Ministrii de finante din G7 si G20 vor avea discutii la Washington in 25 aprilie, a anuntat Departamentul american al Trezoreriei, citat de CNN. Oficialii vor fi prezenti in capitala federala pentru a participa la reuniunile de primavara ale Fondului Monetar International si ale Bancii Mondiale.

Secretarul Trezoreriei, Timothy Geithner, "va fi gazda ministrilor de finante si ai guvernatorilor bancilor centrale din statele G7, dupa care va participa la o reuniune mai extinsa cu reprezentantii statelor G20, in Washington DC".

La inceputul acestei luni, statele membre G20 au anuntat, in cadrul summit-ului de la Londra, un important plan de stimulare a economiei mondiale, care include intarirea legislatiei privind fondurile de investitii si paradisurile fiscale, precum si reglementarea mai stricta a sistemului financiar global. Planul anuntat valoreaza peste un trilion de dolari.

CNN precizeaza ca multe dintre detaliile planului raman neclare, iar analistii se asteapta ca reuniunea de saptamana viitoare a reprezentantilor G20 sa discute, printre altele, si cati bani va oferi FMI pentru fiecare dintre statele membre.

Reuniunea ministrilor de finante din G7 va fi prima gazduita de Timothy Geither de la preluarea functiei de secretar al Trezoreriei americane. La intalnire vor participa sefii finantelor din Marea Britanie, Canada, Franta, Germania, Italia, Japonia si SUA.

Din G20 fac parte statele G7, plus Argentina, Australia, Brazilia, China, India, Indonezia, Mexic, Rusia, Arabia Saudita, Africa de Sud, Coreea de Sud, Turcia si UE.