Da banu’, ba! - Noua strategie a lui Pogea pentru mediul de afaceri (asemanare frapanta cu taxa de protectie ceruta de interlopi). De aceea, pentru cititorii mai putin informati, facem precizarea ca Pogea este ministrul finantelor, nu membrul vreunui clan de interlopi.

Crearea de noi firme va exploda! - un savuros interviu cu presedintele ANOFM, care are solutia pentru a inlocui firmele inchise de personajul de mai sus: “Una dintre asociatiile de romani de acolo a venit cu niste cifre, potrivit carora in prezent ar fi aproximativ 200.000 de someri in randul romanilor din Spania si in jur de 30.000 ar vrea sa se intoarca. Dar acestia nu vor sa vina sa se inregistreze ca someri la agentia de ocupare, ci vor sa investeasca in Romania intr-o afacere banii pe care i-au strans acolo”. Salutam si colaborarea exceptionala dintre ANOFM si asociatiile de romani din Spania.

Multumim Hotnews si MoneyLine pentru aceste informatii. Si multumim din suflet autoritatilor ca se gandesc la sanatatea mediului de afaceri si la ocuparea fortei de munca.

Pentru cititori, 2 variante: fie stati pe blog si comentati, fie va apucati de treaba sa va platiti impozitul forfetar. In acest al doilea caz (dupa o anumita perioada), va trebui sa comentati doar in timpul liber, pentru ca in rest, dupa ce va inchideti firma asa cum v-a dictat Pogea, va trebui musai sa va angajati la una din firmele create de un roman intors din Spania. Pana nu o inchide Pogea si pe aia. Dar nici asta nu e dramatic: exista o comunitate importanta de romani si in Italia si au si ei asociatii de romani. Ce, cateva zeci de mii dintre ei nu se pot intoarce pentru a crea firme in Romania?

Citeste si comenteaza pe Jeopardy.