SUA investigheaza bancile salvate cu bani publici care au marit dobanzile si comisioanele
Saptamana trecuta, Bank of America si-a anuntat clientii ca dobanzile aferente cardurilor de credit aproape ca se vor dubla, la 14%. Banca, ce a primit o injectie de capital de 45 miliarde de dolari de la guvernul american, a impus taxe de 10 dolari pentru o serie larga de tranzactii cu carduri de credit.
Citigroup, o alta institutie care a primit bani publici pentru a supravietui, ofera credite in schimbul unor dobanzi ce pot ajunge la 30%.
Reprezentantii bancilor precizeaza ca majorarea comisioanelor si a dobanzilor este o cale pentru a-si recupera o parte din costurile generate de creditele neperformante.
Stirea vine in contextul in care analistii din cadrul Congresului SUA au marit la 356 miliarde de dolari estimarile privind costurile nete pe care contribuabilii vor trebui sa le suporte pentru sustinerea programului de salvare a sectorului financiar, creat de guvern. Suma este in crestere cu 167 miliarde de dolari comparativ cu estimarile anterioare.
Departamentul pentru Buget al Congresului a estimat initial ca programul pentru indepartarea activelor neperfomante, de 700 miliarde dolari, va costa contribuabilii 189 miliarde de dolari.

VIDEO. A lăsat jobul din City-ul londonez pentru a cumpăra o clădire monumentală părăsită de pe o insulă grecească, pe care a transformat-o în hotel de lux
VIDEO De ce nu pot să aleg tipul de vaccin cu care mă vaccinez?
VIDEO Autostrada A1 Sibiu - Pitești: Cum arată acum lucrările avansate de pe prima secțiune
INTERVIU Răsvan Radu, UniCredit: Au scăzut mult cererile de suspendare la plată a ratelor în ianuarie-februarie 2021 față de 2020
VIDEO REPORTAJ Libearty Sanctuary, cel mai mare sanctuar de urși bruni din Europa/ Care este populația reală de urși? Cât de mare ar trebui să fie ea?
Fascinanta legătură dintre spionaj și tehnologie: de la datele stocate în ADN-ul uman, la falsul turn GSM din aeroport care-ți fură informațiile din telefon
Criza a aparut, in primul rind, ca urmare a unei legislatii permisive.
Criza trebuie stinsa printr-o legislatie ferma, cine are pierderi trebuie sa intre in faliment.
Doar asa se poate face curatenie.
Sint curios ce decizii va lua Congresul si atunci vom vedea daca Obama este un negru pe plantatie sau este omul providential. Eu inclin spre prima parere.