul in care africanii nu se vor mai omori intre ei si vor pune mana sa construiasca ceva profitabil. Pana atunci toti banii pompati in africa se duc pe droguri si arme si se intorc in "occident" sub forma de anarhisti comunisti care dau foc la masini... ghici unde? in franta!!!!
        • +2 (2 voturi)    
         placere (Duminică, 5 aprilie 2009, 3:37)

         atreus [anonim] i-a raspuns lui Trotki

         lucrez din placere, dar nu voi refuza niciodata sa lucrez din placere dar platit mai bine... ai vreo problema?!
       • -1 (1 vot)    
        minus franta (Duminică, 5 aprilie 2009, 3:00)

        atreus [anonim] i-a raspuns lui un_om_de_cal

        mai putin decat lumea occidentala cu exceptia frantei... in rest sunt 100% de acord cu tine! Hai capitalism, jos comunism
      • 0 (4 voturi)    
       Porc esti tu (Vineri, 3 aprilie 2009, 17:17)

       un roman [utilizator] i-a raspuns lui Trotki

       si pretinul tau Iliescu!
       Mars in Corea de Nord, acolo e de tine.
      • -1 (3 voturi)    
       stalin si poporul rus (Vineri, 3 aprilie 2009, 17:36)

       zaboo [anonim] i-a raspuns lui Trotki

       libertate ne-au adus... uraaaaaa! uraaaaaaaaaa... ura imbecila impotriva cui isi permite sa castige!! din cauza alora ca tine a fost posibil un mascarici ca Obama!!
       • -1 (1 vot)    
        jos mana de pe obama (Duminică, 5 aprilie 2009, 3:05)

        atreus [anonim] i-a raspuns lui zaboo

        hei, ia stai un pic, obama e orice numai nu socialist... orice, dar de obama nu va luati. In rest, jos comunismul
      • +3 (5 voturi)    
       Pentru Trotki (Sâmbătă, 4 aprilie 2009, 12:37)

       Bigradu [anonim] i-a raspuns lui Trotki

       Trotki, cred ca "numele" tau spune multe. Sunt convins ca si in URSS puteai sa-i faci invidiosi pana si pe comunistii "hardcore". Puteai face o cariera de succes si puteai pune in pericol pozitia lui Stalin sau a lui Brezjnev.
       Oricum, incearca sa mai iesi putin din subsolul lui Kiseleff 10, poate iti mai aerisesti creierul (daca exista) si vii cu idei mai noi, ca astea sunt cam invechite.
      • +2 (4 voturi)    
       Tovarase Trotzki ! (Sâmbătă, 4 aprilie 2009, 20:06)

       KimIrSen [anonim] i-a raspuns lui Trotki

       Mai, Trotzki, amaratule, parca ai fugit din Rusia ta nenorocita prin Mexic, dar tot te-au prins bolshevicii si te-au ciuruit. Cu toate astea clantzanesti in continuare, bai stafie comunista ! De ce nu te duci invartindu-te, tovarashia ta, in Coreea de Nord, Cuba sau la amicul venezuelean Chavez sa ii lingi in ... mda, in comunismul lor. Pe aici, au murit tineri ca sa scapam de ciuma rosie, si ete ca un nenorocit cu idei boshevice profita de libertatea castigata de altii, de a deschide gura, ca sa isi reverse balele rosiatice pe forumuri. Mars la groapa de gunoi a istoriei, langa comunistii tai, maoisti, khmerii rosii, nazistii si alti dereglati mintal care credeau la un moment dat ca vor conduce lumea prin crime si teroare !
       • -1 (1 vot)    
        Calmati-va... (Sâmbătă, 4 aprilie 2009, 23:27)

        Catalin Dimofte [utilizator] i-a raspuns lui KimIrSen

        ...e destul de evident ca omul doar se amuza. Arunca o piatra in apa si... stiti mai departe.
        • -1 (1 vot)    
         ai dreptate (Duminică, 5 aprilie 2009, 12:18)

         ovidiu [anonim] i-a raspuns lui Catalin Dimofte

         Parca vad ca-i un arici cu cosuri care nu are prietena la 35 de ani si roseste cand vorbeste in public!

         Ii dam prea multa atentie la onanistul asta!
      • -1 (1 vot)    
       DAAAAAA (Sâmbătă, 4 aprilie 2009, 21:00)

       daniel [anonim] i-a raspuns lui Trotki

       Da, sa li se ia tot !! Ma simt ca M. Badea - nu pot sa injur, ca numai de mama Rusia se-auzea p-aici. Oricm, se pare ca echilibrul se pastreaza (dobitocii devin cronici, deci suma prostiei ramane constanta indiferent de progresul tehnologic - bravos nene, ne pastrezi in viata prin prostia ta - multumim.
      • +1 (3 voturi)    
       Iarta-i Doamne ca nu stiu ce fac ! (Duminică, 5 aprilie 2009, 21:21)

       eugenrc [utilizator] i-a raspuns lui Trotki

       Comunismul a subventionat lenea .
       Comunismul a favorizat hotia .
       Comunismul a favorizat crimele impotriva elitelor .
       Comunismul si-a batut joc de cei care erau capabili sa mai si gindeasca nu numai sa se faca ca muncesc .
       Iar dumneavoastra domnule Trotki nu faceti altceva decit sa propavaduiti comunismul cu toate neajunsurile lui .
       Dumneavoastra faceti parte dintre cei care ar iesi in strada doar pentru cresterea salariilor ignorind cu buna stiinta faptul ca nenorocirea in tara asta nu pleaca de la cei cu salarii peste 3000 Ron ci de la cei care au condus tara asta de-a lungul timpului distrugind de la an la an notiunile de justitie , dreptate , cinste , corectitudine , onestitate si nu in ultimul rand patriotism .
       Nu mai propovaduiti comunismul ca nu stiti ce faceti .
       Intre comunismul si capitalismul din romania ultimilor 60 de ani nu exista nici o diferenta cu exceptia faptului ca acum stim cit de bogati sunt aceiasi mafioti care au condus tara asta si atunci si acum.
     • -1 (7 voturi)    
      Revin cu...Si marmota invelea ciocolata ?? (Vineri, 3 aprilie 2009, 14:33)

      Tartarin [anonim] i-a raspuns lui ciupacabra

      Si marmota invelea ciocolata ?????

      Si Sterling este microintreprindere....:)

      Si o anume firma din Brasov este tot o microintreprindere de care nici macar filiala de la Londra (microintreprinderea din Brasov face parte dintr-o corporatie internationala) inca nu a auzit de ea, dar in schimb a auzit de filiala din Polonia...:)

      Managerul londonez credea ca Brasov se afla in Polonia :) !!!

      Apropo, filiala din Polonia are acelasi administrator ca si cea din Romania, administrator care a fost mult timp manager la filiala din Londra, e cunoscut la Londra dar cei de la Londra nu au auzit de filiala din Brasov .....:) care nu s-a desfiintat :) :) !!!! inca.....

      Dar am eu grija ca aceasta firma sa nu ramana fara publicitate :) :) !!!!!

      Sa traiti bine !!!!!!! Viitorul suna Bineeeee !!!!!

      CONNEX odihneste-te in pace !!!!!
      • +1 (1 vot)    
       hai (Vineri, 3 aprilie 2009, 21:23)

       daca [anonim] i-a raspuns lui Tartarin

       nu te tine sa mai zici asta de cateva ori. doamne cat suntem de prosti :)
      • +4 (4 voturi)    
       Doua rele nu fac un bine (Vineri, 3 aprilie 2009, 22:11)

       radu [anonim] i-a raspuns lui Tartarin

       In sensul masurii microintreprinderile se definesc in principal prin cifra de afaceri si modul de impozitare nu prin numarul de angajati sau marimea sediului.

       Utilizarea cifrei de afaceri drept criteriu pune probleme de sens invers celor pe care le invoci: daca intreprinderea nu are cheltuieli (oferind de exemplu consultanta) impozitul platit raportat la profit este extrem de mic. Daca in schimb nu face decit sa comercializeze, de ex. computere, unde marja de profit este mica, s-ar putea ca firma sa iasa in paguba si singurul motiv pentru a alege statutul fiscal de microintreprindere ramine contabilitatea ceva mai simpla.

       In esenta, atractivitatea statutului de microintreprindere variaza invers cu costurile reale.

       In ceea ce priveste intreprinderile la care te referi explicit sau implicit, intrucit apartin unor proprietari din afara Romaniei, au numeroase moduri perfect legale de a-si muta profiturile (si o parte din veniturile salariatilor) intr-o tara in care ele nu se impoziteaza sau se impoziteaza inca si mai putin.

       Ceea ce intelesese guvernul din 2004 si cel de acum incepe sa uite este ca e mai bine sa impozitezi consumul, care reflecta direct si corect bunastarea decit veniturile, care pleaca mult mai usor la negru sau peste hotare.

       Iar daca o intreprindere incalca legea, moral este sa fie pedepsita nu ca statul sa se infrupte la rindul sau din veniturile ei ilicite, devenind astfel complice sau favorizator al infractorului.
     • 0 (0 voturi)    
      tara de muncitori la negru (Sâmbătă, 4 aprilie 2009, 19:13)

      emilper [utilizator] i-a raspuns lui ciupacabra

      Romania nu e tara de asistati, ci de muncitori la negru ...
     • 0 (0 voturi)    
      ce au putut lucra unii... (Miercuri, 8 aprilie 2009, 17:15)

      muky [utilizator] i-a raspuns lui ciupacabra

      ...de au pensii de peste 10 000 roni ,si cu cat au putut contribui la fondul de pensii(au avut salarii de zeci de mii de lei? in timpul lui Ceausescu?;ma indoiesc-si atunci cum de s-au calculat astfel de pensii?)-sau pt. unii muma si pt. altii ciuma--sau cine-mparte parte-si face;care-i adevarul;si de ce nu se iau masuri ,acum in al 12-lea ceas,macar in sectorul bugetar,sa fie salariile mai echitabile ,adica sa nu fie asa discrepanta intre salarii,caci ,atunci toata lumea se va face numai ceeace se plateste bine ,iar restul profesiilor vor avea de suferit,din lipsa de forta de munca calificata;si eu cred ca nu ar fi bine. nimeni nu spune sa pui pe picior de egalitate,salariul unui rector,unui procuror sau a unui medic specialist cu vechime,cu a unui om ce practica o activitate necalificata sau care necesita o calificare relativ redusa-dar nici ca unul sa-si poata cumpara 2-3 000 de paini ,iar altul poate ca vreo 200 de paini(painea am luat-o rotund la 3 ron)-nu trebuie sa fie comunism ca sa fie bine,dar nici capitalism salbatic,fara nici un pic de protectie sociala;dar de fapt nu ar trebui sa se faca d.p.d.v. al salariului,nicio protectie sociala,daca s-ar tine cont de toate nevoile reale ale oamenilor ,cand s-ar stabili cu cat sa fie remunerat fiecare dupa functia si aportul pe care-l aduce in societate.(sa se tina cont ca omul are nevoie ,pe langa mancare,incaltaminte ,imbracaminte etc,de sume de bani pt.instruire,relaxare,sanatate etc,si chiar de bani pt. zile mai putin "albe"-atunci ar mai putea omul sa mai si economiseasca,si ulterior sa investeasca in una sau alta,sau sa-si rezolve anumite probleme aparute ocazional,sau imprevizibil(un deces in familie,un accident de masina etc) cu bine
    • +11 (13 voturi)    
     :))) (Vineri, 3 aprilie 2009, 18:46)

     capitalist [anonim] i-a raspuns lui Trotki

     eu castig DUBLU fata de cat zici tu sa fie impozitat cu 60%; propun ca toti ca mine sa faca evaziune fiscala (sau sa ne caram in alta tara; sa nu crezi ca daca faci banii astia in Romani - prin export de servicii IT - nu o pot face si din alta tara; eventual din Grecia de pe o insula insorita; ca doar internet imi trebuie, nu si cretini ca tine prin preajma) si sa nu mai plateasca deloc impozite! ia zi acum, bai PULICA, bugetarii cu ce vor mai platiti? cu ce mai vrei sa constuiesti Romania? Solutia nu e sa pui impozite: solutia e sa castigi mai multi bani; sa fii mai performant; sa se fure mai putin! AIA e solutia! Dar unii ca tine niciodata nu vor intelege! D-aia se numesc PULIME si sunt a 2-a generatie INCALTATA si prima la volan!
     Sa ma pupi undeva!
     • +3 (3 voturi)    
      Mari venituri la buget (Vineri, 3 aprilie 2009, 21:56)

      radu [anonim] i-a raspuns lui capitalist

      Nu este nevoie sa propui tu evaziunea, o sa o facem oricum. Mai la obiect, la plafoanele preconizate acum, masura nu ii va afecta decit pe cei pentru care micro-intreprinderea reprezinta o sursa suplimentara de venit. Este prin urmare probabil ca majoritatea vor incepe sa lucreze la negru sau, in cazul fericit, se vor aronda la o firma mai mare care sa le emita facturile in schimbul unui comision.

      Venituri suplimentare la buget: negative
      Evaziune fiscala la cei care muncesc peste serviciul de baza: foarte aproape de 100%.
      • +4 (4 voturi)    
       capitalism pentru economie social pentru societate (Duminică, 5 aprilie 2009, 3:24)

       atreus [anonim] i-a raspuns lui radu

       Draga E. Boc, nu pot crede ca tu intelegi mai prost Romania decat o inteleg eu, mai ales ca tu traiesti acolo! Romanii sunt niste oameni care inteleg valoarea actiunii private, inteleg ca pot reusi numai prin efort propriu. Cheia succesului pentru economia romaneasca este cota unica de impozitare, libertatea, economia de piata si globalizarea deci exact apanajele capitalismului. Capitalismul nu este un model pentru societate ci pentru economie. Americanii au inteles asta asa de bine incat majoritatea idealurilor socialiste (colaborare, ajutor reciproc, fratii, asociatii de caritate) functioneaza mai bine ca oriunde in lume. Voi spuneti ca Obama este socialist! Nici vorba, Obama este 100% capitalist in raportul cu economia dar este umanist in raportul cu oamenii si social in raportul cu societatea! Invers, in franta liderii sunt socialisti in raportul cu economia, capitalisti in raportul cu societatea si imbecili in raportul cu oamenii... de aia se dau foc la masini, se ard cladiri, se sparg vitrine etc.
     • +4 (4 voturi)    
      CORECT (Sâmbătă, 4 aprilie 2009, 15:46)

      Adi [anonim] i-a raspuns lui capitalist

      Sunt perfect de acord cu tine. Chiar daca veniturile mele sunt deocamdata sub limita impusa de Pulica, tind sa ajung la suma ta. Daca putorile din tara asta nu vor sa faca altceva decat sa ne suga din venit, pot sa ramana foarte bine singuri in tara si sa se suga pe ei insisi atunci.
      • -1 (3 voturi)    
       inadmisibil (Duminică, 5 aprilie 2009, 3:43)

       atreus [anonim] i-a raspuns lui Adi

       ce o fi patit boc? e contaminat asa de rau de psd?! VREM PIATA LIBERA!!! LI-BER-TA-TE! LI-BER-TA-TE!
    • 0 (0 voturi)    
     VARZAAAAA (Sâmbătă, 4 aprilie 2009, 20:56)

     daniel [anonim] i-a raspuns lui Trotki

     Pe scurt : esti vaaaaaarzaaaaa !!!!! Merg sa fac mia peste 5.000 ron, sa am de unde sa-ti dau (tu poti sa stai cu ... la soare, ca-ti trimit eu ... ceva !)
    • +1 (3 voturi)    
     cum adica? (Sâmbătă, 4 aprilie 2009, 23:46)

     calin [anonim] i-a raspuns lui Trotki

     Adica eu ma chinui si invat sa fac o facultate iar dupa ce termin facultatea daca ajung sa muncesc 12 ore pe zi si sa am peste 5.000 RON sa dau impozit la stat ca statul sa le dea din mila celor care freaca menta???
     Fratilor si daca as castiga 100.000 EURO pe luna atata timp cat banii ii "consum" in Romania automat platesc "impozite" la stat.
     Pentru ca daca de 100.000 imi cumpar un Q7 deja am platit 19% TVA la stat plus firma care mi-o vinde 16% din profit. Asta considerand ca Q7-le s-ar fabrica in Romania. Ceea ce nu intelege nimeni este ca cu cat taxele si impozitele is mai mari cu atat mai multi o sa mearga in economia subterana iar chiar daca ar ramane in economia alba acei bani din taxe s-ar duce direct la stat in loc sa se "rastogoleasca" in economia noastra si la randul lor sa produca mai multi bani iar in final statul sa incaseze chiar mai mult decat ar fi inasat initial...
    • 0 (0 voturi)    
     nu cu60 %... (Miercuri, 8 aprilie 2009, 16:40)

     muky [utilizator] i-a raspuns lui Trotki

     ...ci cu 49 % sa le ramana si lor ceva,ca pe urma ingroasa randul saracilor(si noi suntem destui,cu venituri sub 1000 de lei,nu ne trebuie concurenta) sa auzim de bine
  • +24 (28 voturi)    
   lege de 2 bani (Vineri, 3 aprilie 2009, 13:52)

   mozzy [anonim] i-a raspuns lui dorel

   eu sunt unul din cei care are firma doar ca să poată taia o factură și să facă un contract legal.

   această lege însă mă obligă să o închid și să renunț la clienții care doresc factură. Simplu. Pentru că veniturile pe această firmă sunt sub 3000 de euro anual, ar însemna ca toți banii să se ducă la stat și la contabil. Mulțimesc, ideea este genială, nu cumpăr că e pre scumpă.

   Probabil că îmi voi deschide firmă în bulgaria sau ungaria.
   • +3 (3 voturi)    
    in sfarsit un comentariu bun (Duminică, 5 aprilie 2009, 11:53)

    paul [anonim] i-a raspuns lui mozzy

    legea cu pricina este o mare ineptie
  • -5 (11 voturi)    
   ok (Vineri, 3 aprilie 2009, 17:35)

   alex [anonim] i-a raspuns lui dorel

   Domnu Dorel,

   Eu inteleg acuma urmatorul lucru din decizia asta: ca niste firme mici vor fi impozitate indiferent de cifra de afaceri/profit etc la un minim de 6500 RON pe an.

   Acuma mergand pe principiile de micro (3% din venit impozit) inseamna ca o firma cu un venit anual de peste 215000 RON va plati oricum astia 6500 RON.

   Pe principiul de impozitare al firmelor (16% din profit) asta inseamna ca la un profit de peste 40625 RON o firma ar plati oricum astia 6500 RON.

   Cifrele de mai sus inseamna (pe zi lucratoare) un minim de 700 RON (170 EUR) cifra de afaceri si 170 RON (40 EUR) profit. Sa imi fie scuzata parerea, dar ce rost are sa ai o firma care nu genereaza macar veniturile/profiturile de mai sus? Nu e bine sa lasi forta de munca libera sa fie folosita in alta activitate mai productiva, decat sa lancezeasca intr-un capat de lume pe bani putini intr-o activitate total neproductiva???

   Eu nu prea vad nici o jumuleala (pe fata sau pe spate) pentru ca o firma de turism sau un restaurant au mai mult ca sigur cifra de afaceri sau profitul peste limitele de mai sus. Eu vad o curatire a mediului de afaceri si o migrare catre activitati productive, lucru de care nu ar trebui sa ne fie frica ba din contra.

   Toate cele bune.
   • -4 (6 voturi)    
    ai dreptate! (Vineri, 3 aprilie 2009, 18:48)

    capitalist [anonim] i-a raspuns lui alex

    pai normal! cine nu produce nici macar atat sa se apuce de agricultura!
   • +5 (7 voturi)    
    cap de pogea (Vineri, 3 aprilie 2009, 19:06)

    ALEX.DUMITRASCU [anonim] i-a raspuns lui alex

    Cum adica 'sa lasi forta de munca libera" cap de Pogea ce esti?
    Du-te dracului in somaj tu daca ai chef de libertate.
    Lasati ma forta de munca libera nu o mai tineti cu forta.
    Dobitocilor!!!
   • +4 (6 voturi)    
    aritmetica bat-o vina (Vineri, 3 aprilie 2009, 19:42)

    arici [anonim] i-a raspuns lui alex

    ma nene, suze vocabularu, daca ai o afacere (ceea ce ma indoiesc) ai stii ca aceste sume, fie IMM fie nu, se adauga intr-o coloana destul de consistenta. Adicatele, io am o firma de prestari servicii IT si pt ca in romanica cultura IT e la pamant si nu pot practica preturi reale si deci am un venit mai mic eu musai sa imi iau o linie de credit sa platesc impozit la stat. Pentru ca , maria ta matematicianu, poti avea venituri de cat spui tu insa ai uitat sa socotesti cheluieile...care nu-s mici. sa nu mai socotim contributiile angajator(pai da ca nu sunt negru si am salariile reale in cartea de munca si respect legile) si nu, nu am facturi fictive sa-mi incarc cheltuielile nejustificat, astfel, maria ta voi ajunge sa lucrez la negru sau/si sa-mi platesc angajatii la negru. e minunata masura asta, de_a_bia_o_astept...sa-mi trag ceasu
   • +4 (6 voturi)    
    N-ai treaba cu afacerile (Sâmbătă, 4 aprilie 2009, 12:57)

    Je [anonim] i-a raspuns lui alex

    Domnu' Alex,

    esti pilaf. Hai, apuca-te de o afacere cinstita de calibrul microIntreprindere si sa te vad in CATI ani ajungi la un profit constant de 40 EUR/zi, ZI DE ZI. Ai ochelari de cal si iti explic si de ce:

    Din venituri ca sa ajungi la profit trebuie sa scazi urmatoarele:

    1. Chirie spatiu birouri/productie/depozitare
    2. Salarii
    3. Cost materiale prime si materiale auxiliare
    4. Servicii conexe (contabilitate, it, telefon, internet, etc)
    5. Cost intretinere si combustibil mijloace de transport sau costuri de transport
    6. Alte taxe si impozite la stat
    7. Costuri cu reclama


    Si astea sunt doar primele sapte care imi vin in minte rapid. Nu ma mai chinui sa iti fac o socoteala insa orientativ poti sa calculezi profitul brut undeva la 10% din cifra de afaceri pentru o afacere CINSTITA si corecta. Asta ar insemna sa vinzi in FIECARE zi de 400 EUR, adica de 8400 EUR/luna. Pentru majoritatea afacerilor mici care reprezinta o sursa de venit suplimentara, aceasta cifra poate sa fie de doua sau chiar trei ori peste cifra de afaceri dintr-o luna. De aceea, acest impozit forfetar va avea ca efect imediat - INCHIDEREA MICROINTREPRINDERILOR care nu au un randament peste 9000 EUR/luna cifra de afaceri. Daca e bine sau rau, nu e treaba mea. Fiecare pentru el.
   • +4 (4 voturi)    
    vezi pe dracu (Duminică, 5 aprilie 2009, 8:20)

    Ovdiu [anonim] i-a raspuns lui alex

    O sa vezi mai putin impozit colectat, mai multi someri (ce incercam noi , adica sa nu dam nici macar un om afara se va desffinta din principiu, ca impozitul asta in unele zone este salariul unui om) si atunci sa te tii sa vezi colapsul.

    Deja gasesti tot mai greu de lucru, dar la 1000000 someri, unde o sa-ti folosesti forta de munca.
    Bugetul o fi praf dar va fi si pulbere...

    Sunt pe IT si bag in frma aprox 1000-2000 de RON lunar,in ideea ca atunci cand scot produsul va acumula "succesuri", acum sa mai dau la fiecare 3 luni niste bani aiurea???

    Trec pe negru ca nu am ce face.
    Si astept miscarile in strada care vor aparea cat de curand.
    Sa distrugeti tara bine!
   • 0 (0 voturi)    
    alex , vorbesti prostii (Luni, 6 aprilie 2009, 14:43)

    socrate [anonim] i-a raspuns lui alex

    Spui ca la 170 Euro ai 40 euro profit ! Asta inseamna 23.5 % din venit . Un magazin care cumpara zahar cu 3 ron ar trebui sa-l vanda cu 3,7 ron daca nu ar plati chirii , curent , salarii , contabil si nici TVA . Daca le pui pe astea s-ar face si 4.5 ron un kg ! Asta a fost un simplu exemplu . Uzual se merge cu 10-15% adaos comercial (deseori doar4-5%) din care urmeaza a se suporta o gramada de cheltuieli si la ce ramanea se mai scadeau 16% impozit profit si din nou din ce ramane 16% impozit dividente.

    Pana sa obtina micul patron 2-3 sute de euro
    salariu , da o gramada de bani statului.

    E falsa ideea ca cei cu pierderi nu dau nimic statului ! TVA , CAS , CASS , imp. salarii . Asta fara sa ceara sau sa-i ajute statul cu ceva .

    Unde mai pui ca macar 1 data pe an te calca Garda si indiscutabil platesti !

    Indiferent cu te-ai ocupa , cei de pe margine stiu mai bine cum trebuia facut !
  • +7 (9 voturi)    
   usurel, usurel.... (Vineri, 3 aprilie 2009, 17:40)

   banc [anonim] i-a raspuns lui dorel

   Nu va agitati! Diseara la Teleenciclopedia, va veni Boc POc si va anunta ca statul va renunta la licitatiile trucate si la toate contractele paguboase iar lucrarile vor fi date imm-urilor ca sa aiba din ce sa-si plateasca impozitele!!!

   Asta veste! Nu? Economia va dudui din nou si va merge ca unsa (cu alifie, sa nu doara) in noua era bocsesciana!!!

   Sa traiti bine!!! Muha-haha ha ha ha!!!

   Ooops... a trecut 1 aprilie! Bagajul si la aeroport fratilor!!!! Lasati-l pe Boc sa stinga lumina cand o ajunge la intrerupator ! :)
  • +8 (14 voturi)    
   Urmatoarele impozite si taxe vor fi: (Vineri, 3 aprilie 2009, 22:06)

   Otto [anonim] i-a raspuns lui dorel

   - Impozitul pe aerul respirat
   - impozitul pe bucurie
   - impozitul pe luxul de a fi bolnav
   - impozitul pe membrii familiei
   - impozitul pe plecatul la ora matinala si de varf
   - impozitul pe mersul pe jos
   - impozitul pe uitatul la televizor
   - impozitul pe accesul la informatie
   - impozitul pe cultura
   - impozitul pe educatie si pe dreptul de a invata
   - impozitul pe dreptul de munca
   - impozitul pe AVANTAJUL DE A FI ROMAN
   - impozitul pe ONOAREA DE A TRAI IN ROMANIA.
  • -2 (8 voturi)    
   Vor veni urmatoarele taxe si impozite: (Vineri, 3 aprilie 2009, 22:27)

   Otto Vintila [anonim] i-a raspuns lui dorel

   - Impozitul pe aerul respirat
   - impozitul pe bucurie
   - impozitul pe luxul de a fi bolnav
   - impozitul pe membrii familiei
   - impozitul pe plecatul la ora matinala si de varf
   - impozitul pe mersul pe jos
   - impozitul pe uitatul la televizor
   - impozitul pe accesul la informatie
   - impozitul pe cultura
   - impozitul pe educatie si pe dreptul de a invata
   - impozitul pe dreptul de munca
   - impozitul pe AVANTAJUL DE A FI ROMAN
   - impozitul pe ONOAREA DE A TRAI IN ROMANIA.
  • -1 (7 voturi)    
   vor veni urmatoarele impozite: (Vineri, 3 aprilie 2009, 22:55)

   Otto [utilizator] i-a raspuns lui dorel

   Vor veni urmatoarele taxe si impozite: (Vineri, 3 aprilie 2009, 22:27)
   Otto Vintila [anonim] i-a raspuns lui dorel
   - Impozitul pe aerul respirat
   - impozitul pe bucurie
   - impozitul pe luxul de a fi bolnav
   - impozitul pe membrii familiei
   - impozitul pe plecatul la ora matinala si de varf
   - impozitul pe mersul pe jos
   - impozitul pe uitatul la televizor
   - impozitul pe accesul la informatie
   - impozitul pe cultura
   - impozitul pe educatie si pe dreptul de a invata
   - impozitul pe dreptul de munca
   - impozitul pe AVANTAJUL DE A FI ROMAN
   - impozitul pe ONOAREA DE A TRAI IN ROMANIA.
   • +4 (4 voturi)    
    nedumerire (Sâmbătă, 4 aprilie 2009, 12:05)

    laur1 [anonim] i-a raspuns lui Otto

    Deshteptule! le mai dai astora multe idei de astea? Daca din lipsa de umor kiar le aplica?
    • +1 (1 vot)    
     Au ei oricum (Sâmbătă, 4 aprilie 2009, 20:49)

     daniel [anonim] i-a raspuns lui laur1

     Dupa cum se vede, d-astea au si ei (un bou - POGEA - arunca o piatra, iar noi uitam de vila bas-esciana - parca ar fi bantuita da vanturi, asa suna ! - si fara nici o referire la SOV care, se pare, s-a departat de afinitatile pro-prezidentiale)
   • +1 (1 vot)    
    normal (Sâmbătă, 4 aprilie 2009, 22:09)

    cosmin_iasi [utilizator] i-a raspuns lui Otto

    - Impozitul pe aerul respirat
    - impozitul pe bucurie
    - impozitul pe luxul de a fi bolnav
    - impozitul pe membrii familiei
    - impozitul pe plecatul la ora matinala si de varf
    - impozitul pe mersul pe jos
    - impozitul pe uitatul la televizor
    - impozitul pe accesul la informatie
    - impozitul pe cultura
    - impozitul pe educatie si pe dreptul de a invata
    - impozitul pe dreptul de munca
    - impozitul pe AVANTAJUL DE A FI ROMAN
    - impozitul pe ONOAREA DE A TRAI IN ROMANIA.
  • +4 (4 voturi)    
   Re (Sâmbătă, 4 aprilie 2009, 9:27)

   mihai [anonim] i-a raspuns lui dorel

   Din pacate nu avem alternative,poate Canada
  • +2 (4 voturi)    
   chiar nu putem face nimic? (Sâmbătă, 4 aprilie 2009, 18:10)

   robotzika [utilizator] i-a raspuns lui dorel

   ma intreb daca putem face ceva sa inlaturam acesti oameni incapabili de la conducerea tarii. ma refer inainte de alegeri pentru ca alegerile urmatoare le-au pierdut deja.
   nu stiu cum va simtiti voi ceilalti, dar eu una nu am cuvinte sa exprim ceea ce simt la adresa incultilor care sunt la conducerea tarii noastre. a noastre, nu a lor.
  • +2 (4 voturi)    
   asta este, ma inegresc la loc (Duminică, 5 aprilie 2009, 8:09)

   ovidiu [anonim] i-a raspuns lui dorel

   Incerc de aprox 2 ani sa fac firma sa mearga. Pana acum am bagat o gramada de bani in ea, pentru ca cred cu tarie ca-i va straluci vreodata steaua. Sa bag acum si la stat banii acestia, nu merci.
   In momentul in care baga impozitul, am inchis-o si totul la negru. Mai ales ca sunt activitati care nu lasa urma.

