Autoritatea de reglementare a pietelor de capital din Statele Unite investigheaza daca Bank of America a incalcat legea pentru ca nu a dezvaluit actionarilor planul Merrill Lynch de a plati prime in valoare de 3,62 miliarde de dolari, inainte ca acestia sa voteze fuziunea dintre cele doua banci, potrivit Reuters care citeaza Financial Times.

Mary Schapiro, presedintele Securities and Exchange Commission (SEC), arata intr-o scrisoare adresata unui congresmen democrat ca autoritatea de reglementare "analizeaza cu atentie lipsa unei informari din partea Bank of America", insa nu are deocamdata o pozitie cu privire la legalitatea acestui fapt.

Saptamana trecuta, congresmenul Dennis Kucinich spunea intr-o scrisoare catre SEC ca exista "intrebari serioase" in legatura cu neinformarea actionarilor cu privire la aceste prime, inainte ca acestia sa voteze achizitia Merrill Lynch.

Reprezentantii Bank of America sustin insa ca actiunile institutiei au fost adecvate si legale in ceea ce priveste informatiile furnizate actionarilor.

Bank of America a preluat Merrill Lynch la inceputul acestui an in urma unei tranzactii negociate de autoritatile guvernamentale. Bank of America, cea mai mare banca de retail din Statele Unite, a primit in ianuarie 20 miliarde de dolari din partea Trezoreriei americane si garantii de 118 miliarde de dolari pentru activele toxice detinute, pentru integrarea gigantului de investitii Merrill Lynch.

La finele anului trecut, conducerea Merrill Lynch a aprobat, cu doar cateva zile inainte ca firma sa fie preluata de Bank of America, o serie de bonusuri in valoare totala de 3,62 miliarde de dolari.