Salariul mediu net din Romania a fost de 1.358 lei in luna februarie din acest an, in crestere cu doar 0,2% (3 lei) fata de luna anterioara, a anuntat luni Statistica (INS). Salariul mediu net a inregistrat scaderi usoare in majoritatea activitatilor economice, cele mai pronuntate fiind in asigurari, reasigurari, fonduri de pensii si in telecomunicatii.

"In luna februarie 2009, in majoritatea activitatilor economice nivelul castigului salarial mediu net a fost in usoara scadere fata de luna ianuarie 2009, cand s-au acordat prime ocazionale (premii anuale, al 13-lea salariu) ori s-au realizat productii mai mari", se arata in comunicatul INS.

Cele mai accentuate scaderi salariale (de peste 10%) s-au inregistrat in activitatile de asigurari, reasigurari si ale fondurilor de pensii, scaderi intre 5% si 10% fiind in telecomunicatii sau in activitatile de servicii in tehnologia informatiei.

Salariul mediu net, crestere anuala de 19,8%

Cele mai mari valori ale salariului mediu net s-au inregistrat in activitatile de transporturi aeriene (3.313 lei), iar cele mai mici in hoteluri si restaurante (728 lei). Fata de aceeasi luna a anului trecut, salariul mediu net a crescut in februarie cu 19,8%.