   Sa traiti bine!
   Pana la urma ajungem de rasul Europei.
  • 0 (2 voturi)    
   gresesti (Duminică, 5 aprilie 2009, 13:16)

   kllaus [anonim] i-a raspuns lui dorel

   o firma trebuie sa aibe de ales intre a plati un impozit si altul nu intre a plati si a nu plati deloc impozit. Nu este logic ca o firma sa functioneze 3 ani de zile fara sa plateasca niciun impozit iar apoi se desfiinteaza. La final se decapitalizeaza astfel incat nu mai este absolut nimic de recuperat.Asta este in defavoarea noastra, a cetatenilor de rand, care platim costurile de administrare a acestor firme, intrucat statul plateste functionari pentru supravegherea acestora. Se stie... ca multe firme emit facturi pana la acoperirea cheltuielilor apoi, pe diferenta, lucreaza la negru pentru a nu plati taxe. Se stie...banii din spagi si masinile bengoase nu se iau din profitul realizat si impozitat. Mai ales in vremuri de criza este necesar sa reducem taxele si sa acordam facilitati pentru firmele mari care fac investitii stabile pe zeci de ani si aduc tehnologie de varf. In acelasi timp se mareste baza de impozitare.
  • 0 (2 voturi)    
   uciderea societatilor mici (Duminică, 5 aprilie 2009, 13:25)

   IULIA [anonim] i-a raspuns lui dorel

   In opinia mea, aceasta ordonanta urmareste uciderea societatilor mici care in mare parte isi platesc impozitele si taxele, astfel ramam doar marile companii care vor detine monopolul asupra afacerilor. Poate asa e mai usor sa colecteze impozitele si taxele, fiind mai putine societati, mai usor de controlat. sunt atatea societati care nu-si platesc datoriile! Altfel, ar fi putut pune impozit pe venit pentru toate societatile (un anumit procent, de exemplu 10 % in loc de 3 %). Asa ar fi reduse cheltuielile inregistrate de societati ( sau poate nu?).
 • +19 (21 voturi)    
  inteleg (Vineri, 3 aprilie 2009, 13:14)

  mikaela82 [utilizator]

  reduceti evaziunea fiscala aplicand taxe si impozite microinteprinderilor care cel mai probabil au sub 5 angajati.
  Sunteti niste ticalosi.Cei care intr-adevar dau tunuri fiscalitatii nu sunt deloc vizati de aceasta ordonanta de urgenta.
  • +16 (16 voturi)    
   Schimbarea la macrointreprindere (Vineri, 3 aprilie 2009, 14:23)

   Wasile [utilizator] i-a raspuns lui mikaela82

   Nu-i nimic, schimbarea de la microintreprindere la macrointreprindere se poate face rapid.
   Și să vezi ce cheltuieli le trântesc eu atunci, de nu o să poată duce, cât să am profit zero mereu. Acum măcar îmi luat 3% din cifra de afaceri, atunci nu o să mai ia nimic, căci o să mă bag în economia neagră fără nici o problemă.
   Socialism, here we come!
   • +7 (7 voturi)    
    Corect (Vineri, 3 aprilie 2009, 14:49)

    George [anonim] i-a raspuns lui Wasile

    ...dar ieri-alaltaieri se spune ca vor pune impozitul asta si pentru cei ce nu scot deloc profit. Acum vad ca e vorba doar de microintreprinderi (adica acele firme care au intre 1 si 9 angajati si cifra de afaceri sub 100.000 euro pe an). Mi-e teama ca ordoananta asta sa nu fie mai detaliata. Altfel, solutia este ce spusa de tine.
   • +5 (5 voturi)    
    ntz (Vineri, 3 aprilie 2009, 20:01)

    arici [anonim] i-a raspuns lui Wasile

    alo alo ia citeste:
    Impozitul forfetar se aplica microintreprinderilor si firmelor din domeniile: tranzactii imobiliare; activitati de inchiriere si leasing; activitati de investigatii si protectie; comert cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor; comert cu ridicata, cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete; comert cu amanuntul, cu exceptia autovehiculelor si motocicletelor; hoteluri si alte facilitati de cazare; restaurante si alte activitati de servicii de alimentatie; activitati de servicii in tehnologia informatiei; activitati de servicii informatice; activitati juridice si de contabilitate; industria alimentara; fabricarea bauturilor; activitati ale directiilor (centralelor), birourilor administrative centralizate; activitati de management si de consultanta in management; activitati de arhitectura si inginerie; activitati de testari si analiza tehnica; activitati ale agentiilor turistice si a tur-operatorilor; alte servicii de rezervare si asistenta turistica; activitati de secretariat, servicii suport si alte activitati de servicii prestate in principal intreprinderilor; activitati sportive, recreative si distractive; transporturi rutiere si alte activitati de servicii.
    asa ca , vb cuiva de aci ne facem firme in Grecia si stam la plaja cu laptopu in poala si cu berea la rece si facem treaba mai buna, acolo ni e zerotv sau becali nici poc boc
    • +4 (4 voturi)    
     Mdea, am dat de dracu' (Sâmbătă, 4 aprilie 2009, 15:57)

     Wasile [utilizator] i-a raspuns lui arici

     Nici o șansă de scăpare deci... să muncim mai mult (cine mai are timp de dormit) ca să dăm bani la stat, să ținem 1,5 milioane de bugetari, milioane de pensionari (culmea, încă apți și perfect valizi, dar pensionați pe caz de boală și alte subterfugii), să ajutăm asistații sociali (ăia mulți care votează, deși nu știu altceva decât să bea alocația de stat pentru copii... și slavă domnului au mulți copii) și așa mai departe... Pentru ăștia muncesc eu și sâmbăta și duminica, din zori până seara?

     O să rămână în țara asta un milion care muncesc, și încă douăzeci de milioane care votează.
  • +4 (4 voturi)    
   Microintreprindere (Vineri, 3 aprilie 2009, 14:34)

   George [anonim] i-a raspuns lui mikaela82

   Poate ar trebui sa intelegem exact ce inseamna microintreprindere. Nu e o firma cu un singur angajat. Ala ar trebui sa fie PFA.
   Sa zicem ca am 5 angajati, la care le platesc cate 1000 RON pe luna net.
   Asta inseamna aproximativ 1500 brut sau aproximativ 1800 in total (angajator + salariat)
   1800 * 5 = 9000 RON numai pentru plata angajatilor.
   Daca mai pui si alte cheltuieli de functionare cred ca ar trebui sa ai aproximativ 18000 RON / luna venit ca sa poti functiona cat de cat normal.

   Problema este ca in Romania, administratorii de microintreprinderi mai lucreaza si la mica intelegere sau nu inregistreaza tot in contabilitate, iar finantele vor sa scoate cum necum acesti bani.

   Daca faci un calcul reiese ca activitatea minima a unei microintreprinderi ar trebui sa fie de 50.000 EUR/an pentru nu veni cu bani de acasa pentru impozit. Consider un pic cam mult. si aici sunt dezavantajati cei 2-3 angajati care au un volum mic de activitate.

   Ideea in sine mi se pare de buna, doar ca modul de aplicare e un pic aiurea. Poate ar trebui sa existe niste criterii dupa care sa se aplice (numar de angajati, venituri, etc). Poate asa florareasa de la colt o sa plateasca si ea ceva la stat.
   • +4 (4 voturi)    
    Microintreprindere e si 2 oameni dupa program (Vineri, 3 aprilie 2009, 22:15)

    radu [anonim] i-a raspuns lui George

    Si programatorul, ghidul turistic, zugravul, buticarul (cit mai este) care incearca sa faca un ban legal, ce sa faca, sa se angajeze bugetari?! Sa se inscrie la somaj?

    Cel mai probabil efectul va fi mutarea activitatilor lor la negru intr-o proportia mai mare decit pina acum.
    • 0 (0 voturi)    
     Nu stiu daca asta e solutia.. (Luni, 6 aprilie 2009, 10:23)

     blizkrieg [anonim] i-a raspuns lui radu

     Vezi ca legea 18 privind veniturile ilicite de pe vreamea lui ceasca nu s-a abrogat, asa ca ti-as sugera sa iti faci fie un micro de tip parteneriat cu mai multi meseriasi...sau pfa...si ai rezolvat problema. Nu inteleg care e tragedia...s-au va simtiti cu musca pe caciula ca nu puteti sa ciorditi mai mult?
   • +1 (1 vot)    
    Si mie mi se pare ... (Sâmbătă, 4 aprilie 2009, 20:43)

    daniel [anonim] i-a raspuns lui George

    Ce misto !!!
    Cu ce te ocupi, nene, ca in sectorul privat sigur nu esti (nu te duce ...). Daca o astfel de idee ti se pare buna, eu ies (scuze, ma duc sa fac banii pentru Pogea si, spre final, pentru Golden Spritz-ul prezidential). Taty, inainte de a scrie, ar trebui sa citesti, altfel strici degeaba niste taste (sau mai bine, pe games.ro ?!!?).
    Florareasa de la colt teoretic plateste autorizatii la "locale", impozit venit PFA - precum d-na (sau d-ra) notar Basescu; daca nu le plateste, bravo ei !
 • +6 (6 voturi)    
  ???????? (Vineri, 3 aprilie 2009, 13:14)

  ileana [anonim]

  Cum din aprilie?
  Adica daca am firma, dar nu mai lucrez pe ea, deja trebuie sa platesc retroactiv, ca nu mi-am suspendat activitatea sau inchis activitatea ( alti bani alta distractie).
  • +3 (5 voturi)    
   asa se pare (Vineri, 3 aprilie 2009, 13:40)

   roman [anonim] i-a raspuns lui ileana

   Asa se pare. Tocmai luasem pozitie si spuneam ca vor fi inchise mii de firme care stateau in asteptare , ca supape de siguranta !!!!
  • +2 (2 voturi)    
   da (Vineri, 3 aprilie 2009, 23:56)

   kk [utilizator] i-a raspuns lui ileana

   soluţia ta: falimentul şi închiderea firmei pe cheltuiala statului
 • +4 (4 voturi)    
  impozitu portocala (Vineri, 3 aprilie 2009, 13:16)

  George [anonim]

  Cea mai mare descoperire de la inventarea ,, portocalei" ???>
  Impozitului minim obligatoriu ,ar tebui introdus in statutul firmei !?
 • +9 (9 voturi)    
  calculul corect (Vineri, 3 aprilie 2009, 13:16)

  Martianul.ro [anonim]

  Deci obligat platesc 541 ron pe luna.
  In rest ramane 3% pe cifra de afaceri.
  Numai ca ma obliga Pogea sa fac afaceri de 18.000 RON / luna.

  Tare, nu ?

  Off, off, Offshore
  • +6 (6 voturi)    
   aberatie (Sâmbătă, 4 aprilie 2009, 5:12)

   mara [anonim] i-a raspuns lui Martianul.ro

   E absurd. Nu, asa ceva nu se poate, se depaseste orice limita. La ora actuala o microintreprindere care are un angajat cu un salariu net de 1000 lei trebuie obligatoriu sa faca un venit minim lunar de 2000 lei pentruca la 1000 lei pe care o dam la un angajat, stiti cu totii ca mai platim 1000 la stat.
   Cred ca sunteti de acord ,ca o firmulta cat ar fi de mica si de micro, mai plateste si alte impozite, taxe si taxulite chiar daca nu face nici un profit. Deci nu este destul. Mai trebuie, mai mult. Vor sa ne inchida dupa ce ne-au tot spus sa fim intreprinzatori, sa fim legali. Nu se poate, e absurd, e prea mult.

   de 20.000 lei pentru a-i asigura salariul.
 • +9 (9 voturi)    
  hotii (Vineri, 3 aprilie 2009, 13:16)

  ClauR [anonim]

  niste hoti si nenorociti care nu stiu cum sa ne mai fure
 • +15 (15 voturi)    
  Ar fi cea mai absurda lege! (Vineri, 3 aprilie 2009, 13:19)

  Legea Junglei [anonim]

  Ar pune capac la toate celelalte date de actualul guvern de ratati. Este clar o masura comunista si nicidecum o masura anticriza. Ba mai mult este o masura care ne baga si mai rau in rahat - vor fi foarte multe fime care se vor desfinta si se prabuseste sectoru privat. Oare cine dracu o fi propus o astfel de lege nu s-a gandit ca e mai bine sa faca ceva in functie de incasarile trimestriale ale unei firme??? Daca o anumita firma traverseaza o perioada de criza (ptr ca este criza - For God's Sake) si mai multe trimestre la rand nu are nici macar incasari de 1625, atunci firma respectiva nu are decat varianta desfintarii...Hai ca guvern mai prost n-am vazut de cand sunt!!!!
  • 0 (4 voturi)    
   lege comunista sau capitalista? (Vineri, 3 aprilie 2009, 16:39)

   mirunamara [utilizator] i-a raspuns lui Legea Junglei

   nu cumva confunzi comunismul si capitalismul, cand califici legea asta de comunista? comunismul de baza, teroretic, nu are nici in clin nici in maneca cu taxarea/ impozitarea celor care produc un banut, acolo, ca microintreprinderile. comunismul propune insa impozitarea celor bogati. ori o microintreprindere este orice, numai o sursa de bogatie nu. pari, din comentariu, a sti asta personal.
   inteleg termenul tau de "comunist" in contextul tutror relelor pe care tindem sa le asociem in romania cu dictatura comunista pe care am trait-o. dar lucrurile sunt mult mai nuantate de atat.
   • 0 (0 voturi)    
    comunismu' lu peste (Duminică, 5 aprilie 2009, 15:02)

    atreus [anonim] i-a raspuns lui mirunamara

    NU exista comunism "de baza" sau "teoretic". O chestie oricat de teoretica, (stiu asta pentru ca mai teoretician ca mine nu exista) trebuie sa corespunda realitatii, altfel nu are nici o valoare, nici macar valoare de speculatie pentru ca si aia trebuie sa se verifice pana la urma. Asa ca daca definesti comunismul intr-un fel si la contactul cu realitatea devine altceva inseamna ca definitia ta este gresita si trebuie sa se adapteze realitatii. Pana la urma realitatea este judecatorul absolut si nu exista nimic in afara realitatii. Pana la urma, du-te la chinezi si spune-le ca comunismul "teoretic" nu are nimic de-a face cu taxele si impozitele, si mai spune-le ca de fapt "teoretic" isi doreste eliminarea banilor (si toate celelalte ineptii debitate de marx & co) si vezi ce rezultate vei avea!!! Spune drept, esti filosof?
 • +9 (9 voturi)    
  http://www.infonews.ro/art_134428_Economic-Abuzul_ (Vineri, 3 aprilie 2009, 13:21)

  vasilica [anonim]

  617000 x 1500 = 925 milioane euro.
  Probabil ministrul a primit ordin sa scoata din pamant 1 miliard si asta e gaselnita lui. Cifra e prea rotunda..
 • +5 (7 voturi)    
  Modificarile la Codul Fiscal sunt aplicabile... (Vineri, 3 aprilie 2009, 13:21)

  MIHAI 2 [anonim]

  ...doar după 6 luni de la aprobare.
  Acesta este insa un ”principiu” sau o ”cutuma”
  și..... asa cum corect s-a subliniat
  in magistrala alocutiune a viitoarei Europarlamentare Elena Basescu....
  nu trebuie sa fim tributari cutumelor.
  Iar daca aia de la ”microintreprinderi”
  și-au facut deja planuri de afaceri
  care nu includeau acest nou bir,
  e treaba lor.
  Trebuiau sa consulte un clarvăzător fiscal.
  *
  Decat sa carcoteasca
  mai bine sa zica mersi ca
  inca nu s-a trecut la
  ”naționalizarea mijloacelor de producție
  și la trecerea lor in mainile oamenilor muncii
  de la orașe și sate, infratiti cu
  carturarii progresisti
  Patapievici, Cartarescu si Liiceanu”.
  • +1 (1 vot)    
   Codu' fiscal (Vineri, 3 aprilie 2009, 13:44)

   ileana [anonim] i-a raspuns lui MIHAI 2

   Asta cu Codu'Fiscal ar fi trebuit sa se aplice si maririi CAS-ului ...s-a aplicat?!?! Nu ...asa ca....
   • 0 (0 voturi)    
    CAS-ul si celelalte... (Sâmbătă, 4 aprilie 2009, 9:55)

    George [anonim] i-a raspuns lui ileana

    ...nu sunt incluse in Codul Fiscal. Acolo sunt doar impozitele care alimenteaza Bugetul de Stat (impozit pe profit, pe venit, pe dividende, accize, etc.)
 • +11 (11 voturi)    
  BOI mai sunt!!! (Vineri, 3 aprilie 2009, 13:22)

  Codruta N [utilizator]

  parca erau prea multe imm !

  dupa ce ca si asa o duc, tarash-grapish, mai bine sa le "omoare" si pe alea!!!

  un studiu de impact, cevaaa... al ordonantei?
  canci !!!

  decat sa recupereze impozitele neplatite de marlanii lor - mai bine sa distruga orice initiativa privata! daca romanii sunt tampiti si nu observa care e "motivul real" al ordonantei, inseamna ca-si merita soarta!


  • -1 (9 voturi)    
   Pai, chiar asta fac (Vineri, 3 aprilie 2009, 13:50)

   CezarN [utilizator] i-a raspuns lui Codruta N

   1. Sunt de acord cu impozitul forfetar

   2. Cred ca suma de 1500 EUR/an este prea mare pentru multe IMM-uri

   "Mârlanii lor" ce fac? Isi infiinteaza mai multe IMM-uri si muta afacerile pe bucatele pe fiecare IMM in parte pentru a plati doar 3% impozit, in asa fel incat sa plateasca la stat mult mai putin decat ar fi 16% pe profitul firmei mari. Asa vei gasi marlanasi cu o firma mai mare si 5-10 IMM-uri prin care isi deruleaza activitatea fara a plati cine stie ce impozit la stat.

   Din pacate este greu sa distingi un IMM cinstit facut de unul facut in scopul de a fenta fiscul. De aceea am spus ca suma de 1500 EUR/an este mare si risca sa loveasca in micile afaceri cinstit facute. Totusi, o afacere care nu poate produce 8-900 EUR pe an impozit mi se pare ca nu s-ar merita facuta si mai mult incurca decat descurca.
   • +3 (5 voturi)    
    vrei neaparat sa dai banii astia? (Vineri, 3 aprilie 2009, 14:36)

    andrei [anonim] i-a raspuns lui CezarN

    Am 3 angajati si am venituri cat sa-mi iasa si mie un castig e 3500ron/luna? Daca mai pune statul taxa asta eu ori ma mut la impozit pe profit si iti promit ca-s pe pierdere 7 ani de acum inainte ori inchid si las 3 oameni fara loc de munca. Eu sunt intreprinzator si tu STATUL, in loc sa ma lasi sa cresc imi dai in cap. Poate pt. o firma mai mare nu-i mult 1500EURO/luna dar pentru mine e, si daca iei bani de la mine pentru someri generand in acelasi timp alti someri...eu nu cred ca-i o solutie.
    • -4 (4 voturi)    
     Scopul (Vineri, 3 aprilie 2009, 17:26)

     Profit [anonim] i-a raspuns lui andrei

     Scopul declarat al unei firme este SA FACA PROFIT. Daca nu vrei/poti sa faci profit si esti pe pierdere 7 ani, atunci inseamna ca ai alta sursa de venit, profitabilam nu? Atunci trebuie sa desfiintezi firma pe pierdere si sa te ocupi de afacerea care iti aduce banii cu care acoperi pierderea respectiva.

     In al doilea rand, este vorba de 1500 EUR/AN, nu pe luna, iar eu m-am exprimat pentru in impozit forfetar de 800 EUR. Deci, daca afacerea ta nu produce un minim de profit-iata 500 EUR/an - atunci in mod clar trebuie desfiintata. Ca si la o banca, unde platesti un comision de gestiune a contului, si statul are niste cheltuieli cu existenta unei firme-tot felul de evidente la fisc, directia de munca, etc-care trebuie acoperite, macar alea.
     • +1 (1 vot)    
      Apreciere incorecta (Vineri, 3 aprilie 2009, 23:05)

      Cristi [anonim] i-a raspuns lui Profit

      Profitul reprezinnta restul care ramane in urma efectuarii tuturor cheltuielilor firmei. O firma poate sa aiba profit zero 10 ani fara probleme si sa creasca an de an si sa aiba zeci de angajati. O firma nu poate fi judecata dupa marimea profitului ci a cifrei de afaceri si a cheltuielilor, povestea cu profitul e relativa. Oricine poate fi angajat la propria firma si sa castige mai mult decat profitul..asa ca gandeste-te bine inainte sa postezi aberatii ca alea de mai sus
    • +1 (1 vot)    
     vezi si cei cu impozit pe profit sunt vizati (Sâmbătă, 4 aprilie 2009, 18:42)

     cozmin [anonim] i-a raspuns lui andrei

     si cei cu impozit pe profit sunt vizati ca daca nu ai impozit de plata mai mult de 0,5% din venituri, trebuie sa platesti un impozit de 0.5% din venituri.

     asa ca nu mai e scapare
   • +2 (4 voturi)    
    Nu inteleg (Vineri, 3 aprilie 2009, 16:50)

    intreprinzatoru de carton ondulat [anonim] i-a raspuns lui CezarN

    Nu inteleg de ce te deranjeaza pe tine ca nu-s in stare sa vand mai mult ? Iti iau din buzunar ? Mai era un destept pe aici zilele trecute cu ideea asta. Mai baiete, daca sunt prost si nu stiu sa conduc o afecere sa castig mai mult EU pierd, nu tu sau Pogea. Pe cine incurc ? Si in alta ordine de idei, daca un patron e bun sau prost hotareste PIATA, nu guvernul sau CezarN. Zici ca esti de acord cu impozitul forfetar. Ce ai zice sa te platesc cu salarul minim pe economie, dar statul sa-ti ia impozit pe venit echivalent salariului mediu pe economie ?
   • +2 (2 voturi)    
    nu inteleg nimic (Sâmbătă, 4 aprilie 2009, 17:08)

    Mihaela [anonim] i-a raspuns lui CezarN

    Va rog lamuriti-ma si pe mine.
    Am o micro pe care incasez 2 facturi lunar.Platesc contabilul part-time cu 500 ron pe luna(deci vreo 625 in total).Daca platesc trimestrial 1600 ron la stat, mai platesc si impozit pe dividente la sfarsitul anului?Sau asta e tot ce voi platii .Pentru ca daca platesc 550 lei pe luna impozit, plus 620 salariu +dari stat, iar masina nu o mai pot deduce (rata la leasing + asig), tot ce depaseste 1200 lei pe luna mi se va impozita cu 16%.Asa ca daca o sa castig 2000 lei/luna ,o sa platesc la stat 550+625+130=1305 lei, adica 66% impozit.Dar daca nu mai trebuie sa platesc nimic pe dividente(adica cei 6500 lei pe an+ salariul contabilului va fi tot, atunci va trebui sa incerc sa castig mai multi bani(la impozitul forfetar fara 6000 lei/luna mai bine tragi obloanele)
    • +1 (1 vot)    
     platesti cam scump contabilul (Sâmbătă, 4 aprilie 2009, 20:54)

     imago_expert_consult [anonim] i-a raspuns lui Mihaela

     Platesti cam mult 625 de lei pentru contabil. Asta daca nu iti face si curatenie la sediu. Spre exemplu, tarifele practicate de firma de contabilitate la care lucrez, sunt de 250 lei +TVA pentru microintreprinderi.
   • +3 (3 voturi)    
    Ia-l acasa (Sâmbătă, 4 aprilie 2009, 20:35)

    daniel [anonim] i-a raspuns lui CezarN

    Cum ar spune Bade : DEONTOLOGULE !
    IMM e una (Legea 346 / 2004), microintreprindere e alta (titlul IV Cod Fiscal).
    D-astia au fost de-acord si cu Baaaaa-sescu, si "vor trai bineeeeeee".
    Doamne, cati analisti in tara asta ! Si cei care au "secod job" la modul asta, cu 8-900 euro / an, ce-ar trebui sa faca, sa se angajeze militieni ? (functionari publici, deci n-au nici voie, nici nevoie de 'second job", dar merge ca exemplu)
    Dar de evaziune legala n-ai auzit, stimabile, in vasta cultura fiscala dovedita aici ?! Tocmai d-aia au aparut ofshore-uri, doar tampitii platesc (si doresc) impozite mari, bineinteles ca sectorul privat vrea sa fenteze statul - nu s-a inventat la noi treaba asta - dar ideea e sa o faca legal, adica sa dea ceva si Cezarului.
    Hai gata, merg sa muncesc, sa am de unde da impozitul anticipat / forfetar sau cum dracu s-o numi ! (hohohohoho, ca Ba-sescu !)
 • +11 (13 voturi)    
  Bravo ma! (Vineri, 3 aprilie 2009, 13:24)

  Robert Muster [anonim]

  Mai ce nazdravani sunt baietii astia de la guvern. Te crucesti nu alta. Asta e la ei program anticriza si stimularea firmelor. Bravo ma! Ati facut-o si pe asta. Primul lucru va fi sa suspend activitatea firmei. Sa vedem atunci ce impozit vor lua. Bravo! Bravo!
  1500 de euro pe an din nimic = 0000000. Deci minunat.
  • +4 (4 voturi)    
   ! (Vineri, 3 aprilie 2009, 13:47)

   ileana [anonim] i-a raspuns lui Robert Muster

   A fost primul lucru pe care l-am facut: sa vad ce implica suspendarea temporara a activitatii firmei...sa vezi hartogaraie, sa vezi taxe la Registrul Comertului ( care-i la "privat"acuma nu?)....sa vezi umblatura dracului pe la functionare publice cu curu la fel de mare ca sictirul....
   • 0 (2 voturi)    
    asa o fi (Vineri, 3 aprilie 2009, 14:18)

    Robert [anonim] i-a raspuns lui ileana

    Mai se pare ca totusi tampenia asta e deocamdata tintita catre firmele cu impozit pe venit (3% in 2009). Adica daca treci la impozit pe profit si ies pe zero nu mai platesti impozitul forfetar?
    Asa o fi ?
    Voi ce credeti?
    • +3 (3 voturi)    
     Eu cred ca... (Sâmbătă, 4 aprilie 2009, 10:05)

     George [anonim] i-a raspuns lui Robert

     ...se doreste asanarea mediului de afaceri, s-au saturat sa tot contabilizeze sute de mii de firme, ar fi mult mai usr de condus o societate cu un numar controlabil, de cateva mii, de exemplu. Atunci s-ar crea un fel de club mai restrans al oamenilor de afaceri, care ar controla perfect fenomenul economic, iar cei multi, prostimea, ar fi mult mai usor de contolat. In acest caz, legile care ar favoriza patronii s-ar adresa unui mic esantion, nu asa de multor "oameni de afaceri". Este, daca vrei, ceea ce se intampla cu bancile si firmele de asigurare, care sunt putine la numar si domina tot, inclusiv ceea ce se intampla azi, adica aceasta criza. Uite cum se dau ajutoare tocmai acelor care au creat criza!
    • +1 (1 vot)    
     platesti (Duminică, 5 aprilie 2009, 23:04)

     ileana [anonim] i-a raspuns lui Robert

     Platesti, scrie clar in proiectul de ordonanta, dar pun accent pe micro ca aia sunt cu 3 % ...
  • +9 (9 voturi)    
   putina MATEMATICA (Vineri, 3 aprilie 2009, 13:48)

   georgica [anonim] i-a raspuns lui Robert Muster

   Nu e vorba de incasari de 1650 RON. E vorbad e profit. Cum un profit poate insemna doar 10% din cifra de afaceri, rezulta o cifra minima de afaceri de 16. 500 RON corespunzatoare unui profit minim de 10% , asta in conditiile in care cheltuieli ZERO.
   Daca bietul om isi ia si el un salariu minim, plus darile la CAS, si impozite salariu, toate intra pe cheltuieli si deci scade profitul.
   In realitate multe firme sunt la limita subzistentei.

