Agentia de evaluare financiara Moody's a coborat marti de la 'B-' la 'C+' ratingul de putere financiara al grupului Societe Generale si a confirmat ratingurile 'Aa2' pentru depozite si pentru datoriile pe termen lung, arata un comunicat Moody's, citat de NewsIn. Perspectivele tuturor ratingurilor grupului Societe Generale raman negative.

Revizuirea ratingurilor grupului a fost determinata de deteriorarea mediului macroeconomic in principalele piete ale Societe Generale. Coborarea ratingului de putere financiara la 'C+' arata o reducere a eficientei operationale a bancii, precum si volatilitatea profitabilitatii, in ton cu fluctuatiile pietei.

Agentia de evaluare financiara a precizat ca ratingurile grupului BRD SocGen nu sunt afectate de modificarea ratingurilor bancii mama. Ratingul depozitelor in lei ramane la A2/Prime-1, ratingul depozitelor in valuta la Baa3/Prime-3, iar ratingul de putere financiara la 'D+'. Toate ratingurile grupului BRD au perspective stabile.

Moody's a modificat ultima oara ratingurile BRD pe 11 mai 2007, cand ratingul de putere financiara a fost urcat de la 'D' la 'D+', ca urmare a implementarii unei noi metodologii de evaluare.