Contribuabilii vor putea depune online declaratiile de venit, Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) urmand sa propuna in acest sens modificarea unui ordin al ministerului Finantelor Publice, potrivit Mediafax. In prezent, persoanele fizice isi pot transmite declaratiile de venit prin posta sau direct la ghiseul administratiei financiare.

"In vederea minimizarii eforturilor de conformare pentru contribuabilii persoane fizice, prin prezentul proiect de ordin se propune introducerea metodei de depunere prin mijloace electronice de transmitere la distanta, pentru declaratia privind veniturile realizate, ca metoda alternativa", se arata intr-un comunicat al ANAF.

Noua facilitate ar putea fi lansata dupa sarbatorile de Pasti.

In prezent, firmele din orice judet isi pot depune online declaratiile fiscale. Declaratii fiscale ce pot fi depuse online sunt declaratia privind obligatiile de plata la bugetul de stat, declaratia privind obligatiile de plata la bugetele asigurarilor sociale si fondurilor speciale, declaratia privind accizele, declaratia rectificativa, decontul de taxa pe valoarea adaugata, decontul special de taxa pe valoarea adaugata, declaratia privind impozitul pe profit si decontul privind accizele.