   Deci, masura este DISTRUGATOARE pentru micile intreprinderi sau cele aflate la inceput si oamenii care traiesc din aceasta activitate !

   E DISTRUGATOARE !
  • +7 (9 voturi)    
   dar ei ASTA si urmaresc!!! (Vineri, 3 aprilie 2009, 13:57)

   Codruta N [utilizator] i-a raspuns lui Robert Muster

   Sa DISPARA cat mai multe firme, care mai asigura o oarecare "independenta" - si sa ramana numai "ale lor" sa acceseze diverse fonduri!

   Nu v-ati prins? Ca doar ei stiu PRECIS ca nu vor avea cum sa colecteze cine-stie-cati bani...! >:
   • +6 (6 voturi)    
    nu este asa (Vineri, 3 aprilie 2009, 14:15)

    mikaela82 [utilizator] i-a raspuns lui Codruta N

    interesul lor este cat mai multe firme cu impozite cat mai mari.Firmele lor poate acceseaza fondurile europene dar nu platesc impozite la stat,fiindca daca nu stiai ei si cunostiintele lor sunt cei mai mari evazionisti.
    Daca pierd imm-urile in primul rand va fi distrus omul care a investit timp si bani in afacerea lui si in al doilea rand isi fac rau singuri guvernantii:mai putine imm-uri,mai putini bani la stat.Cu aceasta ordonanta o sa reziste doar cei care au profituri mari,pentru care bineinteles ca legea va fi corecta.
   • 0 (0 voturi)    
    Corect! (Sâmbătă, 4 aprilie 2009, 10:06)

    George [anonim] i-a raspuns lui Codruta N

    Asta am scris doua-trei randuri mai sus.
 • +4 (4 voturi)    
  numai cei mici (Vineri, 3 aprilie 2009, 13:28)

  Andrei [anonim]

  se mai intampla si la o firma mare sa incheie cu pierdere la ei de ce nu ne gandim ?!
  • +2 (4 voturi)    
   corect! (Vineri, 3 aprilie 2009, 14:00)

   Codruta N [utilizator] i-a raspuns lui Andrei

   De CE nu baga "impozit obligatoriu" de minimum 1 mil. euro / trim. la firmele MARI ???

   Pe alea le toooot scutesc de impozite si taxe, le amana samd...!

   Va zic eu de ce: ca sa le DISTRUGA TOTAL pe cele mici - ca mai ofereau ceva independenta - iar "noi nu dorim sa avem d-a face cu independenti, ca astia indraznesc sa deschida gura cand nu trebe"...!
 • +11 (11 voturi)    
  Cum dracu... (Vineri, 3 aprilie 2009, 13:33)

  George [anonim]

  Noi nu facem parte din UE? De ce nu se sesizeaza comisarii din UE de ce se intampla la noi? Vad ca in toata Uniunea scad dobanzile, se elimina taxe si impozite, sunt ajutati si stimulati angajatorii tocmai pentru ca sa se treaca peste aceasta criza, doar la noi se procedeaza exact invers! De ce nu iau masuri impotriva Romaniei pentru ca fac parca in ciuda Europei?
  Revenind la aceasta masura: ce vor face firmele mici, mici de tot, care au un singur angajat (de exemplu firma unui instalator) care obine atata venit cat sa isi plateasca salariul; de unde sa plateasca 16 milioane pe trimestru? Pot fi luni in care are venituri de nici 3-4 milioane. Si daca nu va plati, de unde va lua banii Fiscul?
  • +11 (11 voturi)    
   Cucu (Vineri, 3 aprilie 2009, 14:14)

   Costel [anonim] i-a raspuns lui George

   Ai dreptate...eu de cand am intrat in iarna cu constructiile, asta ar fi noiembrie, sa crap daca am facut profit (eu si cu un angajat) mai mult de 7-8 milioane pt fiecare din noi...nici salariul la contabil de 100 Ron/luna nu l-am mai platit, dar ma amana pe la vara. De unde cate 400 Ron lunar?? Adik am fost profitabil nitel pana cand se va da legea asta. Inchid tot si fac la negru, si asa pe la lucrarile publice unde e obligatorie factura nu prea am sansa ca toate licitatiile sunt furate sau imposibil de atins din cauza conditiilor impuse pt participarea la ele. Sa imi dea amenzi daca ma prind, si apoi am ajuns la concluzia ca la parnaie s-ar putea sa fie mai putin stress decat afara.Nu poti fi corect in Romania...e clar
  • +1 (1 vot)    
   Inregistrare in UE (Vineri, 3 aprilie 2009, 22:25)

   radu [anonim] i-a raspuns lui George

   Pai solutia va fi sa ne facem firma intr-o tara din UE, angajam salariatii la ei, iar in tara tinem doar activitatea. E perfect legal si in cazul asta te poate apara legislatia UE.
 • +5 (7 voturi)    
  astia is nebuni (Vineri, 3 aprilie 2009, 13:34)

  dsds [anonim]

  asta e o masura din preistoria fiscalitaii.o prostie fara limita.intelegem reducerea cheltuielior si masuri de genul , da asta i chiar stupida.
  fred flinstone si restu ar fi chiar multumiti de una ca asta.
 • +3 (5 voturi)    
  ... la noi se poate orice... la disperare! (Vineri, 3 aprilie 2009, 13:34)

  Anonim [anonim]

  Pai unde este politica de stimulare a microintreprinderilor cu acest impozit pe aer, in cazul in care firma nu functioneaza sau are activitatea redusa?! Faptul ca la nivel national acest impozit fix estimat (care este de fapt un minim) este mai mic decat este colectat este o smecherie, cei care au de platit peste vor plati oricum si cei care nu activeaza vor plati si ei.Normal este sa se calculeze doar la nivel de companie in functie de activitate. Exista undeva acest model "stimulativ" de impozitare? Ca de obicei, se fac reguli pentru exceptii!!!!!
 • +5 (5 voturi)    
  multe (Vineri, 3 aprilie 2009, 13:38)

  roman [anonim]

  Sunt multe firme mici care nu au activitate sau sunt la inceput. Unele sunt trase pe dreapta , poate spre o reactivare viitoare, ca siguranta.
  Asta ar presupune inchiderea lor fortata.
  Nu e corect. Inteleg sa dai impozit la cat castigi nu la cat nu gastigi !
 • +5 (7 voturi)    
  :( (Vineri, 3 aprilie 2009, 13:41)

  petru [anonim]

  foarte frumos "incurajeaza" libera initiativa guvernul liberalo-social. RUSINOS!!!! nu-mi vine sa vred ca se intampla asa ceva. am din ce in ce mai multe motive sa plec din tara asta de nenorociri. multi si-au facut imm-uri tocmai pentru a intra in legalitate pentru cateva facturi amarate pe care le taie pe luna. acum vor trebui sa renunte, sa se intorca la munca la negru.
 • -6 (10 voturi)    
  Corect (Vineri, 3 aprilie 2009, 13:44)

  Patron [anonim]

  Toti vorbaretii de pe forum au cumva firme !!
  Minciti pe net de dimineata pana la ora asta
  Vorbiti ca la TV numai sa sune..
  Aveti concurenti in bransa voastra care nu platesc taxe deloc fiindca sunt cu boase grele?
  I-a sa lucrati voi legal, sa platiti tot felul de taxe si unii din concurentii vostrii sa va sufle in nas. Sunt smecheri si nu platesc nimic?
  Vezi spalatorii auto, termopanisti, haine second, gogoserii,
  etc etc, lucreaza in "pierdere" de cand mama lor.
  Ideea nu-i rea, dar poate mai loveste si in cei care lucreaza cinstit
  • +8 (10 voturi)    
   ... (Vineri, 3 aprilie 2009, 13:58)

   petru [anonim] i-a raspuns lui Patron

   domnule "patron", intr-adevar am firma, domeniul de activitate e legat de internet si muncesc LEGAL. cel putin pana acum. dar ordonanta asta imi da in cap destul de serios. la un calcul simplu imi dau seama ca o buna parte din timp voi lucra pentru buget. chiar nu ma intereseaza ce fac gogoseriile si spalatoriile auto. ciudat mod de gandire aveti. probabil va permiteti sa dati mii de lei la stat. eu nu. sau poate in curand voi da la alt stat. macar acolo imi va ramane si mie ceva.
  • +4 (4 voturi)    
   patroane (Vineri, 3 aprilie 2009, 14:03)

   gica [anonim] i-a raspuns lui Patron

   Patroane barosane, nu am firma de care vorbesti dar am avut una si stiu ce zic.
   Probabil ca de acolo de sus se vede realitatea altfel , dar multe familii isi bazeaza existenta pe aceste mici firme aflate la limita existentei !

   Intelegi PATROANE ? Nu cred.
  • +5 (5 voturi)    
   vai (Vineri, 3 aprilie 2009, 14:04)

   mikaela82 [utilizator] i-a raspuns lui Patron

   Domnule Pogea ce noroc sa te avem printre noi,asa ne poti spune de ce esti prost ?Cum zicea cineva mai sus,firmele mici se inchid si atunci 1500 euro din nimic= 0 este bine?
   Si in ambitia ta de a executa ordinele si de a aduce bani la buget,ai sa constati uimit ca incasarile scad.Si pe urma o sa cada capul tau..
  • +3 (3 voturi)    
   amice esti idiot (Vineri, 3 aprilie 2009, 14:04)

   Robert [anonim] i-a raspuns lui Patron

   Solutia nu este sa distrugi imm-urile pentru ca sunt pe pierdere.

   Si ca sa intelegi mai bine despre ce e vorba imm-urile platesc impozit pe venit. Deci daca nu au venit (pentru 'patroni' adica nu taie facturi si nu incaseaza bani) platesc 3% din nimic adica 0 - dar daca mintea de gandac ar functiona si la tine, ai realiza ca un imm cu incasari zero ar trebui inchis, pentru ca oricum vor plati impozite pe salarii de la cel putin un singur angajat si nu ar fi rentabil.
   Firmele mari (de care vorbesti tu - care sunt impozitate la profit si ies cu profit pe zero) sunt fix cele care nu sufera de idiotenia asta de lege.
   Deci stai acasa daca esti prost-informat.
   Si pentru cultura ta generala impozitul pe profit este luat de la imm-uri care implinesc conditiile: >9 angajati sau cifra de afaceri > 100.000 euro pe an) sau care opteaza pentru impozitarea pe profit.
   • +1 (1 vot)    
    Ar trebui sa te informezi... (Sâmbătă, 4 aprilie 2009, 8:56)

    revoltat [anonim] i-a raspuns lui Robert

    ... mai bine inainte sa ii trimiti pe altii sa se informeze. Intr-adevar legea e aberanta, dar e cu atat mai aberanta pentru ca se adreseaza in egala masura celor care platesc impozit pe profit (inclusiv IMM-uri) cat si celor care platesc impozit pe venit (microintreprinderi). Da ai confundat microintreprinderile cu imm-urile. Dar legea afecteaza atat IMM-urile cat si microintreprinderile
    Si intr-adevar sunt multe firme care au profit mai mic 1500 euro pe an. Si chiar daca ar fi mai mare. Sa presupunem ca au 3000 de euro pe an adica 250 euro pe luna, mult mai bine decat sa fi angajat pe banii astia (au mai putin) ce sa faca? sa plateasca jumate din ei la stat? Facem 50% - 50% cu statul? Isi asuma statul riscurile unei afaceri fie ea si de 3000 euro pe an?
  • +3 (3 voturi)    
   prietene...... (Vineri, 3 aprilie 2009, 14:12)

   dsds [anonim] i-a raspuns lui Patron

   poate unii din noi chiar suntem in situatia data, si chiar ne afecteaza chiar daca mai avem si alte afaceri.
  • +2 (2 voturi)    
   Sa mori tu?! (Vineri, 3 aprilie 2009, 14:27)

   Costel [anonim] i-a raspuns lui Patron

   Pe bune? Lucram la negru?! Da ia sa vezi tu ca azi la un pret de 60 Ron totul inclus m-au refuzat cu o termoizolatie? Da de ce la primarie au pus un pret estimativ de 40 EURO/m !!!!!!! la lucrarile pe care le fac si cu banii de la guvern si de la UE???!! Pot eu sa ma apropii de licitatiile alea de 165 Ron/m ca sa dau factura?! Si atunci daca nu pot ce tre sa fac ca sa traiesc mai "legalule"?! Esti cumva vre-un fiu de primar, senator, deputat de faci totul legal? Eu mai las 20 ron din pretul lor, la aceeasi calitate si devin si eu Unul dintre voi, Ce 20?! Las 40....si oricum nu ma apropii, caci firmele care iau licitatiile dau lucrarile celor ca mine la pretul de 65 Ron/m numai ca in santierele astea mari cu controale iminente ma costa 5000 Ron cea mai mica amenda pe care o primesc, si ei iau 100 Ron numai prin pilele pe care le au...TACI DRAKU...lasa lumea sa traiasca
 • +4 (4 voturi)    
  impozit minim obligatoriu (Vineri, 3 aprilie 2009, 13:47)

  constantin [anonim]

  SCENARIU: "vand microintreprindere cu datorii platite la zi (zero in ultimele 6 luni incasari) pentru 1 (unu) RON.
 • +4 (4 voturi)    
  Nu e corect (Vineri, 3 aprilie 2009, 13:52)

  mihaela [anonim]

  nu sunt de accord cu aceasta lege
  isi bat joc de noi
  de unde sa mai scoti atatea bani .... in loc sa ne incuraje cu ceva in vremurile astea de criza...
 • +2 (2 voturi)    
  cabinetele medicale ca srl (Vineri, 3 aprilie 2009, 14:02)

  rb [anonim]

  cabinetele medicale organizate ca srl au prin lege posibiliatea de a avea un un singur obiect de activitate (un singur cod caen). in conditziile in care cjas nu permite coplata serviciilor de catre pacientzi iar decontarile sint derizorii (cca 10ron/consult, max 28 de consult pe zi) nu ai cum sa ajungi la rulajul dorit de boier pogea de 180 mil/ luna. majoritatea se-nvart pe la 10-20% din astea. asa ca va trebui sa-nchidem, sa ne reorganizam ca cmi (adica pers fizica autoriz) o gramada de bani si de acte caci trebuie sa reluam de la cap procesul de acreditare cu casa de asigurari samd. dureaza vreo doua luni in care nu putem lucra. le doresc guvernantzilor sa nu fie bolnavi. sau daca sint sa se trateze afar, (cum fac totzi de altfel). la fel si rominilor. :(
 • +5 (5 voturi)    
  voi fi primul (Vineri, 3 aprilie 2009, 14:14)

  Gicu [anonim]

  Voi fi primul care isi va inchide firma si va lucra doar la negru. Ajunge cu hotia statuluil
  • +2 (2 voturi)    
   daca o ai mica (Vineri, 3 aprilie 2009, 14:24)

   gica [anonim] i-a raspuns lui Gicu

   Draga Gica,
   daca o ai mica
   nu ai ce-i face.

   Matematica e simpla.:

   Pentru banii aia trimestrial, o firma impozabila cu 3% din Cifra afaceri trebuie sa ruleze afaceri de 48.000 RON adica 1/2 miliarde vechi

   O firma platitoare 16% impozit profit, pentru acelasi impozit fixat ar trebui teoretic sa aibe profit 10.000 RON. la un profit absolut minunat si teoretic de 10% , trebuie sa ruleze 10.000x10 adica 1 miliard vechi.

   Deci...statul in loc sa ia banii de la marii mafioti, tot de mici gainarii se tine, lasand fara subzistenta familii intregi.

   O spune un om care nu m-am imbogatit din firma de software si nici familia mea.
   Cei cu contracte la primarii si azi sunt barosani.
   • 0 (0 voturi)    
    pai iti zic eu... (Vineri, 3 aprilie 2009, 18:52)

    capitalist [anonim] i-a raspuns lui gica

    o ZI de consultanta la marile firme din Romania (si gandeste-te la marile firme de IT din lumea intreaga care sunt prezente in Romania) e taxata cu aproximativ 700 euro. Aproape 100 euro/ora...
    Asa se fac bani ;)
 • +2 (2 voturi)    
  Date insuficiente (Vineri, 3 aprilie 2009, 14:14)

  Mihai [anonim]

  Stie cineva daca e vorba doar de microintreprinderi sau si celelalte categori de societati comerciale (de ex varianta cu 16% imp pe profit)?
 • +3 (3 voturi)    
  Si eu doream sa-mi fac firma (Vineri, 3 aprilie 2009, 14:15)

  Alex [anonim]

  Cazul meu:
  Mi-am pierdut locul de munca acum 2 luni. Negasind altceva de lucru, am demarat procedurile sa-mi fac o firma, la care sa fiu si angajat. Estimam intrari pe luna de aproximativ 6000 lei, cheltuielile fiind de aproximativ 3000-3500 lei, optand pentru plata impozitului de 3%.
  Daca din banii ramasi de 2500 lei, trebuie sa mai platesc inca 1600 lei trimestrial impozit, mai bine ma las de meserie.
  Statul vrea sa-mi continuu somajul si urmatoarele 10 luni sau sa ma incurajeze sa-mi fac firma si sa platesc impozit???
  • +3 (3 voturi)    
   Trebuie sa nu faci nimic! (Vineri, 3 aprilie 2009, 15:02)

   SOJ [anonim] i-a raspuns lui Alex

   In principiu aceasta lege daca va fi votata va trebui sa elimine toti cei care vor sa faca ceva legal (cat de putin) si sa incurajeze munca si serviciile la negru.
   Deci in ultima instanta mai bine stai si iei somajul care ti se cuvine si daca poti ia si lucreaza la negru ca merita!!!
   In rest multa sanatate iti doresc ca de asta ai mai multa nevoie decat orice!
   De altfel la toti va doresc la fel multa sanatate!!!
 • +6 (6 voturi)    
  hoti la drumul mare (Vineri, 3 aprilie 2009, 14:21)

  bogdan [anonim]

  microintreprinderile mai functionau in regimul de impozit pe venit doar pina la 1 ianuarie 2010 si apoi se trecea la 16% oricum. problema este ca baietii si-au facut niste calcule si au vazut ca de aici se pot scoate niste bani buni pentru ca sint destui care cistiga bine din aceste micro (aici ma refer la multi CEO de firma si alte categorii de manageri care cistiga in jur de 2-5000EUR/luna). ceea ce nu inteleg ei este ca nu poti schimba regulile joculi in timpul acestuia.

  exista citeva solutii:
  - transformam micro in societati cu impozit pe profit si minimizam profitul cit se poate de mult prin arire cheltuielilor deductibile, evitind activitatile de constructii, restaurant, etc care sint deja propuse pentru impozitare forfetara;
  - inchidem micro si trecem pe PFA sau AF unde contabilitatea este in partida simpla si impozitul este forfetar pe estimat anticipat;
  - le dam un pic de greva fiscala si nu ne mai platim impozitele deloc, dar pentru asta trebuie sa nu mai fim atit de romani...
  - facem o intimpinare si contestam la acolo unde trebuie decizia;
  - ne organizam si iesim in strada si le lasam cite un ban pe treptele MF;

  In rest le urez "'numai de bine"acestor infometati si caricaturi de oamen! Si le mai putem baga multa carne in frigider!
  • +6 (6 voturi)    
   hoti si fumigene (Vineri, 3 aprilie 2009, 15:47)

   dan [anonim] i-a raspuns lui bogdan

   Credeam ca fumigena cu Becali este pentru a distrage atentia de la Popovicisti si Basesti dar se pare ca are legatura cu IMM-urile.

   Asa ne trebuie dk votam socialisti vopsiti care zic ca sunt de dreapta sau socialisti care sunt mai bogati decat capitalistii din vest. Traiasca FSN!

   Nu stiu cate microintreprinderi s-ar strange in fata Guvernului, dar ar merita sa fim cat mai multi. Si nu ca sa lasam un banut pe trepte ... mai bine lasam un scuipat in fruntea guvernantilor ... sa nu se deoache de asa masuri. Halal Guvern, vai de capul lor.
  • +5 (5 voturi)    
   masuri contra naturiii (Vineri, 3 aprilie 2009, 17:10)

   Dedalus [anonim] i-a raspuns lui bogdan

   Daca asa ceva trece, eu unul sigur fac reclamatie la Comisia Europeana.

   Povestea e ca in loc sa facem ceva sa crestem competitivitatea intreprinderilor (vorbesc de cele europene in general, intre care se numara acum si cele din Romania, facem ceva care sa le dea la cap.

   Datul asta la cap nu are legatura cu impozitul in sine, ci cu MOMENTUL in care se schimba:

   A) la jumatatea anului fiscal - ceea ce afecteaza toate planificarile- daca eu am contracte incheiate sau licitatii castigate si mi-am facut calculul pe 3%, trecerea pe impozitul pe profit IN MOD NEASTEPTAT ma trimite pe pierdere sau pe ingreunarea activitatii (to o pierder)
   B) In plina criza financiara- pe de o parte ajutam bancile cu miliarde de EUR, cu toate ca ele sunt cele caer s-au infruptat din plin din banii munciti de altii, de fapt, dar dam la cap cat putem... tot alora care fac banii aia!

   Domle, orice om competent, capabil si cu o oarecare dorinta de a face ceve in tara facea asa:
   a) MICSORA impozitele
   b) SCADEA persoanul administrativ
   c) reducea povara administarativa

   Un asemenea set de masuri ar fi condus la cresterea locurilor de munca si la mentinerea niveului de trai.

   Dar,,,,, NU! De ce sa facem noi asa? E muuuult mai bine dupa mintea unor hotzi care ne conduc sa jumuleasca la maxim pe aia care muncesc.
   • +1 (1 vot)    
    Unde semnez????? (Duminică, 5 aprilie 2009, 12:23)

    Ovidiu [anonim] i-a raspuns lui Dedalus

    Si ca mine inca 500 000 de oameni.

    Unde semnam???????
    • +1 (1 vot)    
     Pentru inceput... (Duminică, 5 aprilie 2009, 22:40)

     Catalin Dimofte [utilizator] i-a raspuns lui Ovidiu

     ...la anti_impozit_forfetar@yahoogroups.com.
 • +2 (2 voturi)    
  Ei gata de'amu, la munca! (Vineri, 3 aprilie 2009, 14:22)

  Robert [anonim]

  Hai copii la munca, nu mai stati pe net.
  Hai ca trebe sa faceti 18000 lei pe luna ca daca nu va ia tatuca pogea impozitul pe aer.
 • +3 (3 voturi)    
  Eu am alta idee (Vineri, 3 aprilie 2009, 14:25)

  Andy [anonim]

  Sunt 600.000 de firme. Daca vine cate un singur angajat in fata guvernului, vor fi 600.000 de oameni.
  Poate atunci domnul ministru va sta sa-i asculte.
  Daca vin cate 2 angajati...a, dar asta nu se poate, ca deja tre sa vina angajati de la stat in curand, pentru ca la privat nu vor mai fi prea multi anagajati.
 • +2 (4 voturi)    
  Bravo Basescu! La mai mare! (Vineri, 3 aprilie 2009, 14:27)

  FLORIN [anonim]

  Oare ce taxe mai inventeaza Basescu pana la sfarsitul anului ca sa adune bani pentru asfaltatorii lui preferati?
 • 0 (2 voturi)    
  eroare (Vineri, 3 aprilie 2009, 14:39)

  radu [anonim]

  Daca ar trebui sa plateasca 1500€ / an iar impozitul e de 3%, inseamna ca cifra de afaceri ar trebui sa fie 50 000€ / an. Dar la microintreprinderi exista o limita (parca 30 000€), suma peste care esti trecut la impozitarea de 16% / profit. Deci cum se poate aplica legea?

  Sau gresesc eu ceva?
  • 0 (0 voturi)    
   gresesc eu (Vineri, 3 aprilie 2009, 14:51)

   radu [anonim] i-a raspuns lui radu

   Limita e de 100 000€, deci o microintreprindere ar urma sa plateasca un impozit intre 1500€ si 3000€ anual.

   Oricum, cred ca mai mult rau decat bine ar face (din punctul de vedere al bugetului ca altfel face numai rau) deoarece multi isi vor inchide microintreprinderile cu care aveau cifra de afaceri mica si vor incasa banii la negru.
  • 0 (0 voturi)    
   100.000 EUR (Vineri, 3 aprilie 2009, 15:19)

   george [anonim] i-a raspuns lui radu

   Cifra de afaceri peste care se trece la impozitarea normala de 16% pe profie e de 100.000 EUR.

   Chestia e ca tipul asta de impozitare (microintreprindere) era oricum pus pe lista neagra de cand am aderat la UE, tocmai la cererea acesteia. De asta a si crescut valoarea impozitului, de la 2% la 2,5% si apoi la 3%. Dupa 2010 nu se mai povesteste in lege ce se intampla cu valoarea impozitului, insa probabil trebuia eliminat.

   Prin urmare, guvernantii au ales sa-si recupereze o parte din pierderile de impozit din ultimii ani si in acelasi timp sa-i faca pe cei cu micro sa si le inchida sau treaca pe profit.

   Asta e, viata e dura, dar si grea.
   • 0 (0 voturi)    
    trebuia pur si simplu sa respecte calendarul (Vineri, 3 aprilie 2009, 17:02)

    Dedalus [anonim] i-a raspuns lui george

    Nu, viata nu e dura si nici grea!

    Doar Romania a ajuns pe mana unor indivizi incompetenti si hoti.

    Asta nu e capitalism, e pur si simplu incompetenta.

    Se stia foarte bine ca din 2010 acel impozit pe venit nu va mai exista.

    Ratiunea pentru care acel impozit pe venit a fost acceptat de UE a fost tocmai caracterul sau de sprijin indirect pentru intreprinderile cele mai vulnerabile si anume cele aflate la inceputul activitatii si cele care furnizeaza bunuri si servicii pe piete locale.

    Acest impozit trebuie prin urmare sa fie cu atat mai folosit cu cat situatia economica este mai grea, nu invers...

    Nu are nici o legatura masura asta imbecila cu calendarul eliminarii impozitului pe venit. E vorba doar de ideea de a jumuli cat mai multi bani de la cei care ii produc.
 • +1 (1 vot)    
  bravo... (Vineri, 3 aprilie 2009, 14:42)

  liviu_ [utilizator]

  nu stiu cum dar noi luam masuri diametral opuse cu celelalte tari...
  toti scad impozitele ca sa incurajele economia, noi le crestem...
  bravo !!!
  pe cand un impozit pe aerul respirat? pe numarul de pasi facuti si, d c nu pe poluarea ecologica care o facem cand ne ducem la buda (desi aici as da cu cea mai mare placere 25% din "productie" statului roman...)?
 • +2 (2 voturi)    
  Fiscalitate (Vineri, 3 aprilie 2009, 14:45)

  Chat Noir [anonim]

  Offshore si adio bani dati la statul roman.
  Statul roman merita doar multa uniune europeana
  • +1 (1 vot)    
   ...si firmelor clientelare... (Vineri, 3 aprilie 2009, 16:56)

   Dedalus [anonim] i-a raspuns lui Chat Noir

   Treaba e ca nu numai statul roman "ia multa uniune europeana", ci si noi toti.

   Dobitocii astia confunda tara cu mosia lor persoanla: mulg firmele private ca sa le dea clientilor lor mai multi bani si sa incaseze ei mai multe spagi.
 • +1 (1 vot)    
  Imi fac biserica (Vineri, 3 aprilie 2009, 14:50)

  hic sunt leones [utilizator]

  si nu mai platesc nimic; vrea cineva sa-i repar ghiveta, trec in contabilitate "slujba de fericire", vrea altcineva sa-i instalez un soft, trec in contabilitate "slujba de necaz" iar cand vine statu' sa ma intrebe de ce si cum ii zic "spiritu' sa te fericeasca, mancatz'as ochi!" sau, mai simplu: ma angajez soldat/militian/frecangiu de frunze la caini si castig mai mult fara sa produc nimic.
  • +1 (1 vot)    
   corect! (Vineri, 3 aprilie 2009, 15:32)

   dude [anonim] i-a raspuns lui hic sunt leones

   Foarte corect. Dar oare de ce nu i-o fi trecut prin cap d-lui Pogea sa impoziteze preotii pentru serviciile prestate din care statul vede 0 lei impozite?
 • +2 (2 voturi)    
  Ar trebui sa fie niste exceptii (Vineri, 3 aprilie 2009, 15:02)

  Grigore [anonim]

  Ideea poate fi buna pentru a aduce niste bani la buget, insa ar trebui cel putin 1 an de la infiintare sa fie scutite firmele de prevederea asta. E greu daca nu dai niste tepe sa ajungi in primul an sa ai o cifra de afaceri mai mare de vreo 50.000 euro. Legea ii va face pe multi sa lucreze la negru sau ii va determina pe multi sa nu incerce sa inceapa o afacere. Pe termen mediu sunt convins ca veniturile la buget vor scadea.
  • +2 (2 voturi)    
   ...inlaturarea concurentilor firmelor cliente (Vineri, 3 aprilie 2009, 16:54)

   Dedalus [anonim] i-a raspuns lui Grigore

   Va scadea si capacitatea de lucru a micro-intreprinderilor, favorizand stfel firmele existente cliente ale Guvernului actual.

   De aia e vorba, inlaturarea concurentei pentru firmele capusa si cliente, stanjenite de aceste IMM-uri, micro-intrepridneri si alte asemenea, a caror capacitate de a face mai mult cu bani mai putini micsoreaza de fapt spagile pe care guvernantii le pot incasa.
 • 0 (0 voturi)    
  Nu se modifica codul fiscal ? (Vineri, 3 aprilie 2009, 15:09)

  Sandu [anonim]

  Nu se modifica codul fiscal ?
  Eu dupa cate stiu orice modificare la codul fiscal nu se aplica in anul in curs ci cu anul urmator .
  Gresesc cumva?
  • 0 (0 voturi)    
   Asa e (Vineri, 3 aprilie 2009, 17:56)

   OZ [anonim] i-a raspuns lui Sandu

   Nu gresesti, da'i doare in maciuca, asa cum l-a durut si pe motocicleanu si pe inca nu-stiu-care-cretin inaintea lui.
  • 0 (0 voturi)    
   art 4 cod fiscal - asa e (Sâmbătă, 4 aprilie 2009, 20:10)

   daniel [anonim] i-a raspuns lui Sandu

   alin 1 : "de regula", adica niciodata (cand a fost adoptat un Cod inainte de ultima luna a anului ?). Ce dracu, dar ei le scot (deci pot sa (si) le si bage !). Oricum, sper ca lucrurile sa nu ramana cum "gandesc" "maritii" - alin 2 poate fi speculat foarte bine de cei vizati, iar pana la anu' ...
  • 0 (0 voturi)    
   ba da insa (Marţi, 14 aprilie 2009, 9:13)

   hic sunt leones [utilizator] i-a raspuns lui Sandu

   tocmai de aia exista OUG, ati observat ca la o scadere a fiscalitatii apar normele de aplicare dupa juma' de an (si implicit intra in vigoare dupa juma de an) insa cand e vorba de o crestere OUG apare dotata cu di ta`ti.
 • +2 (2 voturi)    
  DESFIINTEZ AF-ul (Vineri, 3 aprilie 2009, 15:25)

  Adrian [anonim]

  Am si eu un AF (Asociatie Familiala) pe care am infiintat-o acum 2 ani. Nu am incasat decat o factura de 1700 Ron in cei doi ani. Acum o saptamana vazand ce se intampla am luat decizia de o desfiinta. Cred ca am luat o decizie buna.
  Toate masurile pe care le-a luat guvernul vor incuraja economia subterana sau la negru. In foarte scurt timp incasarile statului din taxe si impozite vor scadea dramatic.
  Statul nu intelege o chestie esentiala : ca a venit vremea sa isi reduca cheltuielile. Veniturile nu si le poate creste la infinit.
 • -1 (3 voturi)    
  e foarte corect (Vineri, 3 aprilie 2009, 15:37)

  ficlk [anonim]

  ca individ care cunoaste foarte multe micro (prin care si subsemnatul) este o masura foarte corecta...scoate la alb o mare parte din micro care ies pe foarte putin la cifra de afaceri numai pt ca patronii baga la buzunar la negru CHIAR si numai pentru a evita acel amarat de 3%....
  • +2 (2 voturi)    
   statul se imprumuta fara dob de la firme! (Vineri, 3 aprilie 2009, 16:52)

   Dedalus [anonim] i-a raspuns lui ficlk

   Fugi domle de-aici cu parerile astea!

   Este absolut imposibil sa eviti impozitul pe venit, din simplul motiv ca se calculeaza asupra facturilor emise.

   Altfel spus, singura cale de evitare ar fi vanzarea fara factura. Cine face asa ceva se expune legii penale, nicidecum fiscale, asa ca te gandesti dfe doua ori inainte de a incasa bani fara sa emiti factura....

   Plus ca masura imbecila popusa nu are a face cu evaziunea fiscala prin neemiterea de factura. Oricum, statul este obligat sa-ti returneze diferenta dintre impozitul efectiv platit si cel datorat, asa ca nimeni nu castiga nimic.

   Singurul lucru ce se atinge prin acest venit este legat de posibilele intarzieri la reurnarea impozitului platit in plus. Experienta returnarii TVA la export ne demonstreaza ca se poate intrzia si cate 6 luni- un an.

   De fapt, dorinta ascunsa din aceasta masura este ca statul sa se imprumute fara dobanda de la firmele private.
   • +2 (2 voturi)    
    se pare ca e chiar asa (Vineri, 3 aprilie 2009, 17:55)

    corbul [anonim] i-a raspuns lui Dedalus

    tb sa te gandesti ca multe din aceste firme nu vand un produs ci un serviciu. Asa ca pot foarte bine sa iti dea factura doar daca ceri in mod special. daca nu iau banii si gata. Si iti mai vin si cu textu: auzi sefu, uite te costa 100 ron + TVA dar daca ne intelegem imi dai numai 100 si uitam de factura. Nu suna cunoscuta replica?
    In plus citeam una din primele postari scrisa de mozzy. Ce inteleg eu din ea e ca si-a facut micro doar ptr cei are cer factura, dar asa si-o inchide si renunta la cei care cer factura (deduc ca nu si la cei care cer). Nu e mai simplu sa faca totul legat si poate depaseste baremu?
    • 0 (0 voturi)    
     Doaaaare (Sâmbătă, 4 aprilie 2009, 20:03)

     daniel [anonim] i-a raspuns lui corbul

     Capra vecinului are si lapte si miere la noi ?!
     Ca persoana fizica, ce te intereseaza factura ? - doar nu ai vazut unde "sunt banii dumneavoastra !"
     Nu "ciubucareala" asta va fi afectata, stimate, ci intreaga "breasla" de mici intreprinzatori - REZULTATE : munca la negru, somaj, inflatie (si eu sunt dispus sa trec "la negru", ADIO facturi !).
     In plus, stimate, micro plateau, de bine - de rau, cei 3 % si dari cel putin pentru o ora la un salariat - uite o solutie de-acum : ma fac pe profit (nu mai indeplinesc conditiile, nu mai am salariati - norme la art. 103 din Cod Fiscal), las un profit de 0,51 % din venituri, si paaaaa ! (ies mai bine, fata de 3 % si cu dari salariale).
     Poate si cheltuielile cu auto le scot prin cratiti, oale, consumabile la greu, biciclete (cu piese de schimb cat sa duca !).
     CONTEZ PE INVENTIVITATEA NOASTRA ASCUTITA IN TIMP SI VREMI (cine are idei, e invitat la postare p-aici !)
     • 0 (0 voturi)    
      Gresesti... (Sâmbătă, 4 aprilie 2009, 23:54)

      Catalin Dimofte [utilizator] i-a raspuns lui daniel

      Citeste mai bine documentul atasat, propunerea, nu doar articolul. Treaba cu minimum 6500ron anual se aplica TUTUROR -- indiferent ca-s micro, mini, midi, ca-s cu impozit pe profit etc. eci geaba te muti "pe profit", ca aia 6500 tot ii platesti.
      Ticalosia nemarginita e-n alta parte (si care in mod aproape sigur va duce frumos la un caz intr-o curte europeana, unde guvernul sigur pierde) -- anume in selectarea DOMENIILOR in care functioneaza firmele blagoslovite cu aceasta inovatie fiscala. Anume servicii, desi nu orice servicii.
      Adica, vedeti boieri dumneavoastra, daca guvernul avea asa mare nevoie de bani, dadea o lege de genul asta care sa se aplice tuturor, dar ABSOLUT tuturor. Si-atunci, daca banca X sau compania petroliera Y sau asfaltatorul Z erau pe pierdere, ii taxa dom' Pogea oricum cu 0.5% din VENITURI. Ceea ce, la o cifra de afaceri de niste miliarde de lei...
      Dar, nu se cade sa-i necajim pe cei mari. Ei au voie sa aiba pierderi si (normal) sa nu fie impozitati pe ele. Noi nu. E simplu. C-asa-i in tenis.
     • 0 (0 voturi)    
      gresit (Luni, 6 aprilie 2009, 20:09)

      corbul [anonim] i-a raspuns lui daniel

      Cum adica ce ma intereseaza factura? Esti picat in cap?? Cum naiba mai poti trage la raspundere pe cineva pentru un lucru de mantuiala daca nu ai o factura? Cum naiba mai poti beneficia de o garantie? Si faza ca ca va fi afectata toata breasla ma face sa plang. Hai ca esti simpatic. De parca in zona asta a serviciilor sunt cativa cu evaziunea si restul sunt cinstiti ....... Cat priveste diversele metode de evaziune, sunt si vor mai fi. Si vor mai fi si evazionisti care vor urla ca sistemul de sanatate e praf, si ca scoala e in rahat pana in gat. Dar pe de alta parte si statul e condus de DESCURCARETI din Romania. TU TE FACI CA PLATESTI, EI SE FAC CA TE TRATEAZA SI ITI EDUCA COPII
  • +1 (1 vot)    
   asta e super-prostie! (Vineri, 3 aprilie 2009, 17:46)

   Codruta N [utilizator] i-a raspuns lui ficlk

   Salut, mai, Boc!

   Tu zici aici ca, pentru ca organele fiscale (pt. al caror salariu, de altfel, PLATIM impozit!!!) nu sunt in stare sa recupereze impozitele datorate de firmele pe care vor EI sa le lase in pace - iar pentru asta trebuie sa li se aplice "prezumptia de vinovatie" TUTUROR???!!!

   HALAL "gandir"e bocaneasca!
 • +2 (2 voturi)    
  Votati tot PD-l! (Vineri, 3 aprilie 2009, 16:00)

  Anonim [anonim]

  Parca era partidul care se jura ca nu mareste impozitele.... Parca asta se intampla acum doua luni, cand pogea zicea ca nici vorba de asa ceva!
  Dragi Romani, munciti ca sa ingrasati pe cei care fac drumuri proaste dar facturi babane, pe cei care au contracte cu statul (parca am auzit de unul Mircea BAsescu), pe cei care au vile si masini de protocol - cate 7,8 in coloana, pe cei care ne conduc si au ridicat noi culmi ale prostiei si al nesimtirii
 • +1 (1 vot)    
  ai, n-ai treaba, platesti? (Vineri, 3 aprilie 2009, 16:03)

  otto [anonim]

  Statul nu are in mod normal dreptul sa incaseze impozite pausale si neraportate la profitul fiecarei firme in parte. Este discrimantoriu a impune un impozit minim sau maxim. In Germania, pe baza profitului fiecarei microintreprinderi din anul precedent, fiscul stabileste un impozit prezumtiv pentru anul in curs si firma il achita in avans, prin rate trimestriale.La inceputul urmatorului an calendaristic, cand se bilanteaza si se face declaratia fiscala, impozitul perceput real de fiscul german este diferenta dintre platile anticipate si impozitul final. Daca firma are profit mai mare, platile anticipate cresc, daca profitul e mai mic, avansul scade in urmatorul an. Astfel, nici intreprinzatorul, dar nici fiscul nu pierd bani.
 • +1 (1 vot)    
  Nedumerire (Vineri, 3 aprilie 2009, 16:18)

  Florin [anonim]

  Cred ca se intinde coarda prea mult!

  Cel mai corect ar fi sa se faca o corelare astfel incat microintreprinderile sa plateasca macar cei 3% impozit pe venit, chiar si in situatia in care este i pierdere.
  Astfel se pot asigura ca fiecare microintreprindere plateste un impozit minim, direct legat de dimensiunea si afacerile sale si nu este stabilit un barem arbitrar, obtinut din calcule matematice aplicate asupra nevoilor bugetului.
  • +1 (1 vot)    
   Sfat... (Sâmbătă, 4 aprilie 2009, 4:45)

   nevermind [anonim] i-a raspuns lui Florin

   Microintreprinderile PLATESC cei 3% pe venit, indiferent daca au sau nu pierdere. Inca ceva: cei 3% se aplica la venit, nu profit.

   Daca nu stii cu ce se mamanca ceva, intreaba si nu-ti da cu parerea.
   • 0 (0 voturi)    
    Subscriu (Sâmbătă, 4 aprilie 2009, 19:35)

    daniel [anonim] i-a raspuns lui nevermind

    Asa-i, aveti dreptate, dar - pentru autorul mesajului precedent Dvs - e mai usor "datu' cu parerea" decat cititul si interpretatul textelor (sunt ditamai capitolele in Codul Fiscal cu impozitul pe profit si cel pe venit).
    Deja simt ca-mi pot da si eu cu parerea despre picioarele lui Banel ! Oricum, e gratis (Apropo, unde se combate despre fotbal ?)
 • +1 (1 vot)    
  Astept proteste de strada si la noi... (Vineri, 3 aprilie 2009, 16:22)

  Lucian Stiopei [anonim]

  Interesant Franta a renuntat la acest impozit,...
  Au inceput sa ne fure cu legi.
 • 0 (0 voturi)    
  Stie cineva daca ordonanta s-a publicat (Vineri, 3 aprilie 2009, 16:41)

  SERBAN ALEXANDRU [anonim]

  aveti idee s-a publicat in monitor sau doar este o discutie?
  • +1 (1 vot)    
   vezi titlu (Vineri, 3 aprilie 2009, 16:51)

   mirel [anonim] i-a raspuns lui SERBAN ALEXANDRU

   E un proiect de ordonanta de guvern, scrie in titlul articolului. Probabil ca suntem in mijlocul dezbaterii ei publice :))
 • 0 (0 voturi)    
  P.S. (Vineri, 3 aprilie 2009, 16:43)

  otto [anonim]

  Tot despre Germania si fiscalitatea pt. microintreprinderi: in declaratia lunara sau trimestriala de impozit (ritmicitatea o stabileste fiscul, in functie de cifra de afaceri), se poate deduce imediat TVA-ul, prin sold facturi emise clientilor - facturi platite la furnizori. Astfel, MI-ul este ajutat sa isi mentina lichiditatea, caci fiscul returneaza in termen de 2 saptamani un eventual sold negativ.
  • 0 (0 voturi)    
   Te rog frumos (Vineri, 3 aprilie 2009, 17:44)

   nenea [anonim] i-a raspuns lui otto

   Te rog frumos, nu ne mai amărâ. O faci intentionat ? Nu vezi ca si asa suntem batuti de Dumnezeu ? Si tu vii si ne spui ca in Germania ti se da TVA-ul inapoi dupa 2 SAPTAMANI ?
 • +2 (2 voturi)    
  ...sa le ia ministrilor impozit anticipat pe salar (Vineri, 3 aprilie 2009, 16:45)

  Dedalus [anonim]

  Asemenea imbecili si incapabili nu cred ca a avut vreodata tara asta...

  Dupa ce ca singurele care de fapt mai produc ceva in tara asta sunt IMM-urile si micro-intrepridnerile, dupa ce ca statul le-o trage din toate directiile, incepand cu o biroctratie complet tampita si terminind cu acordarea preferentiala de contracte de stat practic NUMAI firmelor straine, mai introduce si...

  Impozitul pe ce nu ai incasat!

  Asta e cel mai tare impozit ilegal de care am auzit: impozit pe ce NU ai!

  Parca vad ca se lasa cu plangeri pe la Comisia Europeana...

  Toata Europa se chinuie sa mentina sectorul privat in functiune, noi, ca de obicei, o luam razna pe ideea ca principalul rol al statului e sa jupoaie cat mai tare firmele private, luanind banii de la aia care muncesc si dandu-i la aia care nu muncesc, dar sunt prieteni cu ministrii...
 • 0 (2 voturi)    
  vot pierdut (Vineri, 3 aprilie 2009, 17:11)

  vot pierdut [anonim]

  cu asta si cu scandalul JIJI, PDL-ul si Base tocmai au pierdut un vot. Oare conteaza?

  De votat voi vota impotriva PDL si Base. Ce fraier am putut sa fiu!
  • 0 (0 voturi)    
   Eu macar (Vineri, 3 aprilie 2009, 17:46)

   Ceateanul turmentat [anonim] i-a raspuns lui vot pierdut

   Eu macar stiu ca nu mi-am facut-o cu mana mea, adica nu i-am votat
   • 0 (0 voturi)    
    votul (Sâmbătă, 4 aprilie 2009, 20:57)

    emilper [utilizator] i-a raspuns lui Ceateanul turmentat

    Eu am votat FSN/PD/PDL din 96 incoace ... la alegerile din toamna cred ca voi vota altfel daca intra in vigoare cretinatatea asta.
  • 0 (0 voturi)    
   parca aveai de ales (Vineri, 3 aprilie 2009, 18:09)

   Alex [anonim] i-a raspuns lui vot pierdut

   un vot in minus pentru PDL si pentru Basescu... ca si cum ai avea alternative... iar daca nu te duci la vot, iar nu este bine! Avem un paradox aici.. care ne urmareste de 20 de ani!
 • +2 (2 voturi)    
  iau de la cei care muncesc pentru cei care nu munc (Vineri, 3 aprilie 2009, 17:22)

  Dedalus [anonim]

  In justificare ordonantei se vorbeste de "necesitatea e a scadea cheltuielile".

  E, ca sa scada cheltuielile, guvernul vrea sa... creasca impozitele!

  Alta prostie e faptul ca 1000 X 4 = 4000 Le/an i va plati orice micro-intreprindere, chiar daca in anul respectiv este pe pierdere. Adica, o firma cu pierderi plateste.... impozit pe pierdere!

  Daaaa... DAR- ordonanta mai prevede si salarii majorate cu... 75% pentru functionarii care lucreaza cu fonduri europene!

  Bravos, sa inteleg ca statuil ia banii de la micro-interprinderi (care lucreaza, produc) pentru a-i da unor fucntioanri (care de fapt, in majoritatea cazurilor, nu fac nimic deosebit fata de colegiii lor care lucreaza cu fonduri de la buget)?
 • 0 (0 voturi)    
  Rusine!!!! (Vineri, 3 aprilie 2009, 17:26)

  Mihai [anonim]

  nu pot sa cred in ce tara traiesc!!!
  daca si legea asta se aproba ....ma imbrac in sirena si fac poze cu toata plaja.!
 • 0 (0 voturi)    
  Hai sa facem ceva. (Vineri, 3 aprilie 2009, 17:27)

  Robert Muster [anonim]

  Mai oameni buni,
  Hai sa facem ceva.
  Petitii online, intalniri, discutii cu guvernul, ceva.
  Fiecare cum poate, sa fim auziti. Poate asa nu se aproba aceasta lege dubioasa.
  Ei incearca, noi ii lasam?

  Propun ca pana luni sa organizam ceva in sensul asta. Ce ziceti?
  Am creat adresa asta impozit_dubios@yahoo.com
  Propuneri, idei, cugetari?
  Hai!
 • +1 (1 vot)    
  strangeti bani (Vineri, 3 aprilie 2009, 17:28)

  gica [anonim]

  strangeti bani baietii sa opriti firmele. sa vedeti cat va costa expertizele si oprirea micilor firme ! sursa grasa la bugetul de stat !
  cateva salarii sunt compromise !
 • +1 (1 vot)    
  Nu sunteti sanatosi (Vineri, 3 aprilie 2009, 17:30)

  Oameni dusi [anonim]

  Doamne ce tara de k k o nu-mi vine sa cred cat de cretini sunteti.
 • +1 (1 vot)    
  IMPOZITE SI TAXE (Vineri, 3 aprilie 2009, 17:32)

  Constantin [anonim]

  PE CAND SI O TAXA PENTRU MERSUL PE JOS?
 • 0 (0 voturi)    
  impozit PFA (Vineri, 3 aprilie 2009, 17:39)

  stefan [anonim]

  Nu s-a spus nimic de PFA. Cum ramane cu impozitarea PFA-rilor ?
 • 0 (0 voturi)    
  Hai sa scriem o petitie online (Vineri, 3 aprilie 2009, 17:40)

  Robert Muster [anonim]

  Haideti sa scriem o petitie online si sa o imprastiem pe net, pe bloguri, pe hotnews, etc. Pana luni vom avea ceva semnaturi.
  Cine are experienta juridica?
  Hai sa luam initiativa!
  • 0 (0 voturi)    
   unde vrei sa trimiti ? (Vineri, 3 aprilie 2009, 18:24)

   cristi [anonim] i-a raspuns lui Robert Muster

   Unde vrei sa trimiti petitii ? Tu nu vezi cate sute de mesaje , 99% contra ?
   Crezi ca domn ministru sta si citeste hotnews?
   Am fost pe site la Minister Finante si nu am gasit nici o pagina de dezbatare publica.
   le-as fi dat linkul asta sa ia pulsul natiunii !

   La guvern la fel, nexam ! poate doar pe mail sa-l citeasca peste 1 an !
   • 0 (0 voturi)    
    in strada (Sâmbătă, 4 aprilie 2009, 21:00)

    emilper [utilizator] i-a raspuns lui cristi

    S-a iesit in strada spontan in apararea lui Base ... poate se iese in strada spontan si in apararea noastra. Ce spuneti de luni, 13 aprilie?
 • 0 (0 voturi)    
  tara de kkt (Vineri, 3 aprilie 2009, 17:59)

  vasilescu [anonim]

  ca deobicei, guvernantii gasesc solutii in jupuirea contribuabilului. niciodata, dar absolut niciodata iultimii 20 de ani nu au cautat solutii de eficientizare reala a cheltuielilor. asa isi vor permite si anul asta sa platesca km de autostrada la preturi record sau sisteme IT la preturi de 7-8 ori mai mari ca pe piata. foarte probabil vreo beizadea din preajma guvernantilor vrea si ea sa se dea in veyron asa ca trebuie gasite solutii.
  dc oamenii ar vedea ca banii sint cheltuiti cu chibzuinta si in interesul lor nu ar mai aparea asa multe bilanturi pe zero si ar creste incasarile.
 • 0 (0 voturi)    
  Doua efecte (Vineri, 3 aprilie 2009, 18:07)

  OZ [anonim]

  Eu vad doua efecte posibile (parerea mea...):
  1. Firmele vor dispare masiv, antrenand disparitia de locuri de munca, adica va creste somajul
  2. Firmele ramase, aflate aproape de limita aia de impozitare vor mari tarifele, de unde rezulta o foarte frumoasa inflatie.

  Ce kil de guvern isi doreste simultan somaj si inflatie in conditiile actuale? Sau doresc sa ne dovedeasca de fapt ca ESTE criza dar doar daca o creaza ei?
 • 0 (0 voturi)    
  Proiect de ordonanta de urgenta impozitul.... (Vineri, 3 aprilie 2009, 18:18)

  pisi [anonim]

  Asa oameni buni! Mergeti la vot. Votati si bateti-va pentru mincinosii si incompetentii care ne conduc. Din ce in ce mai rau. S-a si lansat "gaselnita" secolului : criza. Pana atunci o ducem ca pe vremea fanariotilor. Ce venituri! Avem doar dari si impozite. Din ce in ce mai mari si mai grele. Situatia romanilor imi aminteste de tabloul lui Repin : Edecari pe Volga.
 • 0 (0 voturi)    
  Pentru HOTNEWS (Vineri, 3 aprilie 2009, 18:26)

  HOT [anonim]

  Poate reuseste Hotnews sa trimita link la guvernanti sa vada si ei ce-s pe cale sa produca !
 • 0 (0 voturi)    
  ati mailuri la nasu (Vineri, 3 aprilie 2009, 18:36)

  Alexandru [anonim]

  Dati mailuri la Nasu sa faca o emisiune pe B1TV. nasul@b1tv.ro
 • +1 (1 vot)    
  votul (Vineri, 3 aprilie 2009, 18:46)

  major_ballsack [utilizator]

  Draga PDL,

  Stiu ca mai e pana la alegerile parlamentare, dar va spun de pe acum - ati pierdut votul meu, GARANTAT!

  Dupa toata retorica voastra excelenta cu ne-majorarea impozitelor, sa bagi impozit pe ce nu are o firma e o masura de o hotie si un dispret cumplit.

  Nu toti avem firmele domniilor voastre, abonate la milioane de euro bani publici. Unii dintre noi ne mai si chinuim in primii ani sa scoatem ceva - si, atentie! - in condiile acelea nu suntem niste paraziti pe spinarea statului. Cum sunteti de exemplu domniile voastre, cu vile multe si masini scumpe, la studii putine, munca si mai putina, maniere sau creier aproape de 0.

  So long!
  • 0 (0 voturi)    
   puteti da dati mailuri civilizate (Vineri, 3 aprilie 2009, 18:59)

   Alexandru [anonim] i-a raspuns lui major_ballsack

   Dati mailuri la guvern, presedentie cu linkul aici sa citeasca si ei adevarul despre Romanii care muncesc pe firme micute si dabea isi duc zilele !
   Nu injurati, suntem oameni civilizati , dati doar link-ul sa vada pulsul natiunii.

   nfo@mfinante.ro, drp@gov.ro, procetatean@presidency.ro
 • 0 (0 voturi)    
  Mafia (Vineri, 3 aprilie 2009, 19:06)

  bogdan [anonim]

  acest tip de taxe seamana ff mult cu taxele de protectie, taxe de tip mafiot. faci, nu faci, bani, platesti, vrei sa ai firma trebuie sa platesti o taxa fixa ca esti pe "teritoriul lor". acum putem vorbii clar de statul mafiot
 • 0 (0 voturi)    
  sunt cel mai mare bou ... (Vineri, 3 aprilie 2009, 19:13)

  marele patron [anonim]

  sunt cel mai mare bou ... ca nu am fost sa votez la alegeri IMPOTRIVA idiotilor astora care-s acum la putere
 • 0 (0 voturi)    
  tariceanu (Vineri, 3 aprilie 2009, 19:24)

  modrogan15 [anonim]

  daca nu fura tariceanu anu trecut acum aveam bani si nu mai era nevoie de asa ceva
  de vina sint antonescu tariceanu si patriciu
  ei trebuiesc bagati la puscarie
  • 0 (0 voturi)    
   Daca ... (Sâmbătă, 4 aprilie 2009, 19:27)

   daniel [anonim] i-a raspuns lui modrogan15

   Daca ar durea prostia, sigur s-ar auzi, chiar si pe net, vaicarelile unora !
   Asa e, de vina e si Bulevardul Magheru, D-an Piata Victoriei, pisica din colt si gaina din ograda (oricum, mai desteapta decat unii din conationalii nostrii). Sa traiasca bine (oricum, a lor e si imparatia cerurilor !)
 • +4 (4 voturi)    
  See the big picture (Vineri, 3 aprilie 2009, 19:26)

  Claudiu2s [utilizator]

  Am avut rabdare sa citesc cateva comentarii...cam jumate din ce s-a scris pana aici.

  Daca credeti ca stand aici si comentam rezolvam ceva, suntem tare tare naivi.

  Sunt student si am o firma de prestari servicii, 2 angajati.
  Luna trecuta am scos 4000 RON din care profit 1000.
  Mie imi era suficient.

  Felicitari guvernului roman. Prin aceasta masura imi distrug singurul meu venit.

  Eh, o sa la lucrez la selgros.

  Iesiti in strada oameni buni!
  • +1 (1 vot)    
   te inteleg (Vineri, 3 aprilie 2009, 19:38)

   gica [anonim] i-a raspuns lui Claudiu2s

   Te inteleg batrane !
   Si eu mi-am intretinut familia cat am putut dintr-o firma. Acum sunt angajat. Barosanii au facut bani frumosi pe bani publici !
   Ce vrei sa facem ? Am ajuns bataie de joc a mafiotilor care se plimba liberi in bolizi de lux.
   Da spiritul nu ni-l va infrange ! Trecem peste, Noi ramanem, ei vor umple groapa de gunoi a istoriei !
 • -1 (1 vot)    
  Forfetar (Vineri, 3 aprilie 2009, 19:27)

  george [anonim]

  am o firma de transport,am facut o cursa cu o masina il luna ianuarie ,una in febroarie,si una in martie: suma 800+tva din care pun numai motorina nu mai spun alceva ,200,da? imi ramane 600 de lei pe trimestru.cum pot sa dau eu la stat 1600 de lei,cand eu nu am castigat macar atat???trebuia sa il puna in functie de cat are omul de munca...asta este parerea mea.multumesc.
 • 0 (0 voturi)    
  scrieti la adresele indicate (Vineri, 3 aprilie 2009, 19:46)

  Cris F [anonim]

  Daca nu reuseste nicio asociatie sa faca un miting (scrieti la AOAR si alte patronate) macar scrieti la adresele indicate mai sus si la televiziuni, presa, etc. Trebuie sa fie multe sesizari ca sa fim luati in seama. Eu am scris si la patronate si la presa.
 • 0 (0 voturi)    
  POGEEEEA SI BOOOC (Vineri, 3 aprilie 2009, 19:48)

  Turbo [anonim]

  Va doresc sa va bucurati de microintreprinderi cat de curand. Vine curand vremea sa va maturam de pe scaunele caldute si atunci poate ajungeti sa traiti din ajutorul de somaj. Apropos, nenorocitilor, va mai decontati benzina la guvern sau e nedeductibila si la voi? CRETINILOR
 • +1 (1 vot)    
  Deci ce facem? (Vineri, 3 aprilie 2009, 19:53)

  Robert Muster [anonim]

  Au trecut deja 2 ore si nu am primit nici un mail. Chiar asa fara initiativa suntem? Pe asta se bazeaza.
  Ar trebui sa spunem clar parerea noastra despre aceste aberatii. Ar trebui sa incepem sa luam atitudine la aceste asa zise initiative ale asazisilor guvernanti (aceste palide incercari de legiuitori).
  Dar trebuie sa fim uniti (asa cum sunt si ei). Separat nu avem putere.
  Deci, cine are experienta juridica sa vedem daca putem ataca ordonanta?
  Este normal sa impuna o lege fiscala altfel decat prin codul fiscal si fara un studiu de impact?
  Haideti mai, ca daca nu o sa ne intalnim la reg comertului la suspendare de activitate.
 • +1 (1 vot)    
  pestele de cap se-npute ... (Vineri, 3 aprilie 2009, 19:59)

  nelu [anonim]

  de la inceputul anului lucrez in pierdere, bani neincasati, etc, asta ca sa pastrez niste angajati pe care i-am scolit vreo 2-3 ani.
  Pe astia ii intereseaza si altceva decat spagile si lucrarile date directionat catre firmele lor?
  Dumnezeu sa-i ajute .....
  • +1 (1 vot)    
   ...+ (Vineri, 3 aprilie 2009, 21:05)

   ileana [anonim] i-a raspuns lui nelu

   Si-ai mai si platit impozit pe facturile neincasate, ca doar traim in ROMANIA
 • +3 (3 voturi)    
  Felicitari guvernului! (Vineri, 3 aprilie 2009, 20:02)

  panadol [utilizator]

  Si tuturor imbecililor, care cred ca prin aceasta lege vor extirpa evaziunea fiscala. Prin aceasta lege tocmai s-a pus capacul tuturor firmelor foarte mici prin care se faceau cu acte prestari de servicii care in alt mod se faceau la negru. Ati rezolvat fix un rahat, veti aduce economia la nivelul de acum 10 in 10 zile, o buna parte din servicii se vor afunda din nou la negru, si o sa vedeti un mare ciuciu la colectarea bugetara. Nici de al dracului nu o sa mai fac contracte, imi bag picioarele in masurile voastre, o sa fac totul la negru, clientilor le convine de minune. Sa crapati toti si sa va faca colaps bugetul, asta va doresc, sa va tiriti pe jos ca viermii, idiotilor!
 • 0 (0 voturi)    
  taxare aberanta (Vineri, 3 aprilie 2009, 20:10)

  alegria [anonim]

  Nu cred ca e posibil sa se institue o taxa unica pt toate categoriile de IMM-uri.Eu am un magazinas la tara in care intra maxim 50 persoane,majoritatea pensionari,care cumpara paine si uneori cate o sticla de suc.Cum as putea sa dau cate 550 lei pe luna cand toata vanzarea mea este de 5000-6000 pe luna,cu un adaos de aprox 25 %,cu vanzatoare platita la minim pe economie,cu carte de munca pe 8 ore?nu mai ramane decat sa inchid magazinul si sa o trimit si pe fata aceea in somaj,iar eu sa devin muritor de foame,pt ca neavand bani sa mai platesc si pt mine cheltuielile cu asigurarile sociale,nu mi-am facut contract de munca.Si uite asa,ce bine o va duce statul,ca in loc sa ia de la mine contributiile pt salariul vanzatoarei,se va trezi cu ea ca somera,sa ii dea statul ei,ca eu magazin,paa!pacat:(
 • 0 (0 voturi)    
  impozit forfetar (Vineri, 3 aprilie 2009, 20:24)

  dana [anonim]

  Este inadmidibil.Dar guvernantii vot plati din buzunar benzina si alte cheltuieli cu autoturismele? Si ce sa mai zicem de acele cheltuieli deosebit de mari ptr intretinerea lor. Se cred zei! Ar trebui sa isi dea seama ca cu aceasta masura foarte multe firme se vor desfiinta. Eu personal asa am sa fac. Dau si cei trei salariati pe care ii am la somaj.Pana acum mi-am platit ca o idioata toate impozitele la termen. Pentru aceasta masura imbecila, statul nu va ma incasa nimic de la mine.Am sa inchid firma.Ma duc la tara.Si sa plateasca salariatilor mei somaj.
  Ar fi bine sa ajunga si la urechile lor toate aceste comentarii si pareri ale noastre.Nu suntem un popor de marionete.Nu-i putem lasa sa faca ce vor cu noi.
 • 0 (0 voturi)    
  forum (Vineri, 3 aprilie 2009, 20:26)

  alex.dumitrascu [anonim]

  Deci ce facem? (Vineri, 3 aprilie 2009, 19:53)
  Robert Muster [anonim]
  Au trecut deja 2 ore si nu am primit nici un mail. Chiar asa fara initiativa suntem? Pe asta se bazeaza

  Ba ai primit.
  www.guvernarea.ro
 • 0 (0 voturi)    
  Vai de capul nostru (Vineri, 3 aprilie 2009, 21:14)

  Mihai [anonim]

  Deci tot in boul care trage dam cu biciul!
  Sa majoreze impozitele ca solutie pentru a avea mai multi bani la buget era in stare oricine, fara sa aiba neaparat habar de economie. Se pare ca to de astia avem parte la guvernare. Cum naiba ne procopsim tot cu din astia cu un singur neuron, si ala obosit, pe post de ministri?
 • 0 (0 voturi)    
  Rusine guvernarii Basescu (Vineri, 3 aprilie 2009, 21:22)

  Daniel V [anonim]

  Rusine sa va fie guvernanti cu patru clase care nu aveti nici cele mai elementare notiuni de economie.
  In perioadele de criza este necesara o relaxare a fiscalitatii pentru a se da o gura de oxigen motorului care va va scoate din criza - intreprinderile private. Nu realizati ca punand pe butuci marea parte a IMM-urilor prin taxele voastre aberante ingrosati numarul somerilor cu peste 500.000 de noi disponibilizati care se vor adauga la cei 1.000.000 pe carei ii veti avea la finele lui 2009?
  Sa vedem pe unde va scoateti atunci camasa domnilor Poc si Hogea.
 • 0 (0 voturi)    
  ... (Vineri, 3 aprilie 2009, 21:27)

  ileana [anonim]

  Sunt in crize de isterie de azi de cand am citit prima data stirea...
  Concluzia mea este una singura: astia care au gandit si care dau aceasta ordonanta sunt numai si numai niste FUNCTIONARI PUBLICI FRUSTRATI pe ce-au vazut ei ca au "patronii".
  Acum ca nu le mai vine banu din impozite ( ca nu se mai misca nimic si n-ai pe ce plati impozit) pun IMPOZITUL PE EXISTENTA FIRMEI.
  Revin cu intrebarea : nevasta lu'Pogea e lichidator judiciar/are firma in domeniu?
 • 0 (0 voturi)    
  Romania si restul lumii (Vineri, 3 aprilie 2009, 21:56)

  pician [anonim]

  Romania - "tara tuturor handicapatilor politici". Si uite asa ne mai alegem cu un nou impozit dupa ce s-aau mai ridicat si preturile de la 1 aprilie. Ce-ar mai trebui? Impozit pe mersul pe trotuar? Taxa pe aerul pe care il respiram? Poate ne baga si o acciza pentru ca mai si traim pe pamantul tarii! Toate tarile lumii reduc preturile si micsoreaza taxele si impozitele, numai in frumoasa noastra tarisoara e pe invers. Pe timpul lui ceausescu cel putin toto romanul avea un loc de munca, agricultura si industri mergea pentru a achita datoria la FMI. Dar astia vor sa ne jupoaie de viu.Si mai ales ca acum sunt doar circa trei milioane si ceva de salariati fata de 16 milioane si jumatate inainte de 1989. M-am lamurit cu puterea actuala: acelasi gen de conducere ambigua si fara judecata. Ne vor aduce mai rau ca in 1907 sau dupa razboaie.
  • 0 (0 voturi)    
   Sunt mai multi de 3 milione (Sâmbătă, 4 aprilie 2009, 11:05)

   Cristian Negoita [anonim] i-a raspuns lui pician

   Buna dimineata pician,

   trebuie sa contrazic; sunt mai multi de 3 milioane de angajati, conform www.anofm.ro: sunt putin peste 9 milioane de angajati.

   S-ar putea insa sa fie 3 milioane in sectoru privat si 6 sa lucreze pentru stat :) ceea ce iarasi nu-i bine, ca statu nu genereaza profit, ci doar sectoru privat.
 • 0 (0 voturi)    
  Fura cu nesimtire! (Vineri, 3 aprilie 2009, 22:55)

  p8pcompany [anonim]

  La ce naiba s-au imprumuatt de miliarde de euro daca oricum ne iau banii din buzunar fara sa ne intrebe.Ciudat e ca si imprumutul ala tot pe buzunarul nostru l-au facut si sunt absolut convins ca nu se va face nimic bun cu banii aia, o sa ii imparta intre ei!Rusine!
  O sa ne muatm firmele in alte state in care initiativa privata este incurajata si chiar sprijinita, nu ca la noi doar din gura!
 • 0 (0 voturi)    
  Suspendare activitate (Vineri, 3 aprilie 2009, 23:07)

  Mario Popa [anonim]

  Si daca IMM isi suspenda activitatea?
 • 0 (0 voturi)    
  aiureala (Vineri, 3 aprilie 2009, 23:10)

  Dana [anonim]

  O firma, cit de mic ar fi profitul ei, conteaza in lantul economic si prin ce consuma: toner, hirtie, laptop, telefoane, curent etc.- marfuri care fac alte firme din sistem sa functioneze. Inchiderea firmelor mici va bloca acest lant economic, inclusiv functionarea firmelor mari, "agreate" (cele neafectate de ordonanta asta timpita).
  Ce se va intimpla cu asociatii? De ex.-cei doi soti care tin un mic magazin? Ei nu au dreptul la somaj, iar locuri de munca nu prea mai sint. Din ce se vor intretine acesti oameni? Vor fi zeci de mii in situatia asta!
  O prevedere a ordonantei pare a trece neobservata: ne-deductibilitatea cheltuielilor cu masinile! Distribuitorii de orice marfuri, brutariile care distribuie piinea cu masina proprie etc.- nu vor mai putea deduce cheltuielile cu masinile, desi ei nu pot functiona fara acele masini!
  Ordonanta contravine principiului european al liberei concurente. Pentru ca o firma de un an are un volum de vinzari mult mai mici decit o firma mai veche pe piata, totusi va fi obligata la plata acelorasi 6500 lei/an; aceasta situatie o discrimineaza fata de concurenta!
  Ordonanta asta ridica o gramada de probleme. Sper sa fie deja niste avocati nervosi care studiaza ordonanta Bocilor in raport cu legislatia comunitara.
 • 0 (0 voturi)    
  robert muster crezi ca asta-i o varianta? (Sâmbătă, 4 aprilie 2009, 0:05)

  go west [anonim]

  bun sa analizam un pic :cred ca majoritatea celor care si-au deschis o mica afacere au facut-o cu bani proveniti din munca dincolo sau din banii trimisi de neamuri (la fel ca si mine).;deci am participat la capitalizarea rahatului asta de tara..bunnn..pai sa-mi bag si sa-mi fac da nu pot sa-mi iau banii si sa ma duc dincolo sau pur si simplu sa-i pun la adapost dincolo????sau s-o iau de la capat dincolo????pai daca sor'mea si-o bagat picioarele si-a plecat dincolo cu doi copii dupa ea si-i merge de minune(da ,pe criza asta) eu trebuie sa fiu cel putin cretin sa incerc si sa sper la infinit ca kkt-ul asta de tara va merge vreodata.sa-i spuneti lu pogea ca ma .. pe statul lui romanesc(ca al meu nu mai e) si pe o anumita mustata economista. a a a si sa-i mai spuneti ca eu nu-s dispus sa platesc absolut nici un cent fata de impozitul normal pt dezmatul lor financiar.
  --Pogica vrei bani tata??la munca frate .da nu stiu cine o sa te mai angajeze,daca eu si alte citeva mii de oameni isi inchid afacerea.nasol asa-i????
 • 0 (0 voturi)    
  Vorbim aici ca niste victime!???? (Sâmbătă, 4 aprilie 2009, 0:24)

  Pintea [anonim]

  La ce ne mai foloseste mintea si bratele daca doar ne vaitam ca babele??!!
  Sunteti multi gata sa parasiti tara ca sa scapati de hoti? Dar sa le dam in cap n-ar fi mai bine?
  Dupa cum s-a scris si in comentarii anterioare, sunt si mijloace de protest.
  Acum poate intelegem de ce a fost nevoie sa elimine partidele cu mai putin de 5%, astfel nu mai au sansa sa apara altele noi, si ramanem cu hotii de la inceput.
  ... Ar fi multe de facut .....
 • 0 (0 voturi)    
  eu o inchid (Sâmbătă, 4 aprilie 2009, 0:42)

  iulian [anonim]

  eu imi inchid firma daca e asa...
 • -1 (3 voturi)    
  VOT (Sâmbătă, 4 aprilie 2009, 7:53)

  vomicius [anonim]

  Buei ,lasati impozitul , mai sint 2 rinduri de vot anul asta, ce ziceti il mai votati pe Basel sau nu ????
 • 0 (0 voturi)    
  noua taxa (Sâmbătă, 4 aprilie 2009, 9:02)

  matei_pirvu [anonim]

  Da daca imi maresc salariul pe cartea de minca la 3000 lei/luna si dupa 6 luni (timp in care nu platesc noul impozit desigur) si ma trimit pe urma singur in somaj si inchid chioscul ,ce se va intimpla???
  Si daca la fel ar proceda alti 100000 de chioscari nu ar fi mai bine, sa ne plateasca somaj si sa stam asistati????
 • 0 (0 voturi)    
  corect (Sâmbătă, 4 aprilie 2009, 10:24)

  cancescu [anonim]

  atita timp cit administratiile financiare si garda financiara nu lucreaza corect (fac controale si iau spagi imense pt a coperi furturile practicate de unii patroni) mi se pare normal. pot da exemple de firme care folosesc facturi naspa in valoare de miliarde de lei, isi deconteaza toate cheltuielile cu alimentele si bunurile cumparate strict in interes propriu, deconteaza intr-o veselie amenzile primite de la politie pt depasiri de viteza ( le place patronilor viteza mare), au o contabilitate varza (facuta dupa scopul ce-l urmaresc), nu au auzit de inventarierea anuala (macar) si multe alte incalcari ale legii. salariile de incadrare sint cele minime sau pe aproape, diferenta se da din mina. asa ca,iata,citeva exemple de evaziune fiscala.si factorii in drept nu se agita. avem si nume de comisari ai garzii financiare ce iau spaga. mai vreti? ma contactati si discutam.
  • -1 (1 vot)    
   Bravos, natiune (Sâmbătă, 4 aprilie 2009, 19:19)

   daniel [anonim] i-a raspuns lui cancescu

   Nu va suspectez ca vorbiti in cunostinta de cauza (ce-are inventarierea cu Primaria ?), e ca la fotbal, ne dam cu parerea, si-atat !
   Deci, n-avem de ce discuta - celor cu idei fixe nu le poti schimba atitudinea. Deja am zis prea mult - doar atat ar mai fi : cititi legislatie, stimate, dupa aia putem discuta (ai, apropo, daca aia cu miliardele facturi naspa vor plati cotele astea anticipate ... sa ne dati si noua exemple, dar eu zic ca din cioara nu mai scoti porumbel !)
 • +3 (3 voturi)    
  Sectorul privat obligat la profit de un stat falit (Sâmbătă, 4 aprilie 2009, 10:38)

  Toader [anonim]

  Vor fi inchise mai mult de jumatate din firme, cele mai multe desi nu ajungeau la profit, asigurau un venit legal si onorabilitatea sociala pentru persoanele angajate si intreprinzatori, alternativa care le ramane fiind sa devina someri si/sau sa lucreze la negru
  Intre firmele inchise se numara cei mai multi dintre cei care sunt in domeniul "prestari serivicii" unde oricum suntem deficitari
  Cabinetele medicale vor fi in majoritate inchise
  Tinerii si cei care vor sa inceapa o afacerenu vor mai avea curajul sa deschida o firma, stiind ca daca nu ating rapid un nivel inalt de profitabilitate, in afara de costurile si pierderile inerente la inceputul unei afaceri, trebuie sa plateasca si "impozit pe profit minim"
  Multe firme vor fi desfiintate si apoi reinfiintate in alte state vecine
  Evaziunea va fi o forma legitima de reactie, cei cinstiti se vor simti indreptatiti de aceasta agresiune sa se alature celor care deja sunt in economia neagra
 • +3 (3 voturi)    
  E o aberatie (Sâmbătă, 4 aprilie 2009, 10:48)

  Cristian Negoita [anonim]

  Ministrul asta nou este aberant. Daca marea majoritate a oamenilor nu plateste taxe, inseama ca taxele sunt prea mari. Ca sa mareasca colectarea la buget, trebuie sa 4 lucruri simple:
  1. sa MICSOREZE taxele.
  2. sa SIMPLIFICE legea fiscala - taxe clare si putine.
  3. sa INASPREASCA controlul financial - cand il prinde pe unul ca, in mod voit si indubitabil, nu-s plateste taxele, sa-l amendeze fara multe vorbe si clarificari.
  4. sa EXEMPLIFICE pe canale media cazuri de evaziune fiscala, ca ceilalti sa inteleaga ca nu-i de joaca.

  Nu trebuie, nimic mai mult.

  Ca sa nu mai zicem ca romanii au o rata de colectare foarte buna, adica sunt in genere platitori disciplinate de taxe, impozite, tare, etc si nu trebuie tratati aprioric ca niste evazionisti.

  Legea asta noua dovedeste ca MF actual e, ma scuzati, prost pur si simplu. Ca rezultat al legii, vor fi doua tipuri de intreprinzatori in romania: asistati social si evazionisti fiscali.
 • +1 (1 vot)    
  Taxare (Sâmbătă, 4 aprilie 2009, 11:00)

  La vot [anonim]

  Nu inchideti firmele solutia este de a iesi in starda si apoi de a o ataca pe cale legala.
 • +1 (1 vot)    
  taxa lui peste (Sâmbătă, 4 aprilie 2009, 11:06)

  bombo [anonim]

  dupa calculul meu poate raman cu 30-50lei
  tare nu?
 • 0 (2 voturi)    
  raspuns matei (Sâmbătă, 4 aprilie 2009, 11:17)

  gogo [anonim]

  sa stii ca nu-i de lepadat ideea.ma voi interesa.trebuie contracarati cumva hotii si borfasii astia.pe mine criza ma lasa-n fundu gol si Basescu invata economie pe spinarea mea.apropo ati vazut ce interesant se da Base cu engleza teribila cu care se face de rusine de fiecare data....nu va aduce cumva aminte de Elena Ceausescu primul academician al tarii????Base primul economist al tarii????mergeti la vot!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • +1 (1 vot)    
   amu ni ! (Sâmbătă, 4 aprilie 2009, 12:36)

   kk [utilizator] i-a raspuns lui gogo

   om mere la vot când om avea pe cine vota!
  • +2 (2 voturi)    
   si pe cine sa votam?? (Sâmbătă, 4 aprilie 2009, 12:45)

   cristina [anonim] i-a raspuns lui gogo

   ok, matei, mergem la vot; si pe cine votam??? base ne-a mintit destul, ne-am saturat de el. pe nastase cu ale lui 7 case? pe prostanacul geoana? pe crin antonescu?? nu vezi ca sunt toti la fel? cine ar putea sa scoata tara din rahatul in care au bagat-o astia? nu mai spun ca parlamentul si guvernul sunt deja stabilite, pe astea le avem pt 4 ani... presedintele nu conteaza foarte mult si, oricine ar iesi, n-are cum sa schimbe nimic....
 • +4 (4 voturi)    
  Ia d-aci dezbatere publica, Bo(c)ule (Sâmbătă, 4 aprilie 2009, 11:41)

  Undergound [anonim]

  Micutzul Poc e din nou pe felie. Hai sa-ti explic situatia mea, nea Poc: am o afacere sezoniera in turism (6 luni pe an), cu 2 angajati. Profitul pe care il estimez anul asta, dupa plata salariilor, va fi 12 000 RON, la care intentionam sa platesc cei 16%, la fel cum am facut si anul trecut. Daca din astia ii dau lui Poc si Pogea 6500, raman cu mai putin de jumatare de profit. In acest caz, nu avem alta solutie decat sa mergem underground: inchidem firma, salariatii ii dam in somaj, dar ii tinem in continuare la negru (pana la urma vor castiga mai mult decat cand erau angajati) si nici impozit pe profit nu mai platim. Credeti-ma, la nisa pe care lucrez eu, se poate face acest lucru, fara nici un fel de problema.
  Ia ganditi-va, incompetentii dreaq, cate firme mici vor face la fel si daca va mai iese calculul cu banii la buget!
 • +2 (2 voturi)    
  E corect sau nu e corect? (Sâmbătă, 4 aprilie 2009, 12:26)

  bigradu [anonim]

  In primul rand toate aceste masuri sunt luate din cauza evaziunii fiscale masive pe care o fac cei mai multi asa zisi oameni de afaceri, inclusiv multi din patronii firmelor mici si mijlocii care "isi pun pe firma" multe din cheltuielile personale: masini, excursii, haine, restaurant, etc.
  In al doilea rand sunt siderat de "eleganta" cu care toate guvernele evita sa impoziteze cei care fac tranzactii imobiliare "pe persoana fizica". Oameni precum Negoita (care are 1600 de apartamente), Becali, Boureanu, Guse si multi altii traiesc din afaceri imobiliare, facand acte de comert fara a plati TVA si impozit pe profit. Ei, sunt mai destepti si sunt protejati de guvern si au grija sa plateasca doar 2-3%. Si, prin urmare, statul ajunge sa ia masuri aberante pentru ca sa acopere gauri care ar trebui umplute din alte surse.
  Apropos de cei care platesc sute de mii de euro pe apartamente: cat platesc impozit la stat? Cred ca daca statul le-ar lua 0,5% - 1% din valoarea apartamentului celor care au cumparat apartamente in Baneasa si-ar recupera banii investiti in infrastructura intr-o perioda atat de scurta incat pana si investitorii privati ar fi invidiosi.
  • +1 (1 vot)    
   PAI SI CARE E RASPUNSUL ? (Sâmbătă, 4 aprilie 2009, 18:42)

   daniel [anonim] i-a raspuns lui bigradu

   Oamenii aia de afaceri au rol economic, social, fiscal (restul se poate gandi, ca nu doare !).
   Sa vedem ce fac "desteptii" cu mici "workeri" (individuali, angajatii la mici individuali) ce vor ramane pe-afara ?! Somaj la loc comanda : 5 %, ca pe vremuri ? SE MERGE "LA BARA DIN FATA", NENE, misto !
 • +2 (2 voturi)    
  mergeti la vot (Sâmbătă, 4 aprilie 2009, 12:27)

  mergeti la vot [anonim]

  Solutia e in partial in mainile noastre. Trebuie sa cada incompetentii!!!

  Aveti mare grija sa nu mai votati cu PDL-PSD, Base sau candidat PSD-PC!!! Votati impotriva lor!

  eu m-am trezit prea tarziu (l-am votat pe base), dar clar nu mai repet greseala!!!
 • +2 (2 voturi)    
  impozit cretin (Sâmbătă, 4 aprilie 2009, 12:37)

  cristina [anonim]

  cum ramane cu firmele nou infiintate? sa platesti 1625 lei pe trimestru cand tu de abia ai deschis firma, si la inceput merge pe pierdere? ei chiar cred ca o firma nou infiintata iese pe profit de la inceput?? asta inseamna ca cei care nu au foarte multi bani sa renunte la infiintarea unor afaceri din start! lasa ca o sa avem in tara numai afaceristi alde Becali!!
  plus ca este aberant sa ceri aceeasi suma de bani, indiferent de cifra de afaceri realizata. in stilul asta, multe firme o sa se inchida, altele o sa lucreze la negru... deci bani la bugetul de stat zero! mare realizare, pogea!! felicitari!!!
 • 0 (0 voturi)    
  si anca ceva ! (Sâmbătă, 4 aprilie 2009, 12:57)

  virgil [anonim]

  sa zicem ca platim birul , dar ei tot nu se satura , mai trimit enspe organe de control cu teme diferite care nu pleaca niciodata cu mana goala macar minimul al aplica si ala e de 1000 ron, anmultit cu vreo 3-4 organe daca ai noroc si ai puso de 11000 ron pe an , deci eu trag concluzia ca devenim sclavi in capitalism. daca boci ar sti sa faca un calcul invers plecand de la aceasta suma ar ajunge la o suma destul de mare si greu de realizat pentru un agent economic care asi desfasoara activitatea la o taraba an piata sau antru-n magazin alimentar facut din camera mare de la parter de bloc.Si daca vrea sa mai ia si un credit trebuie sa aiba profit ca altfel nu sta de vorba cu tine nici o banca etc. etc. Daca ne-am opri odata toti sa le luam casu de la gura sa vedem cu ce ni-ar tine ,ca suntem totusi foarte multi.
 • +1 (1 vot)    
  impostor (Sâmbătă, 4 aprilie 2009, 13:47)

  nevali@yahoo.com [anonim]

  daca ma doare maseaua - nu ma duc la oftalmolog; daca urc in autobuz si stiu a soferul nu are carnet cobor imediat; daca am un proces nu apelez la un mecanic; atunci cum sa accept ca un inginer metalurg specializat in falimentarea industriei siderurgice sa gestioneze finantele romastei? pogea e un impostor necalificat : sunt sute de mii de economisti (calificati) care sunt ignorati in timp ce idiotul ne obliga sa platim experti contabili sa vizeze bilantul (de ce atunci sa nu apelam la un lacatus care are aceesi probiate prof. in contabilitate ca si pogea-boc in finante)
 • 0 (0 voturi)    
  Mai m-am gandit (Sâmbătă, 4 aprilie 2009, 14:31)

  je [anonim]

  Am rumegat un pic continutul legii si am ajuns la concluzia ca dracul nu e chiar atat de negru. Cred ca ne-am inflamat de pomana. Sa analizam pe rand prevederile.

  1. Microintreprinderile din anumite domenii trebuie sa plateasca in 2009 un impozit de 3% pe cifra de afaceri dar nu mai putin de 1500 EUR (aprox. 50,000 EUR/an cifra de afaceri).

  Se stie ca pentru a fi micro trebuie sa ai minim un angajat pe care sa il platesti macar cu salariul minim.

  Scenariul 1 - esti propriul angajat. Tot platesti la stat 800 RON/luna ( = 2000 EUR + an) in schimb beneficiezi de avantajele pe care ti le ofera statul pentru ca platesti taxe care in RO sunt aproape = ZERO. In cazul acesta, daca ai o cifra de afaceri sub 50,000 eur/an, platesti la stat odata minim 2000 EUR din salariu si apoi mai platesti cei 3%. Sa zicem ca cifra de afaceri se transforma in profit pur (>90% profit) ca in cazul serviciilor de programator spre exemplu. Si sa zicem ca ai 25000 EUR/an cifra de afaceri. Atunci platesti la stat in total 2750 EUR+ dar beneficiezi de niste chestii. Statul zice acum ca trebuie sa platesti minim 1500 eur impozit pe venit deci taxele ar creste la 3500+ EUR. Dar daca ai peste 90% profit din cifra de afaceri tot iti mai raman 21000+ EUR/an. In acest caz nu prea ai ce face.

  Daca insa profitabilitatea este sub 40% din cifra de afaceri (aprox. 10000EUR profit pt. 25000 CA) - adica sa ai cheltuieli de 10000 eur/an in afara de salariul pe care ti-l dai, ajungi la egalitate cu impozitul de 16% pe profit. Poti sa treci linistit pe IMM, nu mai esti angajatul propriei firme, si platesti doar impozit de 16% pe 10000 EUR = 1600 EUR/an, ceea ce inseamna ca platesti la stat mai putin.

  Acesta este un singur caz: Micro cu venit anual sub 50000 EUR si cu autoangajare.

  Cazul 2: Micro cu 1 angajat - altul decat patronul si mai putin de 50,000 EUR/an venit. Angajatul costa oricum 10,000 EUR/an. Daca mai ai un sediu sau alte cheltuieli intri foarte usor la IMM si platesti doar 16% pe profit.
  • +1 (1 vot)    
   ? (Sâmbătă, 4 aprilie 2009, 15:05)

   a [anonim] i-a raspuns lui je

   Te-ai gandit si ce se intampla in cazul firmelor care nu sunt micro si oricum platesc deja 16% din profit, desi au venit anual sub 50 000 de euro?
  • 0 (0 voturi)    
   Cazul 1 pica (Sâmbătă, 4 aprilie 2009, 15:44)

   Berzelius [utilizator] i-a raspuns lui je

   Cazul 1 nu sta in picioare. De ce? Pai foarte simplu: nu poti fi propriul salariat daca esti administratorul firmei. Ca asociat unic al firmei, nu poti fi in acelasi timp administrator si angajat. Ca sa fii micro trebuie sa ai minim 1 (un) salariat (angajat) altul decat administratorul firmei.
   • 0 (0 voturi)    
    BA SE POATE (Sâmbătă, 4 aprilie 2009, 18:33)

    dan [anonim] i-a raspuns lui Berzelius

    Se poate (vezi ca sunt modificari destul de vechi in sensul asta la legea 31 / 90, administratorul / asociatul unic poate fi salariat, iar Codul Fiscal impune un salariat, indiferente de timpul de lucru, deci cu un minim de 600/8 = 75 RON brut, la care "darile" sunt maxim 50 ron - unitate + salariat)
    • 0 (0 voturi)    
     Detalii (Sâmbătă, 4 aprilie 2009, 20:30)

     Berzelius [utilizator] i-a raspuns lui dan

     Spune-mi te rog mai precis UNDE anume scrie in lege ca se poate ca la o microintreprindere sa fi in acelasi timp si salariat si administrator si asociat unic.
     • 0 (0 voturi)    
      Se poate in anumite conditii (Duminică, 5 aprilie 2009, 11:45)

      je [anonim] i-a raspuns lui Berzelius

      Un asociat unic poate fi angajat la propria firma, dar trebuie sa nu fie si ADMINISTRATOR UNIC ( vezi art. 196 din legea 31/1990 legea soc. comerciale - republicata in M.O. 1066/2004)
     • 0 (0 voturi)    
      Detalii (Duminică, 5 aprilie 2009, 22:32)

      Fara username [anonim] i-a raspuns lui Berzelius

      Gasesti lamuriri si citate din lege la http://www.avocatnet.ro/content/forum|displayTopicPage?topicID=20992
  • +1 (1 vot)    
   Solutia sta in manile societatii civile (Sâmbătă, 4 aprilie 2009, 16:57)

   momu.ro [anonim] i-a raspuns lui je

   @je: Frumos ai calculat tu, insa ce faci cand venitul anual este 20.000 EUR si rata de profit este cea in media nationala de 10% (media de bun simt)?

   CE se intampla daca esti microintreprindere si ai ales 16% pe profit si profitul este de 5000EUR pe an?

   Adica 5000 / 16% = 900 EUR? Tot platesti minim 1600 EUR?


   Acum totul depinde ca ONGurile si IMMurile afectate sa faca front comun si sa faca demersurile pentru a opri aparitia acestei ordonante sau macar a intarzierii aplicarii acesteia.
   • 0 (0 voturi)    
    Pai asta e (Duminică, 5 aprilie 2009, 11:42)

    je [anonim] i-a raspuns lui momu.ro

    Din textul ordonantei se intelege ca:

    (1) CA 20,000 EUR - profit 2,000 EUR/an - impozit 16% = 320 eur. 0.5% CA = 100 EUR. In cazul asta impozitul pe profit este mai mare ca 0.5% CA (vezi art. 19 din ordonanta) si impozitul ramane 320 EUR.

    (2) daca ai profit de 5000 EUR, impozitul pe profit e 800, atunci trebuie sa ai CA < 160000 EUR ca sa nu platesti impozitul forfetar (tot art. 19).
 • +1 (1 vot)    
  Cazul 3 (Sâmbătă, 4 aprilie 2009, 14:40)

  je [anonim]

  Cazul 3 - cand esti IMM sau chiar Macro si ai profit.

  Daca ai profitul < 0.5% din CA, atunci platesti impozitul minim de 1500 EUR. Cele mai afectate sunt evident IMMurile cu M-ul din mijloc, adica intreprinderile mici. Tot ce ai de facut este sa ai grija ca in cazul in care ai profitul anual mai mic de 10000 EUR, acest profit sa insemne mai mult de 0,5% din cifra de afaceri. Adica sa ai o rentabilitate mai mare de 0.5%.

  Cazul 4 - cand esti pe pierdere.

  Cand ai profit negativ, e clar ca e mai mic de 0.5% din CA si atunci trebuie sa platesti impozitul forfetar. Aici e clar ca legea e TAMPITA.

  Pe de alta parte, o firma mica nu prea isi permite sa iasa pe pierdere intr-un an. De altfel o firma mica e pusa pe butuci dupa numai 3-6 luni de pierdere. Nu se mai ajunge la finalul anului. Daca esti firma mare, si iti permiti ca un an sa iesi pe pierdere, iti permiti sa platesti si cei 1500 EUR.

  Cred ca legea vrea sa scoata bani din firmele mici care nu sunt pe pierdere dar pun cheltuieli in plus ca sa nu plateasca impozit. In cazul acesta, eu - un om cu o firma mica care se chinuie cinstit sa o creasca si sa ii creasca si profitul de la an la an, care nu deduce cheltuieli amboulea nu pot decat sa ma BUCUR!!! Pentru ca in cazul asta competitita mea va avea de suferit, nu eu. :PPP Pentru ca pe mine nu ma afecteaza legea, he, he!
  • +1 (1 vot)    
   Te-ai laudat degeaba... (Duminică, 5 aprilie 2009, 0:10)

   Catalin Dimofte [utilizator] i-a raspuns lui je

   ...cu rumegatul legii. Mai rumeg-o o data, acum insa cu atentie. NU-s decat doua pagini relevante, 5 si 6.
   Bunaoara, nu e vb de 0.5% profit din CA, ci de 0.5% IMPOZIT pe profit samd. Mai citeste pe-aici si-un comentariu relativ la cabinetele medicale si poate ca pana la urma o sa te bucuri ceva mai putin.
   • +1 (1 vot)    
    Ai dreptate (Duminică, 5 aprilie 2009, 11:38)

    je [anonim] i-a raspuns lui Catalin Dimofte

    Corect, corect - daca impozitul de 16% pe profit este mai mic de 0.5% din CA, adica daca profitul < 3% din CA.

    Pai atunci e si mai TAMPITA formularea... de unde au scos cifra de 3% din CA?
 • 0 (0 voturi)    
  patriotism (Sâmbătă, 4 aprilie 2009, 15:02)

  dumitru [anonim]

  Trebuie facut ceva si pentru stat daca vrem sa fim in Europa.Noi suntem inventivi in a ocoli fiscul asa ca salut masura chiar daca deranjeaza pe multi .Ca sa ajungem la corectitudine trebuie sa suportam si masuri mai aspre de disciplina.
 • +1 (1 vot)    
  ????? (Sâmbătă, 4 aprilie 2009, 15:39)

  Alexandra [anonim]

  Am o microintrepr. pe consultanta de afaceri. Anul trecut, 6 luni NU AM AVUT NICIUN FEL DE INCASARE, neavand contract semnat cu vreun client. Daca se aproba ordonanta ce fac? Aduc bani de acasa???? Chiar daca luni de zile nu am avut activitate????
  Chestia asta chiar nu incalca nicio lege comunitara???
  • -4 (4 voturi)    
   Cum ti-ai platit angajatul? (Sâmbătă, 4 aprilie 2009, 18:12)

   je [anonim] i-a raspuns lui Alexandra

   Daca nu ai incasat nimic din ce bani ti-ai platit angajatul? (chiar si cu salariul minim pe economie). Daca nu ai avut mai mult de 30 de zile pe nimeni angajat esti transformat automat in IMM. Nota 4 stai jos.
   • +3 (3 voturi)    
    Din banii proprii (Sâmbătă, 4 aprilie 2009, 20:34)

    Berzelius [utilizator] i-a raspuns lui je

    Din banii proprii, evident. Eu ca persoana pot imprumuta firma atata timp cat ea nu are lichiditati, pentru a putea sa-si desfasoare activitatea. Fac un act de imprumut intre mine ca persoana, respectiv firma ca entitate juridica si gata. In momentul cand firma obtine profit imi va returna imprumutul respectiv. E perfect legal si corect.
    Altfel din ce bani crezi ca-si plateste o firma angajatul daca ea a fost infiintata cu capitalul social minim (200 lei)?
    • 0 (0 voturi)    
     Cam trasa de par (Duminică, 5 aprilie 2009, 11:07)

     je [anonim] i-a raspuns lui Berzelius

     Si eu am firma si stiu ca am imprumutat la firma la inceput la greu. Ce vreau eu sa spun e ca sunt convins ca daca nu are nici o incasare timp de sase luni este oarecum ciudat sa platesti din buzunarul tau un angajat. Cred ca doamna sau domnisoara in cauza a deschis firma ca microintreprindere insa neavind nici un angajat a microintreprinderea domniei sale a devenit automat IMM, iesind de sub incidenta ordonantei in cazul in care are venituri zero, sau daca profit > 0.5%*venit.
     • 0 (0 voturi)    
      pai din bani proprii am si platit angajatul! (Duminică, 5 aprilie 2009, 12:43)

      Alexandra [anonim] i-a raspuns lui je

      Angajat care era mama, platita cu salariul minim pe economie, eu avand carte de munca la stat. In lunile cand nu aveam incasari, plateam darile ei din buzunarul propriu, ce e asa greu de inteles?
 • +1 (1 vot)    
  Felicitari Guvernantilor... (Sâmbătă, 4 aprilie 2009, 15:51)

  anti [anonim]

  Aceasta lege va duce la schimbare sintagmei "munca la negru" in "munca la roman".

  Oricum, cred ca tot noi nu punem bine problema: de ce sa ne certam pe cat trebuie sa platim impozit... 3% sau 16%?

  Nu e mai bine sa ne intrebam daca sa platim sau sa NU platim impozit? :)

  Ultimul care pleaca din tara sa stinga lumina!
 • +3 (3 voturi)    
  Noua ordine mondiala (Sâmbătă, 4 aprilie 2009, 16:09)

  sorin [anonim]

  Step 1.
  a.Trebuiesc desfiintate toate micro-afacerile. Singura susra de venit trebuie sa fie "sclav pe plantatie" la multinationale Asta se va definitiva in momentul in care vor fi permise doar platile cu cardul; atunci vor disparea si toti meseriasii, pietele, zidarii, frizerii...
  b.Singura sursa de alimente trebuiesc sa fie supermarketurile. Toate alimentele naturale trebuiesc eliminate complet din alimentatie. Vezi "codex alimentarius"
  c.Supraveghere completa a oamenilor. Deja se aplica in unele orase din tara, cum ar fi timisoara.
  Step 2.
  Vorbim peste 1-2 ani; azi nu m-ar crede nimeni.
  • 0 (0 voturi)    
   intr-adevar (Duminică, 5 aprilie 2009, 2:10)

   Claudiu2s [utilizator] i-a raspuns lui sorin

   Toata Timisoara e impanzita de camere de supraveghere.
 • 0 (0 voturi)    
  S-A REZOLVAT!!!!!!! (Sâmbătă, 4 aprilie 2009, 16:26)

  alex.dumitrascu [anonim]

  Nu va mai zbuciumati, nu va mai isterizati, am gasit eu solutia.
  Fiecare microintreprindere sa se asocieze in participatiune urgent, da urgent cu cate un institut de cercetari in pomicultura, si din participatiunea de 70% o sa aiba destui bani sa-i dea si lui Pogea maruntisul care-i lipseste.

  www.guvernarea.ro
 • +1 (1 vot)    
  pacat (Sâmbătă, 4 aprilie 2009, 16:34)

  GM [anonim]

  exista 2 prevederi
  art 18 alin 2 impozit minim pe profit = 6500 RON deci nici platitorii de impozit pe profit nu scapa
  si
  art 107 alin 2 acelasi impozit minim pt micro 1625 x 4 = 6500 ( exceptie trim II unde este 1038)
  degeaba treci la 16% ca tot acolo ajungi.
  Partea simpatica este ca de legea asta care isi propune sa-i prinda pe hoti...
  numai hotii scapa
  pana la urma, n-o sa murim de foame, e pacat ca cei mici ( cu cifre de afaceri sub 50000 RON / an) vor fi OBLIGATI sa treaca in haiducie.
  Efectul pe temen scurt si mediu va fi disparitia celorlalte impozite platite (CAS, somaj...)
  si aparitia consumatorilor de somaj....
  Daca cei ce fac asta isi dau seama ce fac .. atunci sunt diabolici, daca nu, trebuie trimisi de urgenta sa reia cursurile gimnaziale.
  Oricum saraca tara saraca
  • +1 (1 vot)    
   Eroare (Sâmbătă, 4 aprilie 2009, 18:16)

   je [anonim] i-a raspuns lui GM

   Ai uitat sa precizezi ca platesti cei 1600 Euro doar daca 16% impozit pe profit < 0.5% din cifra de afaceri - deci cu alte cuvinte daca esti pe zero sau pe pierdere. De aceea si zic ca legea e TAMPITA. Cum poti face diferenta intre cei care chiar sunt pe pierdere si cei care baga cheltuieli la greu ca sa scape de impozitul pe profit?
   • 0 (0 voturi)    
    mai vedem (Sâmbătă, 4 aprilie 2009, 19:14)

    GM [anonim] i-a raspuns lui je

    In primul rand nu cred ca legea va ramane in forma asta asa cum ai observat usor sfideaza logica sau cel putin exprimarea logica
    In al doilea rand, daca ramane asa sa vezi ce "simpatice" vor fi normele elaborate de minister care sigur vor pune MOT TAMPENIEI
    Nu e prima oara cand " nu conteaza ce scrie in lege, ci cum o interpretam NOI"
 • +1 (1 vot)    
  JOS GUVERNUL (Sâmbătă, 4 aprilie 2009, 17:03)

  Profesorul [anonim]

  Se vede ca GUVERNANTII nu au lucrat in PRIVAT niciodata
 • +1 (1 vot)    
  Bocii (Sâmbătă, 4 aprilie 2009, 17:06)

  rasa Bocilor [anonim]

  Din negurile vremii s-a nascut o rasa noua, rasa Bocilor atentie sunt foarte periculosi la guvernare.
  Sfarsit de an 2008, verificati OG 7/2006 s-au cheltuit 5 miliarde euro bani publici pe stadioane la sate. Acum vin cu impozite aberante. Pot fi exterminati prin vot.

  "Ordonanta asta ridica o gramada de probleme. Sper sa fie deja niste avocati nervosi care studiaza ordonanta Bocilor in raport cu legislatia comunitara. "
 • 0 (0 voturi)    
  dar impozit pe dividente se va mai platii ? (Sâmbătă, 4 aprilie 2009, 17:34)

  Mihaela [anonim]

  Am micro te prestari servicii medicale, si incasez 2 facturi /luna.Am un angajat part-time cu 500/luna, adica platesc peste 600 /luna.Am o masina cumparata in leasing.Deci doar plati pe luna am 2100 lei.Daca mai platesc 550 impozit forfetar,cat trabuie sa castig pe luna ca sa merite?Iar presupunand ca am intrari de 4000 lei luna,iar impozit +salariu fac 1150 lei, rata de leasing nu se mai deduce, din cei 2850 care imi raman mai platesc 16% impozit pe dividente?Sau nu mai platesc impozit pe dividente?Pentru ca la o firma mica nu prea ai ce cheltuieli sa faci, masina era cea mai mare cheltuiala.Dar rate de credit se deduc ?(ma gandesc sa iau un credit, sa platesc masina, si sa deduc creditul )
  • +1 (1 vot)    
   Desigur... (Duminică, 5 aprilie 2009, 0:18)

   Catalin Dimofte [utilizator] i-a raspuns lui Mihaela

   ...ca platiti impozit pe dividende. Niciun dubiu.
   Povestea cu creditul s-ar putea sa mearga, desi e mai probabil pana la urma ca nu. In ultima instanta si leasingul e tot un soi de credit.
 • +1 (1 vot)    
  Sa ne organizam (Sâmbătă, 4 aprilie 2009, 17:46)

  Maxx [anonim]

  Toti au patronate care sar de fund in sus cand se iau masuri care nu le convine ceva. Cei cu microintreprinderi de cine sunt reprezentati? Cine se duce la Pogea sa-i bage mintile in cap? Nimeni. In tara asta este cineva sau ceva (gen avocatul poporului, ONG-uri, si alte tampenii) care sa ne apare? Cred ca nimeni, de aceea Boc(ciu) si Pogiu ne termina. Ma gandesc ca daca inchid firma cu ce naiba platesc ratele la banca? Nu pierd numai locul de munca ci si casa. Cui ii pasa? Lui Basescu si a lui fete cu 5 case ?
 • +1 (1 vot)    
  Va multumim din suflet pentru ajutor!!!! (Sâmbătă, 4 aprilie 2009, 17:52)

  un ionescu [anonim]

  Se pare ca se vorbeste numai de microintreprinderi, inseamna ca nu ati cititi tot. Sunt doua aspecte importante (daca nu mai multe) firmele din Romania care nu fac nimic si firmele care incerca ceva. Firmele care nu fac nimic este clar ca se doreste distrugerea lor cu toate ca ceva s-a incasat de catre stat la formarea lor. Pana la urma daca vreau sa tin firma fara sa faca nimic de ce sa nu o tin, atata timp cat nu incasez nimic de ce sa platesc. (sa nu uitam si de taxa radio/TV)
  Firmele care incearca ceva sunt de doua feluri (sau chiar mai multe) Acelea care incearca pe cat posibil sa produca ceva si sa 'deie' de mancare si la alti (adica cat mai legale posibil) si cele gen dorali, nero, dragonul care nu fac mai nimic pe factura si au castigat atatia ani o gramajoara de bani fara sa plateasca nimic (nici asta nu m-ar deranja decat ca eu sunt fraierul care am facut totul cat mai aproape de legalitate) Spun cat mai aproape de legalitate pentru ca este imposibil sa fi legal 100% sau sa vrei sa fi. (te obliga legislatia super stufoasa si fara nicio logica)
  Sunt administratorul unei firme care nu este microintreprindere si ma aflu la impozitul de 16% pe profit. Anul trecut am facut o gramajoara de investitii importante pentru a dezvolta cat mai bine firma. Anul acesta nu prea ma incadram sa platesc impozit pe profit deoarece cheltuielile din anul trecut m-au adus cumva pe minus (nu va ganditi la prostii, sunt credite destul de mari) Dar acum Statul mi-a aranjat cumva sa platesc si eu indiferent de ce probleme am (sunt si in comert) sau de ce investitii am facut pentru a prospera (totodata si statul dupa urma mea). Probabil firmele de genul meu nu sunt la fel afectate ca microintreprinderile, dar daca tinem cont ca IMM-urile au o contributie de peste 50% din PIB (nu mai tin minte exact) si Statul ne ajuta cu aceste planuri de criza sunt convins 100% la anul vom mai ramane foarte putini iar statul va fi falimentar.
 • +2 (2 voturi)    
  CAT ?!!!!!!!!!!!!!!!!!????!!! (Sâmbătă, 4 aprilie 2009, 18:50)

  alin [anonim]

  Adica daca am o micro tre sa platesc pe an 6.500 lei impozit pe venit minim, adica ca si cum as avea o cifra de afaceri de 216.666 lei (peste 50.000 EUR) ?!!?!!!

  Eu cred ca e o gluma! Stirea trebuia difuzata de 1 aprilie.
 • +1 (1 vot)    
  Banda de derbedei! (Sâmbătă, 4 aprilie 2009, 20:03)

  Peter [anonim]

  Nu cred ca ar fi posibil ca cei care au "gandit" astfel de reglementare sa fie considerati zdraveni, ar trebui sa se "caute" pe la doctorii psihiatri, pentru ca nu realizeaza care va fi urmarea punerii in aplicare a unei astfel de reglementari.
  Daca ei totusi se considera intregi la cap, atunci cu parere de rau trebuie sa spun ca asta nu este decat o golanie ordinara, facuta de o banda de derbedei! Taxa de protectie, ca prin cartierele marginase, asta vor golanii astia care si-au mintit poporul ca sa puna mana pe putere.
 • +1 (1 vot)    
  mai multzi someri (Sâmbătă, 4 aprilie 2009, 20:04)

  Tiberiu [anonim]

  Una zicem alta facem! Oare s-a gandit cineva cate IMM-uri vor disparea urmare a imposibilitatii de plata a imozitelor aberante si cati someri noi vor fii?
  Definitia IMM-urilor

  " Categoria Intreprinderilor Micro, Mici si Mijlocii (IMM) este formata din intreprinderi care angajeaza mai putin de 250 de persoane si care au o cifra de afaceri anuala neta de pana la 50 de milioane de euro si/ sau detin active totale de pana la 43 de milioane de euro"
  (Fragment din Articolul 2 al anexei din Recomandarea 361/2003/CE)

  Intreprinderile micro, mici si mijlocii (IMM) joaca un rol esential in economia europeana. Ele reprezinta o sursa de abilitati antreprenoriale, inovare si creare de locuri de munca. In Uniunea Europeana extinsa la 25 de tari, aproximativ 23 de milioane de IMM-uri asigura in jur de 75 de milioane de locuri de munca si reprezinta 99% din toate intreprinderile.

  Totusi, ele sunt adeseori confruntate cu imperfectiunile pietei. IMM-urile au de multe ori dificultati in obtinerea de capital sau credite, mai ales in faza de start-up. Resursele lor limitate pot de asemenea sa reduca accesul la noi tehnologii sau inovare.

  De aceea, sprijinul pentru IMM-uri reprezinta una din prioritatile Comisiei Europene pentru cresterea economica, crearea de locuri de munca si coeziune sociala si economica.
 • +5 (5 voturi)    
  Penibil (Sâmbătă, 4 aprilie 2009, 20:19)

  Ionescu [anonim]

  Din 1996 ma chinui sa tin firma mea si in tot timpul asta cred ca am platit impozite diverse de zeci de miliarde. In tot acest timp inamicul principal nu a fost competitia asa cum este in o economie de piata... Inamicul principal a fost tot timpul sistemul legislativ idiot. Am asistat la tone de legi tampite in domeniul economic, credeam ca nimic nu ma mai poate suprinde . Si totusi cu legea asta sunt pur si simplu stupefiat, e cea mai cretina masura pe care am vazut-o. Eu nu sunt evazionist si nu sunt de acord ca toata lumea sa sufere pentru ca unii fac evaziune. E ca si cum ai propune ca deoarece se fura mult in tara asta toata lumea sa faca 3 luni de puscarie preventiv. Ce, e mult 3 luni ? Daca nu poti suporta 3 luni de puscarie inseamna ca nu poti suporta demn viata (asta ca sa parafrazez rationamentele idioate a unora de mai sus ce sustin cretino-impozitul asta). Penibil....
  • -1 (1 vot)    
   esti penibil (Luni, 6 aprilie 2009, 10:01)

   luci [anonim] i-a raspuns lui Ionescu

   in 12 ani ai platit impozite de zeci de miliarde, cum dracu esti microintreprindere? cum te poate afecta pe tine?
 • +2 (2 voturi)    
  impozit (Sâmbătă, 4 aprilie 2009, 23:25)

  gigi [anonim]

  SUNT NISTE IDIOTI , DE FAPT NU INTELEG CE ESTE MUNCA ,
 • +2 (2 voturi)    
  nu se mai poate (Sâmbătă, 4 aprilie 2009, 23:36)

  romanul [anonim]

  bai fratilor, voi nu vedeti ce ne fac astia.nu vedeti ca vor sa ne infometeze de tot.asta e cea mai cumplita treaba care vor s-o faca, se vor inchide mii de firme care cum necum cotizeaza acum la stat.nu pot sa cred ca in toate tarile europei se incurajeaza mediul privat, iar la noi il omoara.rusine sa va fie!!!cica "sa traiti bine"
 • +2 (2 voturi)    
  impozite (Duminică, 5 aprilie 2009, 0:06)

  adrian [anonim]

  dl ministru Boc a gasit o solutie excelenta pentru o alta lovitura de imagine; sunt multi cei care au impresia ca tara nu merge pentru ca unii sunt imbuibati; impresia e corecta de altfel, doar ca imbuibatii sunt chiar magarii de la putere, oricare au fost ei pana acum;
  de adus bani la buget masura asta cu impozitarea, nu va aduce; din contra, dintre cei care incercau sa iasa la suprafata vor cobora iar in economia neagra, pt a supravietui; si alte cateva sute de angajati la stat vor primi bani din tiparire in toamna, ca impozitele stranse de stat vor scadea.
  in cele din urma inflatia va fi destul de mare incat imprumuturile baietilor destepti sa merite returnate.
  poate ne explica dl Boc cu ce bani a cumparat 3800 mp de teren cu toate utilitatile si gard mare de beton intr-o localitate de langa Bucuresti numita Mogosoaia. sunt convins ca din salariul dumnealui si-a permis o proprietate de vreo 800.000 euro; sau o fi luat credit ca tot omul, cu 19% dobanda?
  oricum ar fi, daca scade performanta statului si creste inflatia, el are personal de castigat; asa ca poate sa-i faca pe plac lui Basescu cu tot felul de inventii populiste
 • +2 (2 voturi)    
  LA LUPTA (Duminică, 5 aprilie 2009, 0:28)

  Luptatorul [anonim]

  Haideti sa incepem PROTESTELE, si petitiile, de luni propunerea va fi pe site-ul Min Finante sa trimtem toti e/mailuri.
  De asemenea sunt ONG-uri care pot sa ne reprezinte.
  Cred ca cei de la Centrul de Resurse Juridice cunosc mai bine caile de atac.
 • +2 (2 voturi)    
  Guvernul nostru ... (Duminică, 5 aprilie 2009, 0:31)

  www.marketingimm.ro [utilizator]

  ... este incapabil, ca legile sa fie respectate.
  Astfel va fi mai usor adunarea baniilor ...
 • +2 (2 voturi)    
  incompetenta crasa (Duminică, 5 aprilie 2009, 5:20)

  ioan timisoara [anonim]

  se vede de la distanta ca in guvern nu e nici un economist, si ca deciziile sunt facute dupa ordin de sus.

  In primul rind trebuie ilegalizate odata pt totdeauna ordonantele de urgenta. Statutul de stat democratic este incompatibil cu legiferari prin ord de urgenta, ele nu exista in nici un stat democratic. Numai fascistii, comunistii si dictatorii legifereaza prin ordonante de urgenta. Procesul de legiferare parlamentar are un rost. Orice proiect de lege trebuie intors pe toate fetele inainte sa fie promulgat.

  Atat imp forfetar cat si cota unica in opinia mea nu au nici o ratiune de existenta. Asa cum fiecare individ e altfel sau unic, asa, chiar in mai mare masura fiecare firma e unica in felul ei. Nu exista absolut nici un motiv nici pt impozit forfetar (nicaieri in lume nu se practica) nici pt cota unica de impozitare. Nu exista nici un motiv de a baga toata lumea in aceasi oala.
 • +3 (3 voturi)    
  si cu asta... (Duminică, 5 aprilie 2009, 7:10)

  eeeuuuu [utilizator]

  ...guvernul traian boc a scos saracia din casa, a restabilit finantele romaniei, ne-a marit la toti simbria (respectiv ne-a dat-o marita) si ne-a facut pe toti fericiti, fie ca-am vrut, fie ca nu! dar daca tot si-a atins deja obiectivele guvernarii, n-ar trebui acum sa ne lase?
 • +2 (2 voturi)    
  dublare impozit (Duminică, 5 aprilie 2009, 9:04)

  expert contabil [anonim]

  Pentru Dl. Pogea:
  Orice om de bun simt stie ca impozitul pe venit in cota de 3% este onest fiind corelat cu cota de impozit pe profit astfel,
  Daca o microintreprindere are o Cifra de Afaceri de 100.000 RON plateste un impozit de 3.000 RON, (100.000 x 3% = 3.000) cinstit, corect, cu acte in regula si sta cu fruntea sus in fata lui Dumnezeu si a Organelor de control.
  Acest impozit de 3000 lei, este corelat si echivalent cu cel pe care l-ar plati si in cazul impozitului pe profit daca luam in calcul o cota de profit cinstita si de bun simt de 20% din Cifra de afaceri (100.000 x 20% = 20.000 x 16% = 3.200 lei)

  Daca luati un impozit de 6.500 RON inseamna ca aplicati o cota dubla de 32,5% la aceeasi cota onesta de profit (6.500 / 20.000 = 32,5%).
  Nu va sfiiti, spuneti ca dublati impozitele, ca tot e mare criza si ati promis sprijin pentru agentii economici.

  Dle. Pogea !
  O microintreprindere care face o Cifra de afaceri de 100.000 RON nu trebuie desconsiderata credeti-ma, microintreprinderea are cel putin un salariat la care da salar in medie 1000 net iar la stat mai da inca 1000 tot net.

  Din cele 8 microintreprinderi la care microintreprintreprinderea noastra tine evidenta contabila, nici una nu va merge mai departe.

  Cu respect,
 • +3 (3 voturi)    
  la trecut (Duminică, 5 aprilie 2009, 9:22)

  la trecut [anonim]

  Prin reglementari fara cap din astea ne intoarcem la perioada de dezastru economic al fostelor guvernari FSN (PDL,PSD,PDSR,etc.)
  sa speram ca se vor trezi oamenii la urmatoarele alegeri (poate reusim totusi sa scapam de dezastrul Basescu, PDL-PSD)
 • +2 (2 voturi)    
  legi pentru pensionari sa cladeasca viitorul cu ei (Duminică, 5 aprilie 2009, 11:59)

  hu [anonim]

  s-a lins pe bot Base de votul meu.
  iar Boc Poc o sa isi faca si el traistuta.

  deja imi e dor de tampeniile lui Taricelul care smecher cum era macar nu debita enormitati de genul asta....

  dar no - traim in romanika...
 • +1 (1 vot)    
  Hotie capitalista (Duminică, 5 aprilie 2009, 12:04)

  Arhitect [anonim]

  Este incredibil. Mi-am pus de cateva ori problema cum
  va acoperi statul scutirile acela de mii de miliarde aplicate firmelor de genul Rompetrol care aveau datorii
  la stat.
  Uite si solutia. IMM -urle pot plati conform zicalei "prosti da' multi".
  Acest proeict de lege nu este de cat un furt ascuns in spatele unor cuvinte. O hotie capitalista manierata.

  Cu respect.
 • +3 (3 voturi)    
  impozit=evaziune (Duminică, 5 aprilie 2009, 12:16)

  puiuml [anonim]

  Incurajeaza munca la negru, adica nu vor incasa nici cat au incasat pana acum . Mie mi se par sinucigasi dpdv administrativ, in special cand vezi ce se intampla in alte state care reduc impozitele.
 • +4 (4 voturi)    
  Basescu a mai piedut 617.500 alegatori (Duminică, 5 aprilie 2009, 12:34)

  ovidiu [anonim]

  Ce pot sa spun daca nu asta?
  Chiar nu-si dau seama ca firmele astea mici si mijlocii conteaza?
  Exemplu in trecut:
  Ai firma, faci niste bani, iti spui nu platesc impozit, ii reinvestesc.
  Ce-i rau in asta?????
  Iei o masina, faci profit la o alta firma, si tot asa in lant, in cel mai rau caz toate aceste firme se dezvolta creeaza locuri de munca, etc.

  Acum ce vrea Bocanila:
  Ai firma, obligatoriu trebuie sa intri pe profit, daca nu inchide-o.
  Ok, am intrat pe profit cat de cat, il dau la stat.
  Ce se intampla cu el?
  Merge la someri (ca vor aparea, ca firmele nu vor mai creste), la pensionari si la retul de sugaci de buget.
  Incet incet, vom merge spre colaps...... dar sigur!
 • +1 (1 vot)    
  Si asa ati mai facut someri inca 3 persoane (Duminică, 5 aprilie 2009, 12:37)

  Neo [anonim]

  In acest caz va trebui sa inchid firma si sa devin somer eu si inca 2 angajati.
  Nenorocitilor !
  Distrugeti economia tarii!!!
  Economia unei tari este sustinuta de firmele foarte mici, mici si mijlocii. Corporatiile sustin doar 20% economia unei tari.
  Da-ti in cap exact celor care doresc sa se dezvolte. Pai cum doriti voi sa se dezvolte o firma mica daca ea nici nu poate pornii la afacere?
  Boc&Basescu cei mai nenorociti oameni ai romaniei.
 • +2 (2 voturi)    
  Impozitul forfetar este O STUPIZENIE!! (Duminică, 5 aprilie 2009, 13:16)

  NIKA [anonim]

  Loveste exact in IMMuri, adica in zona care ar trebui cel mai mult incurajata.
 • +3 (3 voturi)    
  nelamurire (Duminică, 5 aprilie 2009, 13:17)

  ddd [anonim]

  Eu ceva nu inteleg. Daca am o microintreprindere pe care o folosesc sa mai tai cate o factura cand mai prind ceva de munca (IT) pe langa job si sa zicem ca in trimestrul 3 nu am avut nici o factura (ca n-am avut nici o activitate - lucru absolut normal) o sa platesc sau nu cele 16 mil?
  Daca trebuie sa le platesc treaba devine absolut aberanta. Sun fortat sa inchid firma cat pot de repede si sa caut o alta metoda...
  • 0 (0 voturi)    
   da (Duminică, 5 aprilie 2009, 14:24)

   kk [utilizator] i-a raspuns lui ddd

   fă-ţi PFA
   • +1 (1 vot)    
    Nu te osteni cu PFA... (Duminică, 5 aprilie 2009, 22:46)

    Catalin Dimofte [utilizator] i-a raspuns lui kk

    Daca asta-i drumul pe care-au pornit, fii sigur ca dupa Pasti (sau poate lunea viitoare) o sa urmeze o alta OUG, similara in spirit cu asta. E logic.
 • -5 (5 voturi)    
  E f buna aceasta Ordonanta! Felicitari Dl Pogea! (Duminică, 5 aprilie 2009, 13:20)

  EBA [anonim]

  Parerea mea e ca e foarte buna aceasta Ordonanta pentru ca se vor colecta mult mai multi bani la buget, vor fi bani de pensii si se vor putea mari salariile profesorilor.
  Microintreprinderile cu cifra de afaceri anuala sub 50000 euro oricum nu aduceau bani la buget ci se ocupau doar cu afaceri necurate, si anume facturau salarii ca sa nu mai plateasca contributii salariale sau mai stiu eu ce afaceri dubioase.
  Ma bucur mult pt initiativa Dl Pogea si veti vedea ca omul acesta va face treaba la Min Finantelor.

  FELICITARI DL POGEA!
  • +1 (1 vot)    
   mai, EBA, mai (Duminică, 5 aprilie 2009, 18:23)

   vezi de treaba [anonim] i-a raspuns lui EBA

   stai linistita, ca nu-ti mareste nimeni leafa, da? si nu pronunta lucruri de-astea grele gen "cifra de afaceri";nu mai zic de "a factura salarii", ca salariile nu se factureaza. Iar ideea de "afaceri necurate", sau "afaceri dubioase", cum zici- te depaseste total, te uiti prea mult la telenovele. Nu trebuia sa te deranjezi sa intri intr-o discutie pe care nu o intelegi.
  • +1 (1 vot)    
   Cititi acest post! (Duminică, 5 aprilie 2009, 20:37)

   anonim [anonim] i-a raspuns lui EBA

   Cea de mai sus EBA a mai postat la un articol al Hotnews. Acela facea referire la Elena Basescu si anume ca aceasta a stras 200000 semnaturi. Base si ai lui se folosesc de asemenea fapturi sarmane pe care le conving ca ei doar ei sunt cei care pot coduce aceasta tara!
   Sarmana EBA, crede-ma, te compatimesc!
 • +2 (2 voturi)    
  mi-a trecut ceva prin cap (Duminică, 5 aprilie 2009, 13:36)

  ovidiu [anonim]

  Poate chiar asta se doreste: DISTRUGEREA COMPLETA A ECONOMIEI pentru ca in baza imprumutului gigantic sa ni se ia si pamantul de sub picioare si singurul lucru profitabil si de viitor: SISTEMUL ENERGETIC!

  Altfel nu inteleg de ce conducatorii insista in masuri din ce in ce mai paguboase pe termen mediu si lung.
  • +1 (1 vot)    
   FMI (Duminică, 5 aprilie 2009, 18:18)

   Albu Zahar [utilizator] i-a raspuns lui ovidiu

   Corect.
   Acestea sunt coditiile FMI de "revigorare" a economiei. Este tiparul lor, se vede de departe "geniul" strategic.

   Din succesele memorabile ale FMI:
   In Argentina s-a ajuns ca oamenii sa jefuiasca trenul cu vaci sa le taie si sa fuga cu bucatile in spinare...
 • +4 (4 voturi)    
  "Solutie" de criza? (Duminică, 5 aprilie 2009, 14:06)

  Eurobalauru [anonim]

  In conditiile in care aplecarea logica ar fi sa nu lase firmele mici sa se scufunde (chiar daca nu platesc imposti, fiindca nu au profit, ele totusi asigura subzistenta unor oameni), acesti pigmei aleg sa ingroape sectorul IMM. In tot acest timp, se dau "subvetii" pentru Ford in valoare de 140 milioane de euro.
  Nu credeam ca acest guvern poate fi atat de retardat! Sa nu fiu intelers gresit, stiam ca va fi retardat, dar chiar asa???
  • +1 (1 vot)    
   nu e retard (Duminică, 5 aprilie 2009, 17:39)

   Ovidiu [anonim] i-a raspuns lui Eurobalauru

   Pogea a mai falimentat o societate: Combinatul Siderurgic Hunedoara (1997-2001).
   Acum joaca in alta liga: SOCIETATEA ROMANEASCA.

   Se zice ca valoarea unui manager este data de valoarea oamenilor lui.
   Boc il are pe Pogea. Subiectul nu necesita discutii.
 • +2 (2 voturi)    
  Parlamentul, ministerele au masini de serviciu? (Duminică, 5 aprilie 2009, 14:51)

  Radu [anonim]

  Interesant mod de gandire... Parlamentul, ministerele si orice mizerie de institutie bugetara are BUGET DE CHELTUIELI care include cheltuielile cu achizitia si intretinerea autoturismelor si a combustibililor necesari.
  De ce nu au dat un exemplu tarii intregi, renuntand complet la parcurile de autoturisme? De ce parlamentarul poate sa-si deduca cheltuielile cu masina de serviciu primita de la parlament, cei din minister la fel... chiar si cei de la prefecturi, finante etc. Si un director de firma privata, nu mai are voie sa faca acest lucru...
  Solutia? Lasam firmele din Romania sa moara.... deschidem firme in tari civilizate, inmatriculam masinile acolo (poti deduce TVA si nu trebuie platita aberatia de taxa de prima inmatriculare), platim impozit si asigurari acolo. Activitatea o prestam aici
 • +1 (1 vot)    
  Logica (Duminică, 5 aprilie 2009, 15:28)

  Eufrosin [anonim]

  Cand vaca trage sa moara, ajuta sa-i tai fanul si sa-i pretinzi si mai mult lapte..

  Halal guvern!
 • +2 (2 voturi)    
  Guvern debil (Duminică, 5 aprilie 2009, 16:03)

  andreiutz [utilizator]

  Nu au pic de strategie. Scot taxele si impozitele din burta in fiecare zi in functie de ce viseaza poc si pogea peste noapte.
 • -1 (1 vot)    
  propunere (Duminică, 5 aprilie 2009, 16:18)

  nevali@yahoo.com [anonim]

  ne plangem prea mult: daca situatia economica este atat de grava, haideti sa ne unim si sa stangem semnaturi ptr o propunere legislativa care sa extinda ordonanta respectiva si sa ajete guvernul sa stanga venituri suplimentare, da si sa elimine cheltuielile care in opinia lor afecteaza bugetul:
  SEMNATI ?

  1: tuturor persoanele juridice din romania li se aplica prevederile de interzicere de a inregistra cheltuieli de exploatare,intretinere si reparatii ptr orice fel de mijloace auto cu mai putin de 10 locuri pe scaune sau capacitate de transport mai mica decat 3,5 tone , cu exceptia celor care fac obiectul de activitate principal ( sunt incluse PRESIDENTIA, GUVERNUL, PARLAMENTUL , COMPANII NETIONALE, REGII AUTONOME, INSTITUTII BUGETARE, PROFESII LIBERALE, PF,AF,SRL,SA, ETC)
  2: pt ca nu este permisa deductibiitate taxelor si chelt ptr mijloacele de transport specificate anterior, achiztia acestora se va face exclusiv pe cheltiala si cu proprietate persoanelor care au nevoie de aceste mijloace
  3 in contabilitatea oricareipersoane juridice romane nu se mai admit inregistrarea de cheltieli de protocol
  4. decontarea chelt cu deplasarea si cazarea, inclusiv diurna de hrana va fi unica ptr orice angajat din romania (la nivel de curse de linie a soc de transport romanesti, la hotel de 2 stele si in cuantul de mat ron/zi) ; prevedera s aplica inclusiv PRESIDENTIEI, GUVERNULUI, DEMNITARILOR, COMPANII SI REGII NATIONALE, IMM, ETC
  5 ocuparea de functii de demnitate publica (in clusiv ministri) se va face cu conditia expresa ca respectivul candidat sa aiba CALIFICAREA respectiva ( pt a se evita ca ing metalurgi sa coordoneze finatele , popi autocastrati sa conduca agricultura, doamne de companie sa ne organizeze vacantele, etc) TESTUL DE GRAMATICA este oligatoriu ptr a pute avea SUCCESURI si stapanirea a 2 limbi straine este obligatorie ptr ca altfel in fctia de EUROPALAMENTAR convorbitorii "NU VREA SA VORBESC CU TINE " ???
  5 NU SE ADMIT NICI UN FEL DE EXCEPTII
 • -1 (1 vot)    
  propunere (Duminică, 5 aprilie 2009, 16:18)

  nevali@yahoo.com [anonim]

  ne plangem prea mult: daca situatia economica este atat de grava, haideti sa ne unim si sa stangem semnaturi ptr o propunere legislativa care sa extinda ordonanta respectiva si sa ajete guvernul sa stanga venituri suplimentare, da si sa elimine cheltuielile care in opinia lor afecteaza bugetul:
  SEMNATI ?

  1: tuturor persoanele juridice din romania li se aplica prevederile de interzicere de a inregistra cheltuieli de exploatare,intretinere si reparatii ptr orice fel de mijloace auto cu mai putin de 10 locuri pe scaune sau capacitate de transport mai mica decat 3,5 tone , cu exceptia celor care fac obiectul de activitate principal ( sunt incluse PRESIDENTIA, GUVERNUL, PARLAMENTUL , COMPANII NETIONALE, REGII AUTONOME, INSTITUTII BUGETARE, PROFESII LIBERALE, PF,AF,SRL,SA, ETC)
  2: pt ca nu este permisa deductibiitate taxelor si chelt ptr mijloacele de transport specificate anterior, achiztia acestora se va face exclusiv pe cheltiala si cu proprietate persoanelor care au nevoie de aceste mijloace
  3 in contabilitatea oricareipersoane juridice romane nu se mai admit inregistrarea de cheltieli de protocol
  4. decontarea chelt cu deplasarea si cazarea, inclusiv diurna de hrana va fi unica ptr orice angajat din romania (la nivel de curse de linie a soc de transport romanesti, la hotel de 2 stele si in cuantul de mat ron/zi) ; prevedera s aplica inclusiv PRESIDENTIEI, GUVERNULUI, DEMNITARILOR, COMPANII SI REGII NATIONALE, IMM, ETC
  5 ocuparea de functii de demnitate publica (in clusiv ministri) se va face cu conditia expresa ca respectivul candidat sa aiba CALIFICAREA respectiva ( pt a se evita ca ing metalurgi sa coordoneze finatele , popi autocastrati sa conduca agricultura, doamne de companie sa ne organizeze vacantele, etc) TESTUL DE GRAMATICA este oligatoriu ptr a pute avea SUCCESURI si stapanirea a 2 limbi straine este obligatorie ptr ca altfel in fctia de EUROPALAMENTAR convorbitorii "NU VREA SA VORBESC CU TINE " ???
  5 NU SE ADMIT NICI UN FEL DE EXCEPTII
 • -1 (1 vot)    
  propunere (Duminică, 5 aprilie 2009, 16:18)

  nevali@yahoo.com [anonim]

  ne plangem prea mult: daca situatia economica este atat de grava, haideti sa ne unim si sa stangem semnaturi ptr o propunere legislativa care sa extinda ordonanta respectiva si sa ajete guvernul sa stanga venituri suplimentare, da si sa elimine cheltuielile care in opinia lor afecteaza bugetul:
  SEMNATI ?

  1: tuturor persoanele juridice din romania li se aplica prevederile de interzicere de a inregistra cheltuieli de exploatare,intretinere si reparatii ptr orice fel de mijloace auto cu mai putin de 10 locuri pe scaune sau capacitate de transport mai mica decat 3,5 tone , cu exceptia celor care fac obiectul de activitate principal ( sunt incluse PRESIDENTIA, GUVERNUL, PARLAMENTUL , COMPANII NETIONALE, REGII AUTONOME, INSTITUTII BUGETARE, PROFESII LIBERALE, PF,AF,SRL,SA, ETC)
  2: pt ca nu este permisa deductibiitate taxelor si chelt ptr mijloacele de transport specificate anterior, achiztia acestora se va face exclusiv pe cheltiala si cu proprietate persoanelor care au nevoie de aceste mijloace
  3 in contabilitatea oricareipersoane juridice romane nu se mai admit inregistrarea de cheltieli de protocol
  4. decontarea chelt cu deplasarea si cazarea, inclusiv diurna de hrana va fi unica ptr orice angajat din romania (la nivel de curse de linie a soc de transport romanesti, la hotel de 2 stele si in cuantul de mat ron/zi) ; prevedera s aplica inclusiv PRESIDENTIEI, GUVERNULUI, DEMNITARILOR, COMPANII SI REGII NATIONALE, IMM, ETC
  5 ocuparea de functii de demnitate publica (in clusiv ministri) se va face cu conditia expresa ca respectivul candidat sa aiba CALIFICAREA respectiva ( pt a se evita ca ing metalurgi sa coordoneze finatele , popi autocastrati sa conduca agricultura, doamne de companie sa ne organizeze vacantele, etc) TESTUL DE GRAMATICA este oligatoriu ptr a pute avea SUCCESURI si stapanirea a 2 limbi straine este obligatorie ptr ca altfel in fctia de EUROPALAMENTAR convorbitorii "NU VREA SA VORBESC CU TINE " ???
  5 NU SE ADMIT NICI UN FEL DE EXCEPTII
 • -1 (1 vot)    
  propunere (Duminică, 5 aprilie 2009, 16:18)

  nevali@yahoo.com [anonim]

  ne plangem prea mult: daca situatia economica este atat de grava, haideti sa ne unim si sa stangem semnaturi ptr o propunere legislativa care sa extinda ordonanta respectiva si sa ajete guvernul sa stanga venituri suplimentare, da si sa elimine cheltuielile care in opinia lor afecteaza bugetul:
  SEMNATI ?

  1: tuturor persoanele juridice din romania li se aplica prevederile de interzicere de a inregistra cheltuieli de exploatare,intretinere si reparatii ptr orice fel de mijloace auto cu mai putin de 10 locuri pe scaune sau capacitate de transport mai mica decat 3,5 tone , cu exceptia celor care fac obiectul de activitate principal ( sunt incluse PRESIDENTIA, GUVERNUL, PARLAMENTUL , COMPANII NETIONALE, REGII AUTONOME, INSTITUTII BUGETARE, PROFESII LIBERALE, PF,AF,SRL,SA, ETC)
  2: pt ca nu este permisa deductibiitate taxelor si chelt ptr mijloacele de transport specificate anterior, achiztia acestora se va face exclusiv pe cheltiala si cu proprietate persoanelor care au nevoie de aceste mijloace
  3 in contabilitatea oricareipersoane juridice romane nu se mai admit inregistrarea de cheltieli de protocol
  4. decontarea chelt cu deplasarea si cazarea, inclusiv diurna de hrana va fi unica ptr orice angajat din romania (la nivel de curse de linie a soc de transport romanesti, la hotel de 2 stele si in cuantul de mat ron/zi) ; prevedera s aplica inclusiv PRESIDENTIEI, GUVERNULUI, DEMNITARILOR, COMPANII SI REGII NATIONALE, IMM, ETC
  5 ocuparea de functii de demnitate publica (in clusiv ministri) se va face cu conditia expresa ca respectivul candidat sa aiba CALIFICAREA respectiva ( pt a se evita ca ing metalurgi sa coordoneze finatele , popi autocastrati sa conduca agricultura, doamne de companie sa ne organizeze vacantele, etc) TESTUL DE GRAMATICA este oligatoriu ptr a pute avea SUCCESURI si stapanirea a 2 limbi straine este obligatorie ptr ca altfel in fctia de EUROPALAMENTAR convorbitorii "NU VREA SA VORBESC CU TINE " ???
  5 NU SE ADMIT NICI UN FEL DE EXCEPTII
  • +2 (2 voturi)    
   am inteles de prima data (Duminică, 5 aprilie 2009, 17:08)

   ken [utilizator] i-a raspuns lui nevali@yahoo.com

   nu trebuia sa ne spam-uiesti
  • +1 (1 vot)    
   INTERESANT (Duminică, 5 aprilie 2009, 17:54)

   RADU [anonim] i-a raspuns lui nevali@yahoo.com

   propunere OK (chiar daca redactarea in stilul celor vizati de extensia ordonantei- ironia, daca a fost , e buna!)

   propun si eu un punct nou:
   6. in sprijinul IMM cu profil IT, guvernul va aloca fonduri (sau scutiri de impozit) ptr ca acestea sa realizeze site-uri ptr toate INSTITUTIILE PUBLICE, site-uri care vor publica in fiecare luna schema de ocupare cu personal, calificarea, cuantumul veniturilor realizate (denumire functie, nr posturi, venit total fara a se specifica evident numele); pe aceste site-uri se vor publica si bugetele de cheltuieli alocate pe fiecare articol si executia acesora

   hai, sariti si voi constructiv, ca altfel noi nu suntem organizati si guvernatii nu vor ezita sa ne BELEASCA ! daca e criza, intelegem dar TOTI TREBUIE SA FACEM EFORTURI, nu doar noi!
   • 0 (0 voturi)    
    site (Duminică, 5 aprilie 2009, 18:27)

    ileana [anonim] i-a raspuns lui RADU

    Pe aceste site-uri, obligatoriu se v-pr face si "organigramele de rudenie"ale functionarilor publici din institutiile in cauza!
   • +1 (1 vot)    
    re Radu (Duminică, 5 aprilie 2009, 19:55)

    pai, da [anonim] i-a raspuns lui RADU

    ba mai mult,
    7. in sprijinul TUTUROR cetatenilor Romaniei, absolut fiecare institutie de stat sa aiba afisate pe Internet si in zona de acces public a institutiei, urmatoarele: NUMELE tuturor salariatilor, cu descrierea IN CLAR si detaliata a atributiunilor de serviciu a fiecaruia; SALARIUL fiecaruia, inclusiv sporurile si primele; locul unde poate fi reclamat un eventual comportament neadecvat al angajatilor, cu raspuns in maximum 5 zile la fiecare reclamatie; penalitatile ce se aplica fiecarui salariat pentru comportament inadecvat. Pentru ca m-am saturat de fetzele acre ale tzatzelor de la ghisee si de aerul ca "ii deranjez" al functionarilor platiti sa imi rezolve problemele.
 • +1 (1 vot)    
  Multumesc Frumos! (Duminică, 5 aprilie 2009, 16:19)

  Adrian [anonim]

  Inainte, cand inca speram ca pot sa fac ceva in tara asta, unde ma tineau “radacinile” si pamantul in care sunt ingropati ai mei, ma gandeam doar uneori. In ultima vreme, insa…
  Vreau o lume mai buna, mai frumoasa, mai corecta si mai desteapta pentru copilul meu. Multumesc... Domnule BOC, BASESCU, NASTASE, ILIESCU, TARICEANU... si altii. Pacat de tara asta, este superba.
 • +2 (2 voturi)    
  OU (Duminică, 5 aprilie 2009, 17:27)

  patron [anonim]

  Domnu moderator trebuie numaidecit texte laudative la aceasta OU???Atunci ia asia: e foarte bine mergea si mai mult de exemplu 6250 lei/trimestru ca avem de unde, sintem patroni evazionisti.
  Asia e bine domnu moderator??
 • +2 (2 voturi)    
  Pogea asta a mai falimentat ceva (Duminică, 5 aprilie 2009, 17:35)

  Ovidiu [anonim]

  Dupa falimentul rasunator al combinatului siderugic Hunedoara( manager acolo in perioada 1997-2001) , Pogea joaca la scara si mai mare, cautand sa provoace si falimetul ROMANIEI.
  Se pare ca impreuna cu incompetentul Boc si dictatorul Basescu vor reusi sa ne aduca inapoi in sclavagism.
 • -4 (4 voturi)    
  ahh da (Duminică, 5 aprilie 2009, 17:41)

  Dan [anonim]

  FOARTE BINE! Patronii sunt in proportie de 70-80% niste marlani care se folosesc de orice chichita sa scape de impozitare. Nu ati jucat niciodata corect acum ati pus-o. Ati furat mereu statul cu zambetul pe buze acum v-a pleznit pe toti. Sa vedem cum mai zambiti acum. O initiativa excelenta. Chiar daca o sa avem victime in jurul a 20%-30% sunt acceptabile avand in vedere ca statul o sa-si scoata acum banii de la nesimtitii aia care faceau la greu evaziune fiscala.

  Inca ceva : O prepelita isi va abandona intodeauna 2 pui raniti sa isi salveze restul de 3!!
  • +2 (2 voturi)    
   esti pur si simplu prost (Duminică, 5 aprilie 2009, 18:38)

   robert [anonim] i-a raspuns lui Dan

   nu stii nimic despre viata reala. nu ai idee despre ce vorbesti. probabil ca te bucuri ca iti iei tigari si bautura din banii de alocatie ai copiilor si din ajutorul de somaj, insa cand vor fi prea multi someri nu o sa mai iei nici unu la suta din ajutorul ala de somaj. vezi ca maine se da somajul anticipat - du-te la coada de la 5 dimineata sa iti tii rand.
  • +2 (2 voturi)    
   ahh nu (Duminică, 5 aprilie 2009, 20:16)

   ahh nu [anonim] i-a raspuns lui Dan

   Printre cei raniti nu sunt numai patronii. O sa fie si angajatii acestora care vor ramane someri. Poate vei fi si tu si atunci nu vei mai avea bucuria ca a murit capra vecinului...
  • +2 (2 voturi)    
   Ahh da, inteleptule (Duminică, 5 aprilie 2009, 20:46)

   Anonim [anonim] i-a raspuns lui Dan

   Bai tampitel!
   Fiind in EU eu pot sa-mi inmatriculez firma in Austria, de exemplu si sa fac aceeasi activitate aici fara sa-ti mai platesc tie salariu de bolovan angajat la stat
   O sa stai tu sa ranjesti a paguba. Din 600000 de oameni care au ceva in capul lor, doar nu stau ca tine in latura ta, va venii o idee care sa faca NULA prevederea asta. De exemplu exista legea evitarii dublei impuneri intre tarile EU!
 • +3 (3 voturi)    
  PSD-PD_L Alianta minciuni (Duminică, 5 aprilie 2009, 18:10)

  cristi [anonim]

  Unde oare sunt promisiunile din campania electoarala?
  De ce naiba suntem atat de prosti si nu iesim in strada cum s-a intamplat la unguri> Acum inteleg de ce am fost pasal turcesc secole la rand, pe urma colonie evreiasca interbelic, a urmat sa fim colonie sovietica pana la ceusescu si dupa lovitura colonie americana.
  Pe Ceusescu, la fel ca pe mihai viteazu si Cuza l-am dat sa-l judece codiristile de topor ale dusmanilor.
  Ne meritam soarta daca nu itervenim sa fim calariti de aceste doua partide care de fapt este FSN-ul ce la ucis pe cel care a facut ceva pentru natiunea asta in zi de craciuni
 • +2 (2 voturi)    
  TARA ORDONATELOR DE URGENTA (Duminică, 5 aprilie 2009, 18:15)

  cristi [anonim]

  de ce avem parlament daca tara asta funcioneaza cu ordonante de urgenta?
  O tara stabila are legi pentru un mandat cel putin. FSN-ul se pare ca se schimba peste noapate. Cum poti sa investesti in tara asdta cand legile din domeniul fiscal se modifica de la o zi la alta?
  De ce atata graba? Sa intre o astfel de lege in vigoare de la 1.01.20010 sa apuce oamenii sa isi mute firmele in bulgaria. Asa nu se mai poate.
  Rusine FSN-ului
 • +1 (1 vot)    
  Am creat un grup pe yahoo (Duminică, 5 aprilie 2009, 18:29)

  Robert Muster [anonim]

  Am creat un grup pe yahoo pentru a discuta despre mijloacele de reactie impotriva acestui bir. Va asteptam pe :
  anti_impozit_forfetar@yahoogroups.com

  Haideti! Impreuna putem reusi!
 • +1 (1 vot)    
  impozit forfetar (Duminică, 5 aprilie 2009, 19:29)

  anonim [anonim]

  Sa trimitem mesajele si pe adresa finanatelor ,pe adresa presedentiei,la televiziuni,la consiliul imm-urilor
 • +1 (1 vot)    
  impozit (Duminică, 5 aprilie 2009, 20:38)

  popa [anonim]

  Sa trimitem toti comentariile noastre si pe situl de finante ,presedinte,ziare ,Consiliul IMM-urilor.Sa ne facem auziti.Guvernantii nostri uita ca daca microintr.concediaza fiecare cel putin un angajat pe care sunt obligati sa-l aiba vor fi mai multi someri decit angajati au Romtelecomul si Rompetrolul cu cifre de afacei mari si pe pierderi si care nu platesc acest impozit.
 • +1 (1 vot)    
  Oare mai au multe scheme de genul asta in program? (Duminică, 5 aprilie 2009, 20:50)

  panadol [utilizator]

  Chiar ma intreb ce alte idei mai au oamenii astia. Va dati seama ca asta e doar inceputul. Nush de ce nu ne aduna pe toti in vagoanele de animale, sa ne trimita la vreun Auschwitz, ca vezi doamne, ne-am tras masini si vile din profiturile firmei. Da, recunosc deschis, mi-am tras Tico din 2000 si garsoniera pe credit. Am furat statul dind : taxa de inmatriculare, impozite pe casa si masina, accize cam la jumate din pretul benzinei, etc. Daca totusi casa e pe pers fizica, tot am furat? Chiar daca m-a girat mama ca n-aveam destui bani ca mare patron ce sunt???
  Ce v-as trimite eu pe voi la munca de jos, ati merita niste ani de ocna pentru fiecare din aceste ordonante. Tara asta nu are guvern legal, e de ocupatie, va spun eu.
 • -1 (1 vot)    
  degeaba ... (Duminică, 5 aprilie 2009, 21:10)

  alin [anonim]

  Degeaba are articolul acesta 322 de comentarii. Nu o sa se intample nimic. Noi romanii, cum bine zicea cineva mai sus nu avem spirit, sa ne organizam, sa facem ceva, sa schimbam ceva. ...
  (apropo, ce coincidenta cu numarul asta: 322)
 • +1 (1 vot)    
  anti_impozit_forfetar@yahoogroups.com (Duminică, 5 aprilie 2009, 21:18)

  Robert Muster [anonim]

  Nu stiu de ce nu a fost postat comentariul meu mai devereme.
  AM creat un grup de discutii pe yahoo: anti_impozit_forfetar@yahoogroups.com. Va asteptam acolo sa gasim metode de reactie la initiativa asta.
  Degeaba ne lamentam pe forumuri. Va astept sa facem ceva!
 • +1 (3 voturi)    
  fsn (Duminică, 5 aprilie 2009, 22:39)

  gogu [anonim]

  taricene unde esti? vino tata inapoi
 • +1 (1 vot)    
  Nu cumva a fost ideea PSD? (Duminică, 5 aprilie 2009, 23:16)

  Fara username [anonim]

  Mi-am adus aminte ca am auzit de idea impozitului forfetar undeva prin vara anului trecut.
  Am gasit si o referinta: http://www.zf.ro/politica/o-noua-idee-fiscala-a-psd-impozitul-forfetar-pentru-imm-uri-3085451/
  CA sa stiti pe cine injurati mai intai sau cu cine sa incepeti :P
 • +3 (3 voturi)    
  prosti...dar nemuritori (Luni, 6 aprilie 2009, 1:38)

  superior [anonim]

  O scot guvernantii pe banda..astia nu mai mor? Am lasat statul sa bage 2 degete in buzunar, l-as fi lasat si cu 4 daca "directia" tarii era una buna. Daca baga atat mainile cat si picioarele trag fermoarul si "ii pisc". M-am gandit: am doi cumnati si vreo trei prieteni care au firme...desfintam 5, mai scapam de vreo cativa angajati (il lasam pe stat sa le aiba de grija) si ne "comasam" toti pe firma ramasa. Nu e mare lucru mai ales ca incredere exista. si facem si profit cat sa castige statul cele 60mil pe an.
  Altfel ar trebui sa platim 360 mil pe an...parca totusi nu as da la stat 300 milioane plus la cat este de imbecil.
  La bugetarii care sustin proiectul in comentariile spicuite mai sus le doresc o luna in viata sa dea din salar imprumut la firma ca sa nu "cada", sa nu mai "rupa" usa la 4 ci la 22, sa ramana fara salar 3 luni ca nu a mers treaba....apoi sunt sigur ca va zambi si la 4 fara 5 daca apar sa cer ceva pentru a PLATI TAXE
 • +1 (1 vot)    
  Sa plecam din tara?! (Luni, 6 aprilie 2009, 1:52)

  Adeveritus [anonim]

  Sunt una din persoanele juridice vizate de aberanta decizie de impozitare a profitului inexistent de la firmele mici.
  Tin sa va aduc la cunostinta urmatoarele:
  1. Aberanta lege va face sa dispara de pe piata firmele mici care au cate 1-3 angajati, si care se mentin in echilibru reusind sa plateasca niste salarii dar fara sa aiba profit. Nu stiu daca Dl. Boc a calculat ca aducerea unui singur om in somaj va costa statul mai mult decat impozitul care vrea sa il obtina de la o firma mica gatuind economia.
  Cei cu afaceri mici oricum platesc o gramada de taxe.Disparitia lor va da inapoi economia romaneasca cu cativa ani.
  2. Nu mai raman decat trei variante:
  - inregistrarea firmelor in alte tari ale UE care va afecta grav economia romaneasca, impozitul ducandu-se spre Luxemburg, Andora, Cipru sau poate chiar in Bulgaria daca impozitele vor fi mai mici (cum se intampla momentan cu autovehiculele, unde tot statul roman pierde);
  - plecarea profesionistilor care au mai ramas si au afaceri gen om orchestra, si care au firme doar ca sa poata sa se integreze in mediul economic sanatos (o astfel de afacere am si eu);
  - revenirea la economia subterana, la lucrul fara acte, la mica intelegere (asta e varianta la care ma gandesc eu momentan, iar lucrand in sfera serviciilor trecerea e foarte simpla).
  3. Din spirit de solidaritate fata de poporul roman si fata de statul in care imi doresc sa traiesc (desi structurile statale de acum nu ma reprezinta), eu ca si cetatean imi doresc in continuare o normalitate legislativa, vreau sa imi cresc copii aici in spiritul romanesc, sunt constient ca trebuie sa sustinem prin taxe structurile statale dar nu si aberatiile unora.
  • +1 (1 vot)    
   hai sa semnam la petitii (Luni, 6 aprilie 2009, 6:42)

   dan [anonim] i-a raspuns lui Adeveritus

   hai sa nu ne mai lamentam si sa semnam petitii:
   http://www.petitieonline.ro/petitie-p48923053.html
   anti impozit forfetar
   http://www.petitieonline.ro/petitie-p35002038.html
   anti ipozit taxa tv

   este singura solutie
   stringem 100.000 de semnaturi si ... pe ei
 • +2 (2 voturi)    
  CORECT! (Luni, 6 aprilie 2009, 8:34)

  Mircea Albu [anonim]

  De ce sa se imbogateasca burghezia si exploatorii mandrului si demnului neam romanesc. Cea mai buna solutie este nationalizarea profitului tuturor firmelor private, iar firmele de stat vor fi permise doar daca au pierderi.
  Este o masura extrem de inteleapta, ce dovedeste profunda intelegere a factorilor economici si o pregatire de specialitate remarcabila, asociata cu o experienta de viata impresionanta, a factorilor de decizie din inteleptul guvern Boc.
  Sunt mandru ca sunt roman!
 • +1 (1 vot)    
  imp forfetar (Luni, 6 aprilie 2009, 9:43)

  cristi [anonim]

  daca am o firma care nu mia inregistreaza venituri anul asta, aceasta firma va plati impozitul forfetar ? cva imaginati ca sunt zec, poate sute de mii de firme in aceasta situatie ... se vor inregistra cu niste venituri calculate care nu vor fi incasate niciodata ...
 • -1 (1 vot)    
  ce mai de patroni... (Luni, 6 aprilie 2009, 9:52)

  luci [anonim]

  ingrijoprati de cei saraci, sa le asigure un loc de munca, sa plateasca taxe la stat...
  si cat de mult muncesc ei, nu pot dormi noptile (fara 2-3 pitipoance), se sparg in masini, etc...
  chiar sunt ingrijorat si eu la cat de multi sunt cei cu afaceri care permit sa nu inregistreze profit, care le permit sa duca un trai mai mult decat imbelsugat, prin fentarea statului si exploatarea muncii unor bieti oameni, prin program de 60-70 ore saptamanal, fara concedii, fara nimic...
  acesti porci capitalisti, care nu respecta nicio regula, merita sa fie desfiintati, asa se poate crea un cadru sanatos in care oameni care gandesc si pot face o afacere sa mearga sa-si incerce norocul...
  capitalismul este cel mai nenorocit sistem posibil, acum de cand nu mai are concurenta, si-a dat arama pe fata...
  a reusit marea performanta, ca in numai 20 de ani de domnie, sa puna pe butuci o economie mondiala, aflata in plina dezvoltare... oare de ce?
  • 0 (0 voturi)    
   OLE...PCR-ul nu mai e (Luni, 6 aprilie 2009, 10:48)

   superior [anonim] i-a raspuns lui luci

   hai stimate comunist ca zici de 20 de ani cu inversunare...dar uiti ca nu economia capitalista a romaniei veche de (hmmmm) 20 ani a dat peste cap finantele lumii (desi am vrea noi sa putem zgudui un sistem planetar) ci alte economii mult mult mult mai vechi in capitalism. si la aia ne uitam cu jind acum 25 de ani cum ne aruncau din tir ciocalata, ca ei porcii de capitalisti aveau.
   chiar asa docta in economie esti de prezici asa bine...chiar nu stii ce este profit si crezi ca asta este singura "dare" la stat din care-ti iei tu salarul umflat de bugetar...chiar ti-ai vandut apartamentul ca sa pui pe picioare o afacere sau te-ai legat de scaunul pe care stai de la 8 la 16....chiar nu-ti dai seama ca statul isi ia partea din orice tranzactie, din orice plata? tva, impozit pe profit daca este daca nu impozit de la cei la care ai facut achizitii, cas, somaj , contracte cu firme de salubritate, achizitii, pixuri si draci...si multe altele. fa un exercitiu de gandire si zii...imi descid firma...cu ce bani...de acasa...achizitii utilaje...de acasa..angajare personal, si credema ca nu este buummm din prima zi...de acasa, consumabile...de acasa..cheltuieli directe...de acasa...emitere facturi...neincasare...platesti tva dupa ele si daca nu sunt incasate (si cred ca vasta ta informare stie care este durata medie de plata a facturilor in mediul de afaceri romanesc), bineinteles tot de acasa....si acum marea gaselnita....ai profit?...nu...bani tot de acasa tu frumoasa...atat poti atat ai...daca vrei sa intri in frumosul spatiu al imm-urilor te invit cu drag si te ajut cat pot...nu de alta dar ca sa nu te mai zgaiesti de pe geamul garsonerei la patronii care umbla cu masini tari...vino........................
   • 0 (0 voturi)    
    Intelectualii din Vest. (Luni, 6 aprilie 2009, 11:13)

    Trotki [anonim] i-a raspuns lui superior

    Sunt oameni de stanga si anticapitalisti. In universitatile americane e plin de profesori marxisti,trotkisti etc, oameni care au inteles ca in capitalism porcul e la putere.
    • 0 (0 voturi)    
     porci (Luni, 6 aprilie 2009, 11:29)

     superior [anonim] i-a raspuns lui Trotki

     daca atat poti zice despre initiativa privata si capitalism ca porcul este la putere dute frate in Cuba ca aia daca ai doua pahare si nu unul de apa te impusca...corect din punctul tau de vedere cu clasele...toti la fel...adica stau. Porcii lucra si se ingrasa dar mai bine ii taiam. Ce rost sa "ne agitam" daca in comunism putem sta si toata lumea are acelasi apartament de bloc...ce rost? Poti zice...nu vrei sa ne lasi ca ai avut interventii de care sincer m-am plictisit...mai gigi contra...
 • +2 (2 voturi)    
  Grup de disctuii (Luni, 6 aprilie 2009, 9:58)

  Robert Muster [anonim]

  http://groups.yahoo.com/group/anti_
  impozit_forfetar/
  Grupul de discutii privind impozitul forfetar.
  http://www.petitieonline.ro/petitie-p48923053.html
  Petitia online impotriva impozitului.

  Luati atitudine!
 • +1 (1 vot)    
  Innegrirea economiei (Luni, 6 aprilie 2009, 10:11)

  mic intreprinzator [anonim]

  Dupa pararea mea acesta este un abuz din partea statului,eu care am o mica firma nu imi pot permita sa platesc o suma asa de mare,mai ales ca nu incasez la timp,asta ar insemna sa creditez firma din buzunarul meu doar ptr a puteam plati acest impozit,daca o sa intre in vigoare sunt convins ca o sa imi inchid firma.
 • 0 (0 voturi)    
  Unde esti Ionut Popescu,Tanasescu? Nu va mai impla (Luni, 6 aprilie 2009, 10:25)

  Fokkacia [anonim]

  Au muncit ani de zile ca sa implementeze cota unica si acum s-au trezit astia sa faca praf toata munca...Prost e ala de a mai votat PSD/FSN sau cum vreti sa-i ziceti si bine zic unii ca ne meritam soarta, ca daca PSD a luat suficiente voturi ca sa se poata implica la guvernare inseamna ca suntem o natie de prosti. Va multumesc domnilor pentru ca m-ati ajutat sa ma decid sa plec in sfarsit din tara asta condusa absolut mizerabil si sa inchid firma si sa nu va mai dau taxe si impozite aberante.
 • 0 (0 voturi)    
  Impozite (Luni, 6 aprilie 2009, 10:27)

  ACIDUZZU [anonim]

  Guvernanti tembeli !
 • 0 (0 voturi)    
  Petitie online (Luni, 6 aprilie 2009, 10:43)

  Dana T [anonim]

  http://www.petitieonline.ro/petitie/semnaturi/spuneti_nu_initiativei_guvernului_de_a_impozita_lunar_microintreprinderile_cu_minim_540_de_lei-p48923053.html
  • 0 (0 voturi)    
   petitie (Luni, 6 aprilie 2009, 13:47)

   Petie online [anonim] i-a raspuns lui Dana T

   Vad ca intre timp s-a aprobat si petitia mea:
   http://www.petitieonline.ro/petitie/semneaza/petitie_impotriva_proiectului_de_ordonanta_de_urgenta_impozitului_minim_obligatoriu_trimestrial_de_1_625_lei_pentru_microintreprinderi-p59133047.html

   Se poate semna!
 • 0 (0 voturi)    
  Cel mai influent intelectual american. (Luni, 6 aprilie 2009, 11:17)

  Chomsky [anonim]

  Este noam chomsky iar acesta este anticapitalist si denumeste salariatii drept sclavi salariali.Asa ca mi puneti mana pe carte, capitalistilor.
 • 0 (0 voturi)    
  incredibil. (Luni, 6 aprilie 2009, 12:22)

  vineri13 [anonim]

  va puteti imagina in ce situatie sunt puse firmele mici ? exemplu concret: firma transport intern, 2 masini cumparate in rate, masinile au fost puse gaj la banca, un tert pers fizica a girat pt firma respectiva.
  rate la banci: rulaj 18000ron/luna. profit operational 8000 ron. rate la banci 3200 ron, salariu sofer 1800 ron, CAS, impozite etc, aprox 2000 ron, patronul ramane cu 1000 ron/ luna...dar masinile se strica..asigurarile tb platite..taxele de drum..etc.
  iar acum tb sa mai puna si aprox 550 ron la ciorap sa plateasca impozitul forfetar.
  daca patronul nu mai face fata..si nu isi mai poate plati taxele..garantul ce face ? isi vinde casa ca sa plateasca ?
  si uite cum arunca statul in strada 3 familii (platitoare de taxe!!!)
  RUSINE. bine ca isi pun ei salarii de mii de ron si isi plmba dosurile prin masini de lux.
 • 0 (0 voturi)    
  dezamagire (Luni, 6 aprilie 2009, 13:35)

  lady_c [anonim]

  cine vrea sa emigreze cu noi?
  nu stiu unde... dar aici s-a ajuns la asa o bataie de joc, incat eu personal sunt pe punctul de a renunta - cu toata parerea de rau :( . Suntem bataia de joc a intregii clase politice, si problema cea mai trista este ca noi vorbim, ne facem nervi, comentam samd si tot ca ei ramane. Tara de .....
  ... si aici nu "criza" e de vina, ci incompetenta!
  Stati sa vedeti ce urmeaza - pe langa taxe obligatorii aberante, impozite si pe ce ai si pe ce nu ai, TVA platit in avans (la facturare nu la incasare), nu o sa mai putem deduce nici reparatiile masinilor, nici benzina si ... cine stie ce mai urmeaza.
  Eu nu mai pot! urez mult succes celor care mai rezista!
 • +1 (1 vot)    
  Guvernanti nenorociti (Luni, 6 aprilie 2009, 13:43)

  Florin [anonim]

  am facut firma - microintreprindere - sa mai muncesc, sa mai iau un ban in plus pe langa salariu, si cretinii astia de guvernanti, introduc impozitul de 6.500lei , in conditiile in care incasarile le am de 20.000lei pe an. niste javre, fura de le noi sa isi bage ei bani in buzunare prin licitatii aranjate
 • +2 (2 voturi)    
  DE ACUM FIRMELE NOI SE NASC SUB SABIA TAXARII (Luni, 6 aprilie 2009, 13:45)

  Pintea [anonim]

  Tinerii si intreprinzatorii care sunt la inceput de drum, nu vor mai avea curajul sa deschida o afacere cand vor sti ca sunt buni de plata din primul an, chiar daca nu reusesc sa obtina contracte si sa fie profitabili.

  DE FAPT SE DORESTE CA SA SE IA BANI RAPID, ORI PRIN APLICAREA ACESTEI TAXARI MINIME OBLIGATORII DE 1500 EURO, ORI PRIN TAXAREA INCHIDERII FIRMELOR MICI.

  PENTRU O PUNGA DE BANI INGROAPA SANSELE IMM-URILOR NOI.
  DESI SE IA SI UN IMPRUMUT DE STAT FOARTE MARE. CARE ESTE ROSTUL ACESTUI IMPRUMUT, DACA EI SUGRUMA FIRMELE MICI?
 • +2 (2 voturi)    
  Uite dom'le cine ne pune la plata .... (Luni, 6 aprilie 2009, 14:02)

  clujeanul [anonim]

  Ia uitati exemplu la D-l Pogea cum isi "plateste darile la buget "
  http://www.financiarul.com/articol_19125/gheorghe-pogea---noul-ministru--de-finante-executat-silit-de-fisc.html
  ....Dupa ce a contribuit la filmul falimentului Combinatului Siderurgic - Hunedoara joaca in alt film ..mai tragic de data asta : falimentul ROMANIEI ...
 • 0 (0 voturi)    
  la negru (Luni, 6 aprilie 2009, 14:19)

  dgdoru [utilizator]

  ne inchidem firmele si o sa tragem cat de mult se poate la negru....., si in loc sa ia statu ceva ,(din munca noastra si asa suprataxata) o sa mai ia un mare nimic traiasca guvernu boc>>>>>>in spatele cimitirului....
 • +1 (1 vot)    
  guvern de c......t (Luni, 6 aprilie 2009, 15:20)

  robert [anonim]

  ba guvernantilor, cam cat v-ati gandit voi sa luati bani de la cei care muncesc si nu de la cei care fura? o astfel de decizie sugruma automat.. si asa amarata.. clasa de mijloc. clasa de mijloc ce a sustinut si pana acum economia... luati-ne tot si dati-va voua salarii si comisioane babane.... ajutati-i pe marii mafioti sa prospere din munca noastra si prin "bunavointa" voastra.
  Ia mai duceti-va dracului cu FMI-ul vostru cu tot.!!!!!!!!!!! O s-o luati in mana! O sa fiti guvernantii unei economii negre. Cum ati calculat aceste impozite? ati impartit cei 20 mld la numarul microintreprinderilor?
 • 0 (0 voturi)    
  codul fiscal (Luni, 6 aprilie 2009, 20:03)

  gabi [anonim]

  codul fiscal poate fi modificat cu cel putin 6 luni inainte, conform legii !!!
  de ce statul nu recupereaza sumele datorate de firmele care nu le-au achitat la timp ?!?
  unii infiinteaza o firma, nu platesc datoriile la stat, apoi infiinteaza alta, nici la aceea nu plateste datoriile la stat, cand se blocheaza infiinteaza alta, iar statul ii permite; daca nu aveti exemple cautati in galati
 • 0 (0 voturi)    
  impozit (Luni, 6 aprilie 2009, 20:32)

  akajohn [anonim]

  voi i-ati votat bah! sa nu va aud. aveti liderii pe care-i meritati.
 • 0 (0 voturi)    
  cazul unui programator (Marţi, 7 aprilie 2009, 2:11)

  mihaica [utilizator]

  Sunt programator, si mereu incerc sa mai castig ceva pe langa serviciu din proiecte facute in timpul liber. De multe ori mi se cere factura pentru un site sau o aplicatie, asa ca ma pregateam sa-mi infiintez o firma luna asta. Mai visam sa dezvolt un produs software al meu, ceea ce inseamna investitii fara nici un venit in perioada initiala si un risc de a nu-l finaliza cu bine (poate ma imbolnavesc.. pana la urma sunt singurul care munceste cu adevarat aici).

  Pentru ce sa platesc acum acest impozit? Sunt eu naiv? :D
 • 0 (0 voturi)    
  Haideti sa incercam sa facem ceva... (Marţi, 7 aprilie 2009, 13:58)

  Andreea [anonim]

  http://www.petitieonline.ro/petitie-p48923053.html
 • 0 (0 voturi)    
  daca vor razboi, vor avea ! (Marţi, 7 aprilie 2009, 23:44)

  Adrian. [anonim]

  Ii vom da in judecata, chiar daca vom ajunge sa platim, pentru ca, cateva capete "iluminate prost" din conducerea Romaniei sa dispara. Cand suntem mai multi chestia asta se ieftineste, eu recomand sa nu indrazneasca sa se puna cu poporul, noi suntem mai multi, si noi reprezentam puterea, problema noastra este ca nu stim inca sa ne afisam cum trebuie.
  In alte state deducerile de la impozit sunt pentru toata lumea, la noi in tara numai pentru firme si asta in conditiile in care stii cum sa depasesti nivelul birocratic, sa poti sa-ti intemeiezi o firma
 • 0 (0 voturi)    
  impozit (Miercuri, 8 aprilie 2009, 18:02)

  Stefy B [anonim]

  Pai abia astept sa vad cum vor adopa acest numit '' proiect '' macar am de unde sa castig un ban GROSSSS... Dam in judecata tara nu este nici oproblema pai dara traim intr-o tara democratica. In caz de se va accepta aproba etc. etc . si repr. firmelor mici nu se baga de seama, singu ma apuc sa duc la capat prostia asa. Pai hai sa vedem cu ce avem de a face . Dubla impunere ... cica '' impozitam ce deja am ipmpozitat. impozitam cea ce nu avem :)). In primul rand ideaa este sa putem inchide o firma daca nu o dorim in max 2 zile. Lucru care in momentul de fata nu pre e posibil----> se cheama '' privare de libertate '' ..adica sa va explic fartitor mai pe sleau . Statul ne obliga prin legile lui sa ti firma deschisa si de nu doresti ca sa-ti ia bani pe seama si pe intortochielile lui.... Nu demult MF a facut asa zisa lista cu oameni care nu prea putea sa faca fata concurentei si au abandonat firmele ..''proiectul te bagam la firme inactive'' acuma am si inteles defapt idea de ce a fost facuta . ma mira la vremea respectiva cum vine in '' ajutorul cetateanului '' statul . Pai da acuma inteleg pentru 1.6k Euro / an si merita:). Eh multe am putea sa mai comentam... Eh astept cu nerabdare rezultatul dupa care actionez....---> despagurbiri, despagubiri, despagubiri groase sa le cerem .!!!
  Pana una alta micro si mici au facut tara asta sa reziste ...
 • 0 (0 voturi)    
  instabilitatea mediului de afaceri (Vineri, 10 aprilie 2009, 13:58)

  roth [anonim]

  Poate noi ne-am obisnuit asa, cu un mediu de afaceri instabil si aiuristic, dar nu inteleg cum reusesc firmele vesteuropene sa reziste moral.

  Statul roman ne obliga la profit.
  N-ai profit, esti vinovat.
  Prezumtia de pirdere unde e?
 • 0 (0 voturi)    
  Firme cu activitatea suspendata (Sâmbătă, 11 aprilie 2009, 9:42)

  marilen [anonim]

  Daca activitatea unei firme este suspendata
  (venituri=0) trebuie sa dai impozit la stat 1625 lei, adica sa ma imprumut la banca sa platesc??... si apoi sa-l platesc din salariu care este si asa de mizerie.
  Voi care sunteti acolo sus si nu stiti cum aiti ajuns acolo mai si ginditi!!! sau nu ginditi ca vi se face rau???
  Cum sa plateasca impozit unul care are si pierderi, care se chinuie sa traiasca de azi pe miine?
  Un buticar cistiga cit sa traiasca, sau mai bine zis de 10-15 ori mai putin ca un parlamentar.
  PDL-listilor ,atunci cind erati in campanie zbierati pe toate posturile ca o sa curga lapte si miere acum mai avetI sa puneti impozit si pe aerul pe care-l respiram .
 • 0 (0 voturi)    
  impozitul forfetar (Duminică, 12 aprilie 2009, 12:44)

  marius [anonim]

  Domnul Boc ar trbui sa fie ministru al justitie sau sa-si schimbe consilieri
  Daca ramane impozitul cum lau conceput nu au sa incaseze mai multi bani, vor creste nr de someri ,totodata cheltuielile cu someri, firmele mici vor da faliment ,va creste comertul si munca la negru
  Asta da lege ,traim intr-o tara de cacao ,in care ne conduc niste oameni la fel
 • 0 (0 voturi)    
  Pogea (Luni, 13 aprilie 2009, 12:26)

  Nicolae [anonim]

  Inginerul care si-a tradat profesia pentru a deveni activist de partid cu Stefan Gheorghiu a falimentat Combinatul Siderurgic de la Hunedoara si acum incepe (daca i se da posibilitatea) si cu economia Romaniei.
  Grav e ca nu stie ca nu stie !!!
 • 0 (0 voturi)    
  toate (Miercuri, 22 aprilie 2009, 16:35)

  Silviu [anonim]

  HAM-HAM, cainii latra, caravana trece...
 • 0 (0 voturi)    
  kkkkk (Joi, 14 ianuarie 2010, 19:22)

  argint [anonim]

  cred ca o sa se desfinteze multe firme din cauza acestor burghezi sau cele care vor rezista vor avea succes fiind mai putine nu mai e de lucrat corect asa ca hai cu sloganul evaziunea tot inainte
 • 0 (0 voturi)    
  ref. reactualizare IMPOZIT FORFETAR. (Vineri, 11 ianuarie 2013, 21:51)

  john [anonim]

  Cind erau in opozitie ,criticau acest nou bir aparut (IMPOZITUL FORFETAR)si pus in practica de PDL et CO. fapt ce a condus la inchiderea a sute de mii de mici SRL-uri .Cred ca ar fi necesar sa se umble la acea taxa de forfetare a fiecarui parlamentar in parte ,si la celelalte beneficii ale lor ,pentru a se a se acoperi golurile din buget AUSTERITATEA SA INCEAPA CA EXEMPLU DE LA CEI TRIMISI DE POPOR ACOLO.


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by